Romantikus kikapcsolódásProgramok hétvégéreTéli tájoló

Ezt a téli belföldi „csizmalistát” ne hagyjátok ki a pároddal

5 perces olvasási idő

Még hogy a tél nem alkalmas a romantikázásra!? Igaz, hogy az utóbbi évek téli hónapjai nem kényeztettek el minket havazás terén, de azért akadtak reggelek, mikor csodás, hópaplannal betakart táj látványára ébredhettünk, és máris hatalmába kerített valami különös hangulat. Reméljük, lesz hasonló élményekben részünk idén is, és előkerülhetnek a téli csizmák, hótaposók, de a most következő ajánlónkban igyekszünk minél több olyan fergeteges páros programlehetőséget kínálni, ami hóval, vagy anélkül is felpezsdíti kicsit a napjainkat. Ezt a téli belföldi „csizmalistát” ne hagyjátok ki a pároddal!

Ezt a téli belföldi „csizmalistát” ne hagyjátok ki a pároddal

A Szallas.hu kihagyhatatlan téli belföldi bakancslistája a romantika és a kaland jegyében

Romantikus téli hétvége városnézéssel

Nem extra program, gondolhatjátok, hiszen ezt bármikor lehet, de mi most két olyan tippet adunk, ami télen még romantikusabb, mint bármikor máskor.

Hétvége az ország egyik leghangulatosabb városában, Szentendrén

Szentendrének minden évszakban megvan a maga bája, de számunkra télen a legkülönlegesebb, mert az ünnepi fényeknek és a családias hangulatú kis adventi vásárának köszönhetően sokkal meghittebb, mint más nagy városok ünnepségei. Nincs is annál jobb, mint kézen fogva sétálgatni a Fő téren, amit fahéjas kürtőskalács illata leng be, és forró eperbort kortyolgatva gyönyörködni az esti fényekben. A téli hangulatot csak fokozza, ha betérünk párunkkal a Karácsony Múzeumba, ahol egy kis időre visszarepülhetünk a gyerekkorunkba a retró karácsonyfadíszek mesevilágának köszönhetően. A város számtalan programmal vár titeket, melyek között egészen biztosan találtok olyat, ami mindkettőtöknek tetszeni fog.

Az igazi feltöltődéshez a jó program mellett elengedhetetlen egy klassz szállás is. Nektek ajánljuk a felnőttbarát Bükkös Hotel & Spa négycsillagos szállását.

Ezt a téli belföldi „csizmalistát” ne hagyjátok ki a pároddal
Advent Szentendrén

Romantikus miskolci hétvége kettesben

Miskolcról szinte biztos, hogy nem a romantika jut elsőként az ember eszébe, pedig télen az ország egyik legromantikusabb városává válik. Hogy mitől? Már mutatjuk is! Először is a minden évszakban díjmentesen látogatható „Tündérkert” miatt, ami már önmagában is megalapozza a hangulatot. Karácsony előtt a város téli ruhába öltözik, felkerül a díszkivilágítás, és esténként egészen elképesztő oldalát mutatja a látogatóknak. Öltözzetek fel melegen, és járjátok végig a kidíszített városközpontot, majd szálljatok fel a meseszép Adventi Villamosra, ami szerintünk simán lekörözi a budapesti „Csillamost”. Az idei szerelvény egy mozgó jégpalotává változik, de a nagy sikerű látványkandalló és az előtte lévő szép kanapé most sem hiányozhat a villamosról, ahogy a karácsonyi mesefigurák sem.

Ezt a téli belföldi „csizmalistát” ne hagyjátok ki a pároddal
Adventi villamos Miskolcon

Ha kicsit melegebb programra vágytok, próbáljátok ki Magyarország egyedülálló fürdőjét, a Miskolctapolcai Barlangfürdőt, ahol 30% kedvezményt kaptok a belépő árából, ha a Szallas.hu-n keresztül foglaltok szállást. Ha marad még időtök és energiátok, érdemes ellátogatni a diósgyőri várba is.

