Kedvenc szállásokBarátokkalÍzkalandŐszi élményszüretRomantikus kikapcsolódásTavaszi zsongás

Ezek a legjobb boros szálláshelyek Szekszárdtól Tokajig

1 perces olvasási idő

Bort szinte minden szállodában, panzióban kaphattok, de ugyanaz a bor egészen máshogy ízlik a boros szálláshelyek egyikében: borhotelben, vagy boros panzióban. Magyarországon is egyre több borvidéki szálláshely fő profilja a bor. Íme, néhány!

legjobb boros szálláshelyek

Az utóbbi években egyre több magyarországi borhotel, boros panzió és apartman épült. Ma már minden borvidék és/vagy borászai büszkélkedhetnek mértéktartó, vagy kevésbé mértéktartó, hagyományos, vagy űrkorszakot idézően modern szállodákkal, panziókkal. Közös bennük, hogy a szőlődűlőkhöz közel vannak, ha a termelő üzemelteti őket, a teljes borválasztékát kínálják, egyre gyakrabban gourmet séfek alkotják az ínyenc ételeket. Ezek a szálláshelyek többször találhatók lenyűgőző természeti környezetben, vagy élhető kisvárosok szívében. Lássunk közülük néhányat!

Boros szálláshelyek Magyarországon

Cikkünk terjedelmén messze túlmutatna az összes magyarországi borhotel felsorolása, ezért kiválasztottunk 5+1 olyan szálláshelyet, ami vagy adott borászathoz tartozik, vagy borvidéken üzemel és helyi borok széles kínálatát nyújtja. Ugyanakkor kicsit eltérnénk a fősodortól és ajánlanánk egy-két kevésbé ismert vidéket vagy szálláshelyet.

Kristinus Vinotel Kéthely

„A Kristinus Borbirtokon azokat keressük, akik többre nyitottak, a pohárban a kalandot keresik” – javasolják az üzemeltetők. Hasonlóképpen nyitottnak kell lenni a szállást foglalóknak; a 20 ágyas Kristinus Vinotel a kortárs építészet és térhasználat merészségével vágott bele a borhotelesdibe. A szó legjobb értélmében formabontó; szerintem.

legjobb boros szálláshelyek
Kristinus Vinotel Kéthely

Hotel Merops Mészáros Szekszárd

Szekszárd központjában áll a Mészáros borászat 50 ágyas borhotele. A hotel a Mészáros Borházzal pont szemközt áll. Bár a központban van, a modern és letisztult hotel szobái csendesek, az étterme remek.

legjobb boros szálláshelyek
Hotel Merops Mészáros Szekszárd

Hotel Botrytis Mád

A tokaji borvidéket elsősorban a névadó Tokajjal azonosítjuk, de Mádon is zajlik az élet. Remek éttermek és szálláshelyek nyíltak újabban. Boros szálláshelyek közül a 16 ágyas Hotel Botrytis ideális kiindulási pont a borvidék felfedezéséhez. És, amikor a nap véget ért, üljetek egy ki egy pohár tokajival a teraszra és élvezzeték a falu késő esti csendjét!

Kostel Panzió Kesztölc

Bor és Kesztölc? Igen, a Pilis-hegység előterében elterülő Kesztölc az Ászár-Neszmély Borvidék része, a XI. század óta termelnek itt bort. Borról és ízlésről nincs mit vitázni, szerintem merjétek kipróbálni, mit tud ez a borvidék ebben a 23 férőhelyes panzióban! A falu fölötti Kétágú-hegy a Pilissel együtt szerintem Magyarország egyik legszebb hegyvonulata.

Hotel Bonvino Badacsony Badacsonytomaj

Laposáék borászatától sétatávra áll a 100 ágyas Bonvino, ahol a badacsonyi borvidék legjobb borait kóstolhatjátok, borvacsorákon vehettek részt, de szerveznek főzőtanfolyamot is, ahol talán boros ételek is előkerülnek.

+1 Troszt Pince és Apartman Villány

Nem kifejezetten borairól ismert ez a négyfős villányi apartman. Annál inkább az ódon pinceház mértéktartó barátságossága fogja meg az embert. Ha pedig boroznátok, az összes nagy villányi bor innen karnyújtásnyira megkóstolható.

Troszt Pince és Apartman Villány

Magyarországi borfesztiválok, boros események 2019-ben

Alább igyekszünk kedvet csinálni néhány közelgő magyarországi borfesztiválhoz Győrtől Debrecenig.

legjobb boros szálláshelyek

Becehegyi Bortúra, Balatongyörök

Nyitott pincék és finom borok várnak rátok október 19-én. Időben foglaljatok szállást >>!

Balatonfüredi Borhetek

A balatoni borok legjavát ismerhetitek meg augusztus 9. és szeptember 1. között. Figyeljetek oda, hogy legyen hol aludnotok >>!

Tapolcai Ünnepi Napok és Borhét

Augusztus 15-20. között borok, kézműves sátrak és megannyi program vár titeket a Tapolcai-medence névadó városában. A barlangjáról és malomtaváról is ismert városban biztos találtok kedvetekre való szállást.

Bor- és Fröccsfesztivál Siófok

Az esemény július 26-tól augusztus 4-ig tart. Az ingyenes rendezvénynek a siófoki hajóállomás ad otthont.

Bor és Kenyér Ünnepe Siófok

Augusztus 16-20. között. Helyszín a hajóállomás. A rendezvény ingyenes és kutyabarát, fizetnetek a siófoki szállásért kell. Ha Siófokon alszotok.

Debreceni Bor- és Jazznapok

Augusztus 1-4. között már-már hagyományos esemény. 80 hazai és külföldi borászat borai, 14 ország jazzmuzsikusai mutatkoznak be a debreceni Nagyerdőn. Szállások a cívisvárosban >>

Győri Bornapok

Az augusztus 22-25. között zajló esemény szervezői a legjobb térségi borokat, legfinomabb ételeket és fantasztikus programkavalkádot ígérnek Győrben.

Eddzétek az ízlelőbimbókat, készítsétek fel őket egy tartalmas boros hétvégére. Ha fentieken túl egyéb ötletetek lenne, ne habozzatok hozzá további szállást keresni >>

(fotók: szallas.hu, shutterstock)


Hogy tetszett a bejegyzés?
Tetszik
Tetszik
0%
Imádom
Imádom
0%
Vicces
Vicces
0%
Hűha
Hűha
0%
Nem tetszik
Nem tetszik
100%