Családi kiruccanásProgramok hétvégéreTavaszi zsongás

Lássuk a medvét! Medveébresztő a Veresegyházi Medveotthonban

1 perces olvasási idő

Köszöntsétek a frissen érkezett tavaszt egy kis medvebrummogással Veresegyházán. Közép-Európa egyetlen medveotthona március 17-én nyitja majd meg rendszeres, évközi programjait egy vidám, egész napos ramazurival, ahol nektek is ott a helyetek! Mutatjuk, hogy mi vár rátok a veresegyházi Medveébresztőn! 

Ahol mindig nyüzsög az élet

A Budapesttől alig fél órányira fekvő Veresegyháza egy ideje már nemcsak asszonykórusáról, hanem a medvéiről is ismert. A békés rehabilitációs otthon több mint negyed évszázada ad menedéket a főként állatkertekből, magántartásból vagy esetleg külföldről érkező bundásoknak.

A 11 hektáros park területén 15 barlangban bújhatnak el az állatok, és két, nagyobb tó hűsítő vizét is élvezhetik. A macik a parkot hiúzokkal, oroszlánokkal, farkasokkal és különböző agancsosokkal is megosztják. És az év szinte minden napján a látogatókkal is.

Lássuk a medvét! Medveébresztő a Veresegyházi Medveotthonban
Veresegyházi Medveotthon

Bár az állatkert egész évben nyitva tart, a téli időszakban csak a Predator Programon lehet részt venni. Március 17-től azonban megnyílik a Múzeumvasút, és a ragadozómadár-bemutatók is elindulnak.

Tóparti meseházban is megszállhattok, ha a macis program után még maradnátok a környéken.

A pizsiért meglepetés jár

Március 17-én vasárnap tehát éled a park, és lakóinak egy része is. Ha ti is úgy gondoljátok, hogy ideje felébreszteni a hétalvó medvéket, akkor irány Veresegyháza és a Medveotthon. Programban és medvében biztosan nem lesz hiány. A napot frissítő zumbával nyithatjátok, amit aztán egy „állati sétával” vezethettek le, amelyen rengeteg érdekességet megtudhattok az otthon történetéről és lakóiról.

Lássuk a medvét! Medveébresztő a Veresegyházi Medveotthonban
Veresegyházi Medveotthon

Délben az állatok sem maradhatnak ebéd nélkül, így Misu és Mosi, a két bájos mosómedve, valamint Frédi, Roxi és Rozi, az elbűvölő ormányos medve asztalára is finomabbnál finomabb falatok kerülnek, amelyet egy látványetetés keretében ti is végignézhettek.

Amíg az állatok sziesztáznak egy kicsit az ínycsiklandó ebédjük után, addig ti egy látványos táncbemutatót élvezhettek. Nem sokkal később pedig talán a nap legizgalmasabb programja következik. Az úgynevezett Predator Programon az otthon alapítója, Szilágyi István a farkasok vendégszeretetét élvezi majd testközelből, miközben rengeteg érdekességet mesél a nézőknek ezekről a lenyűgöző állatokról.

Veresegyházi Medveotthon

A medvekifutók mögött pedig elindul a komplexum egyik legzajosabb látnivalója, az 1500 m-es körpályán pöfékelő bányamozdony is, amely innentől kezdve egészen novemberig zakatol. 

Azon pedig végképp ne csodálkozzatok majd, ha pizsamás vagy hálósipkás emberekkel is találkoztok, hiszen minden hálógúnyában érkező látogató ajándékot kap.

Lássuk a medvét! Medveébresztő a Veresegyházi Medveotthonban
Veresegyházi Medveotthon

A vidám medvelesen egy percig sem fogtok unatkozni, hiszen a programot kézműves foglalkozások, arc- és hennafestés és tengernyi ragyogó csillám is kíséri majd. De a gyerekek nemcsak ezeket a mókákat, hanem a játszóteret, a maciliftet vagy az ingyenesen használható kismotorokat is élvezhetik majd.

Benneteket biztosan senki nem fog felébreszteni, ha ezt a kellemes, jakuzzis szállást választjátok Veresegyházán:

További komfortos szállások Veresegyházon és környékén >>

Ne hagyjátok ki ezt a vidám programot, és ébresszétek fel a macikat, hogy minél hamarabb beköszönthessen a várva várt jó idő!

8 különleges állatpark Magyarországon, ha már unod a sima állatkerteket >>

(Képek: Szallas.hu)


Hogy tetszett a bejegyzés?
Tetszik
Tetszik
0%
Imádom
Imádom
100%
Vicces
Vicces
0%
Hűha
Hűha
0%
Nem tetszik
Nem tetszik
0%