Ezt a téli belföldi „csizmalistát” ne hagyjátok ki a pároddal
Diósgyőri vár (fotó: Bene Anikó)

A különleges programokhoz különleges szállás passzol, úgyhogy ajánlunk is egyet: Aranykorona Hotel

Ezt a téli belföldi „csizmalistát” ne hagyjátok ki a pároddal
Aranykorona Hotel (fotó: Bene Anikó)

Bónusz tipp: „A Te gyulai bakancslistád! – személyre szabott városnéző séta”

Egyedülálló lehetőség, hogy alaposabban megismerjétek Gyulát. Hogyan kell elképzelni a programot? Összesen 3 blokk változatos és izgalmas programlehetőségei közül lehet válogatni, és blokkonként legalább kettőt szükséges megjelölni, így egy igazán romantikus városnézést kerekíthettek magatoknak. A részletek itt olvashatók >>

Válogassatok a jobbnál-jobb gyulai szállásokból >>

Ezt a téli belföldi „csizmalistát” ne hagyjátok ki a pároddal
A Gyulai Vár madártávlatból

Klasszikus randiprogram: korcsolyázás

A tél szinte elengedhetetlen programja a korcsolyázás, ami még élvezetesebb, ha a párunkkal együtt, kézenfogva siklunk a jégen. Igazi klasszikus randiprogram, és reméljük, idén is minél több szabadtéri korcsolyapálya kinyit, hogy hódolhassunk az egyik kedvenc téli sportunknak.

Íme a mi kedvenceink:

Még több jégpálya az országban, ahol randizhattok >>

Szuper téli program kettesben

Gyönyörködjetek a téli Budapestben a Gellért-hegyről

Nem kifejezetten téli program, de télen is megvan a maga hangulata, a ködbe burkolózott város kifejezetten szép tud lenni. A téli kiruccanásnak pedig számos előnye is van. Hogy csak néhányat említsünk, sokkal kevesebben vannak, mint nyáron, a lombos fák pedig nem takarják ki a látványt. Ha még azt is bevállaljátok, hogy este sétáltok fel, a város ünnepi fényeit is megcsodálhatjátok.

Budapest esti fényei a Gellért-hegyről

Éljétek át közösen a Jégvarázs mesevilágát

Hogy mire van ehhez szükség? Hidegre, egészen pontosan több napja tartó mínuszokra, és olyan úti célra, ahol látványos is a fagy. Hamisítatlan téli bakancslistás program.

A Jégvarázs mesefilm díszlete a Balatonon

Az utóbbi években a Balaton csodás jégvarázs díszlettel kápráztatta el azokat, akik nem csak a strandszezonban utaztak a magyar tengerhez, hanem gondoltak egyet, és felkerekedtek, hogy szezonon kívül felfedezzék a környék látnivalóit is. Biztosan rengeteg fotót láttatok erről a fantasztikus jelenségről, de ha lemaradtatok volna, itt megnézhetitek a lélegzetelállító képeket a befagyott Balatonról:

A fürdőzésről téren sem kell lemondanotok, ez a 13 balatoni wellness hotel tökéletes választás, hogy kicsit ellazuljatok:

Ilyet csak ritkán látni: jégzajlás a Dunán

2017 különleges év volt, -11 fokban fagyoskodtunk a párommal a Megyeri hídon, és csodáltuk a lemenő nap fényében a Dunán hömpölygő jégtáblákat. Talán az egyik legromantikusabb közös programunk volt, már csak azért is, mert ilyet ritkán látni. Azóta is reménykedünk benne, hogy lesz még hasonlóhoz szerencsénk, úgyhogy szurkoljunk együtt, hogy idén is legyen igazi tél.

