CsobbanóhelyekCsaládi kiruccanásRomantikus kikapcsolódásVízparti szállások

Barangolásra fel! Szuper látnivalók és remek szálláshelyek a Velencei-hegységben

1 perces olvasási idő
Szuper látnivalók és remek szálláshelyek a Velencei-hegységben

Hazánk legöregebb hegysége, melyet erdők, tanösvények, barlangok és források tarkítanak. Ha még nem jártatok a Velencei-hegységben, akkor feltétlenül pótoljátok be a mulasztást, mert nem csak szuper látnivalókban, hanem remek szálláshelyekben is bővelkedik ez a vidék. Mutatunk nektek egy kis ízelítőt belőle… tartsatok velünk!

Mit érdemes megnézni a Velencei-hegységben?

1. Élmények nyomában: Pákozd-Sukorói Arborétum és Vadaspark, Pákozd

Ismerjétek meg jobban a muflonok, vaddisznók vagy gímszarvasok életét a több, mint 7 hektáron fekvő vadasparkban, ahol még madárröptéket is láthattok közelről! A Tájmúzeum interaktív kiállítása sok izgalmas információval vár rátok, amelyet a 9 állomásos, 1300 méter hosszú tanösvény egészít ki. Az út mellett magasodó, 15 méteres kilátóba is érdemes felkapaszkodni, ahonnan elképesztő panoráma tárul majd a szemetek elé! A kötélpályával felszerelt rönkvár játszótér, pedig biztosan a gyerkőcök kedvence lesz.

2. Bakancslistás élmények: Katonai Emlékpark, Pákozd

Pillantsatok be egy I. világháborús barakkba, szemléljétek meg a Pákózdi csata Emlékkiállítást, Vilmos huszárt vagy a Mártírok emlékpontját és azt a sok-sok érdekes látnivalót, amit még a Katonai Emlékpark tartogat nektek!  A BakaLand-ban pedig ti is próbára tehetitek magatokat, ahol teljesíthetitek a katonák által használt akadálypálya kicsinyített mását is. De a raptor lézerharcot, az animációs programokat és a hazafiság iskoláját is megéri felfedezni!

3. Kaland a természetben: Pákozdi-ingókövek, Pákozd

Természetjáróknak és a bakancsos túrák rajongóinak szinte kötelező program a Pákózdi-ingókövek felkeresése, melyek varázslatos természetvédelmi területen, a Duna–Ipoly Nemzeti Park szívében találhatóak. A különös formájú gránittömbök a múltról suttognak, miközben ellenálltak az idő múlásának. Keressétek fel őket!

Szuper látnivalók és remek szálláshelyek a Velencei-hegységben
Pákozdi ingókövek

Hol éjszakázzatok, ha elindultok?

Takaros kis porta: Rozika Vendégház Sukoró

Gyönyörű nádfedeles kis porta takaros kis szobákkal, autentikus bútorokkal és otthonos kényelemmel – ez a Rozika Vendégház. Sütő, villanytűzhely és kávéfőző is rejtőzik a praktikus kis konyhában. Rossz idő esetén pedig szuper társasjáték partikat rendezhettek vagy a LED tévén keresztül megnézhettek egy jó filmet is. A 2 szobában pedig akár 4-en is elfértek. Hangolódjatok rá a pihenésre!

Romantikus kuckó: Hét Fenyő Vendégház Sukoró

Csodaszépen felújított parasztház csalogat benneteket egy kis lazításra Sukorón, ahol a külcsín valóban nem minden. Az igényes, modern belső terek ugyanis gondoskodnak a maximális komfortélményről. Kuckózzatok be a pihe-puha kanapéra, főzőcskézzetek a jól felszerelt konyhában és barangoljátok be a vidéket is!

Kalandok földjén: Aranyhal Vendégház Sukoró

Akár 7 főre is ideális választás az Aranyhal Vendégház, ahol szép időben bográcsozni és grillezni is tudtok. A kedves és figyelmes vendéglátásra biztosan nem lesz panasz, ahogyan a tisztaságra sem. A rendezett kertben játszótér és medence is rejtőzik. A Velencei-tó közelsége ráadásul télen-nyáron számos kalandra csábít benneteket –melegben a fürdés mellett hódolhattok a vízi sportoknak, a hideg évszakokban pedig korcsolyázhattok és forralt bort is szürcsölgethettek, miközben gyönyörködtök a panorámában.

Valódi ízutazás: Szőlőskert Vendégház Pákozd

4 szobával, 14 férőhellyel készül az érkezésetekre a Szőlőskert Vendégház, ahol mennyei, házias ételeket kóstolhattok – akár egyenesen a kemencéből! A szálláshely picéjében ráadásul borkóstolásra is lehetőségetek lesz, amit megéri kipróbálni, megízlelni. Napközben a kedves, figyelmes személyzet gondoskodik a kívánságaitokról, este pedig kényelmes és komfortos szobákban hajthatjátok álomra a fejeteket.

Családoknak kitűnő: Erdőalja Nyaralóház Sukoró

Barátságos vendégház, mely családok számára tökéletes megoldást kínál a számos gyermekbarát szolgáltatásnak köszönhetően. A legkisebbeknek járóka, fürdetőkád és etetőszék szolgálja a kényelmét. A jól felszerelt konyhában finom falatokat készíthettek, szép időben pedig a kertben több sütögetési lehetőség közül is választhattok. Töltődjetek fel, akár 10-en is ezen a remek szálláshelyen!

Még több szálláshely a Velencei-hegységben és a tó körül >>

(fotók: szallas.hu)


Hogy tetszett a bejegyzés?
Tetszik
Tetszik
0%
Imádom
Imádom
0%
Vicces
Vicces
0%
Hűha
Hűha
0%
Nem tetszik
Nem tetszik
0%