Ha így lesz, akkor érdemes több nap is megnézni, úgyhogy ajánlunk is mellé néhány Duna-parti szálláshelyet >>

Dunai jégzajlás

Túra a befagyott Paprikás-patak mentén

A solymári vártól indulva egy különleges túra vár ránk, ha a Paprikás-patak mentén elsétálunk a Jegenye-völgyi vízesésig. Érdemes egy jó hideg napot választani, mert a befagyott patak látványa valóban olyan, mint egy jégbirodalom.

A jeges Paprikás-patak

Látványosan megfagyott vízesések

Lillafüred minden évszakban gyönyörű, nekünk mégis télen a kedvencünk, mióta először láttuk a lillafüredi vízesést jégbe fagyva. Alig várjuk, hogy újra láthassuk, és ha még egy kis hóval is meglepne minket mellé Holle anyó, az már csak a hab lenne a tortán.

A környék rengeteg jobbnál jobb programot tartogat, így érdemes legalább 2-3 napban gondolkodni. Ha valami igazán különleges szállásra vágytok, próbáljátok ki a híres lillafüredi Hunguest Hotel Palotát.

Bár személyesen még nem láttuk, de hasonló csodavilág veheti körül ilyenkor a parádfürdői Ilona-völgyi vízesést is.

Induljatok téli csillagnéző túrára kettesben

Kifejezetten romantikus program, ha felkerekedtek, és egy termosz forró tea, vagy forralt bor társaságában téli csillagnéző túrára indultok. Igen ám, de merre érdemes indulni? Sajnos Magyarországon kevés az olyan hely, ahol nincs, vagy alacsony a fényszennyezettség, de azért akad néhány.

Csillagles a Bükkben

Kevesen tudják, de hazánk legkevésbé fényszennyezett települése a Bükkben található. Ha szeretnétek minőségi időt együtt tölteni elvonulva a világ zajától, Répáshuta tökéletes választás lesz, és szinte biztos, hogy lesz alkalmatok gyönyörködni a csillagokban is. Szállásajánlónk a településen >>

Vezetett éjszakai túra a Zselicben

A Zselici Csillagpark rengeteg klassz programot tartogat számotokra, melyek közül az egyik legjobb a vezetett éjszakai erdei túra, melynek során a zselici erdővel, a csillagos égbolttal és a fényszennyezés hatásaival ismerkedhettek meg. Ha közeli szállást szeretnétek, keressétek a Hotel Kardosfát Zselickisfaludon.

Zselici Csillagpark

Csillagos éjszaka a Hortobágyon

Bár télen a hortobágyi napnyugtát már nem kíséri olyan madárdalos koncert, mint a melegebb hónapokban, de a csillagok ilyenkor is ugyanolyan fényesen ragyognak az égbolton. Vigyetek magatokkal egy meleg pokrócot, és beleburkolózva, összebújva gyönyörködjetek a csodás látványban

Adventi vásározás, és a legjobb forralt bor felkutatása kettesben

A tél egyben az egyik legszebb ünnepünkről is szól, melyre már december elején megkezdhetjük a ráhangolódást, és akár minden héten felkereshetünk egy szimpatikus adventi vásárt. Ha az ajándékokat nem is itt szerzitek be, a forralt bor és a kürtőskalács, vagy egy szelet ízletes kenyérlángos azért kihagyhatatlan.

Hogy pontosan hol találhatók a leghangulatosabb adventi vásárok, azt ide kattintva megtudhatjátok >>

Advent Óbudán

„Templomtúra” az adventi időszakban

A templomokat egyébként is nagyon szeretjük, de mikor a legismertebbek ünnepi díszbe öltöznek, egészen különleges érzés belépni az ajtóikon. Ha valami nem hétköznapi randira vágytok, szervezzetek egy „templomtúrát”, hiszen az ország tele van csodálatos műemlékekkel. Ha szerencsétek van, akár egy karácsonyi hangverseny próbáját is elcsíphetitek.

A Szallas.hu oldalán rengeteg tippet találtok, hová érdemes betérni >>

Dézsafürdős téli pihenés kettesben

Erdélyben nagy hagyománya van a dézsafürdőzésnek, de szerencsére már nem feltétlenül kell átlépnünk a határt, ha ilyen élményekre vágyunk. Egyre több szálláshely létezik itthon is, ahol dézsafürdővel is várják a pihenni vágyókat.

A három legromantikusabb, amit kifejezetten pároknak ajánlunk:

1. Dézsa-vü Vendégház Zebegényben

A zebegényi panorámát csodálni egy tradicionális parajdi sós dézsafürdőből óriási élmény. Persze nem csak emiatt éri meg idelátogatni, hiszen a környék is gyönyörű, nem véletlenül ihletett meg annyi művészt.

Dézsa-vü Vendégház Zebegény

2. Erdei Kisház Noszvajon

Ha igazán vadregényes romantikára vágytok, a noszvaji Erdei Kisház tökéletes választás lesz. A cuki lak tökéletesen illeszkedik a csodás erdei környezetbe, hóesésben pedig kifejezetten hangulatos innen szemlélni a tájat. Rossz idő esetén is akad a környéken éppen elég program, néhány perc alatt átugorhattok Egerbe egy kis városnézésre, vagy kipróbálhatjátok Egerszalók világhírű fürdőjét. És ami a lényeg, a fatüzelésű erdélyi fürdődézsa használata is benne van az árban, úgyhogy ezt mindenképpen ki kell próbálnotok!

patyolattiszta szálláshelyek
Erdei Kisház Noszvaj

3. Relax Rezidencia Hegycsúcs Mátraszentimrén

Kettesben az erdő közepén egy hangulatos kis házban. Ugye, milyen jól hangzik?! A mátraszentimrei Relax Rezidencia Hegycsúcs nem minden ok nélkül az egyik legnépszerűbb szállás a környéken, hiszen az eldugott kis lak igazi szerelmi fészek, ahol felejthetetlen élmények várnak rátok. Wellness hoteleket megszégyenítő kínálatukban szerepel infraszauna, kétszemélyes pezsgő- és hidromasszázskád, és az elmaradhatatlan dézsafürdő. Nem mellesleg a Mátra télen is csodálatos, és a szállásotoktól több túraútvonal is könnyen elérhető, így lesz alkalom bebarangolni a környéket. Siessetek a foglalással, mert gyorsan fogynak a téli időpontok.

Bónusz tipp: ha még több romantikus dézsafürdős szállás érdekel, ajánlónkban még találtok néhány nagyon klassz helyet:

Ha nem szerettek fagyoskodni, ezeket a programokat nektek találták ki

Nem mindenki szeret télen kirándulni, vannak, akik szívesebben randiznak ilyenkor fedett helyen. Nekik is tartogatunk néhány szuper romantikus ötletet.

Zamatos kávék, különleges teák kettesben

Az egyik legjobb program kettesben beülni egy hangulatos kávézóba, vagy teaházba, ahol a forró italok mellett beszélgethettek egy jót. A lehetőségek tárháza végtelen, de néhány kedvencünket megmutatjuk, hátha éppen megtetszik valamelyik.

  • Vörös Oroszlán Teaház (Budapest, VI. ker. Jókai tér 8.): igazi teakülönlegességeket kóstolhattok itt, a belső tér kialakításának köszönhetően pedig van lehetőség jól bekuckózni, hogy csak egymásra figyelhessetek.
  • Podma Cafe (Budapest, VI. ker. Podmaniczky u. 14.): a név csalóka, mert a kávék mellett itt is igen széles a teakínálat is.
  • Fűszertár Füveskert és Teaház Orfalun: az Őrség egyik üde színfoltja ez a hely, ahol nem csak finom teákat, hanem helyben készült sajtokat, kekszeket, teákat, fűszeres limonádékat kóstolhattok, és vásárolhattok a helyi termelők mézeiből, szörpjeiből, lekvárjaiból és egyéb termékeiből is. A tökéletes élményhez nézzétek meg ezt az 5 mesés szálláshelyet az őrségben:
  • Cafe Relax Bistro Hévízen: szuper téli program lehet, ha néhány napot eltöltötök Hévízen. Ha erre jártok, térjetek be a Cafe Relax Bistroba, ahol több kávékülönlegesség közül válogathattok. TOP 10 álomszállás a híres tófürdő otthonában:
  • Luther Teaház és Ajándékbolt Nyíregyházán: közel 100 -féle tea, és más finomságok várnak rátok a nyíregyházi Luther Teaházban, ahol a legfagyosabb téli napokon is felmelegedhettek. A teaház galériáján párnákon ülve, szeparékban és kényelmes kanapékon lazulhattok, sőt, kipróbálhatjátok a vízipipázást, vagy társasjátékkal is múlathatjátok az időt.

Különleges múzeumélmény télen is, amit még évek múlva is szívesen idéztek fel

A fővárosban nem is egy különleges múzeumot találtok, ahol olyan élmények várnak rátok, amit nem fogtok egyhamar elfelejteni, de érdemes azért vidéken is szétnézni, mert akad pár nagyon klassz hely ott is. Mi most mutatunk nektek 5 igazán egyedülálló múzeumot, kalandra fel!

1. Édes örömök a Budapesti Csokoládémúzeumban

A különleges múzeumban nem csak szemlélői lesztek az eseményeknek, hanem aktív részesei is, hiszen lesz lehetőség kóstolásra is. Kétféle program közül lehet választani, van Praliné és Fejedelmi kóstoló programjuk. Pároknak a második opciót ajánljuk, mert a végén a fejedelmi lovagteremben még megkoronázhatjátok a napot egy Fejedelmi tüzes forró szerelem csokoládés süteménnyel, egy különleges teával és egy pohár Tokaji desszertborral. Ennél szuperebb téli múzeumlátogatás talán nem is létezik.

Ha vidékről utaztok fel Budapestre a program kedvéért, töltsetek el pár napot a fővárosban, és ha a Szallas.hu oldalán foglaljátok le a szállásotokat, 10% kedvezményt kaptok a múzeumi belépő árából.

Budapesti szálláskínálatunk >>

Csokoládémúzeum

2. Fotózkodjatok a Szelfimúzeumban

Imádjátok a közös szelfiket? Akkor a Szelfimúzeumban a helyetek, ahol még a legborongósabb téli napon is a vidámság az úr. Fantasztikus díszletek között készíthetitek el a legjobb közös szelfiket, amiket később is jól esik majd visszanézegetni miközben felidézitek, milyen fergetegesen szórakoztatok.

Szelfimúzeum

3. Szerettek játszani? Irány a Flippermúzeum!

Repüljetek vissza az időben abba a korba, mikor a számítógépes játékok helyett még a flipperek uralták a játékvilágot, és próbáljátok ki a közel 130 darab még ma is működő játékgépet. A múzeumban minden gép, köztük a világ első flippere, az 1947-es Humpty Dumpty is kipróbálható!

A Szallas.hu-n foglalóknak itt is programkedvezmény jár.

Flippermúzeum

4. Válasszátok ki a kedvenc szerelmes dalotokat az Egri Road Beatles Múzeumban!

Elvétve akad csak olyan, aki legalább ne hallott volna a legendás Beatles-ről. Akik az ő dalaikon nőttek fel, azoknak azért, akik pedig már csak hírből ismerik a zenéjüket, nekik amiatt tökéletes páros program az Egri Road Beatles Múzeum. A hatvanas éveknek rengeteg időtálló romantikus slágert köszönhetünk, melyek között nem egy Beatles-dal is szerepel. Az interaktív kiállításon belehallgathattok a számaikba, és kiválaszthatjátok a ti közös kedvenceteket is.

Kedvezmény is vár rátok, a részleteket itt találjátok >>

Ezt a téli belföldi „csizmalistát” ne hagyjátok ki a pároddal
Egri Road Beatles Múzeum

Ha több napot is eltöltenétek a városban a pároddal, itt még ajánlunk néhány igazán élménydús programot:

Egy romantikus hangulatú szállás karnyújtásnyira a múzeumtól: Hotel Romantik

Hotel Romantik

5. Egy kis pikantéria: Reneszánsz Erotikus Panoptikum Keszthelyen

Még a leghidegebb téli napot is garantáltan fel fogja forrósítani ez a program, ha bevállaljátok a pároddal. A különleges múzeum igazi kuriózum hazánkban, mert a reneszánsz erotikus irodalom könyvillusztrációi testesülnek meg háromdimenziós térben, élethű szilikon figurák formájában. Ti bevállalnátok?

Kandallós szálláshelyek pároknak, ahol különleges hangulata van a télnek

A kandallótűz egyenlő a téllel, ha hozzáadunk egy üveg bort, vagy egy bögre forró csokit, akkor pedig minden meg is van a romantikához. A helyszín már csak a hab a forró csoki tetején, de azért igyekszünk adni néhány különleges tippet.

Vivaza Villa Szigligeten

A stílusosan berendezett házban 4 szoba várja a pihenni vágyókat. A szobákhoz saját fürdőszoba tartozik, a konyha, és a hangulatos kandallós nappali pedig a közös térben található. A vidék gyönyörű, szuper kirándulásokat tehettek a környék hegyein, vagy éppen felkereshetitek a várat is.

Ezt a téli belföldi „csizmalistát” ne hagyjátok ki a pároddal
Vivaza Villa Szigliget

Manka Kisrönkház Ispánkon

Ha nem szeretnétek senkivel osztozni a kandallós élményben, az őrségi Manka Kisrönkház lesz a tökéletes választás, itt ugyanis senki nem fogja megzavarni a kandallós téli romantikát. A gerendaháznak egyébként is nagyon különleges hangulata van, afféle vadregényes romantikát áraszt magából, ami tökéletesen passzol, az Őrség csodálatos, érintetlen természeti szépségeihez.

Ezt a téli belföldi „csizmalistát” ne hagyjátok ki a pároddal
Manka Kisrönkház Ispánk

Szellőrózsa Vendégház Ágasegyházán

A vintage stílusú vendégházat azoknak a pároknak ajánljuk, akik szeretnének kicsit elbújni a világ elől, és ezért azt sem bánják, ha a szállás tényleg egy eldugott helyen van. Cserébe övék lehet egy tágas, csodálatosan berendezett, kandallós házikó, és ha mégis jól esne egy kis nyüzsgés, Kecskemét mindössze 15 perces autózással elérhető.

Szellőrózsa Vendégház Ágasegyháza

Bableves Vendégház Felsőtoldon

Kicsit csalunk, mert itt nem kandallót találtok, hanem egy csodás cserépkályhát, aminek hideg téli estéken legalább olyan romantikus hangulata van. A cserépkályhában pattogó tűz fantasztikus hangulatot tud varázsolni a takaros kis parasztházba, de ha kicsit sétálni támad kedvetek, néhány perc autózás után az elbűvölő Hollókőn találjátok magatokat, aminek télen is sajátos hangulata van.

Bableves Vendégház Felsőtold

Nektek melyik program szerepel a téli páros bakancslistátokon?

Téli romantikus programokhoz még több szállást találtok a szallas.hu oldalán >>

(fotók: Bene Marianna, szallas.hu)


Hogy tetszett a bejegyzés?
Tetszik
Tetszik
0%
Imádom
Imádom
100%
Vicces
Vicces
0%
Hűha
Hűha
0%
Nem tetszik
Nem tetszik
0%