Budapest és környékeCsaládi kiruccanásTavaszi zsongás

Leonardo Da Vinci kiállítás Budapesten

1 perces olvasási idő

Művész? Feltaláló? Zseni? Leonardo Da Vinci, a reneszánsz kor legnagyobb művésze volt, a Mona Lisa és Az utolsó vacsora festője, akinek művei végre Budapesten is megtekinthetők! Az itáliai mester halálának 500. évfordulójára hazánkba érkezett több híres festményének reprodukciója, valamint közel 60 műszaki találmányának interaktív és kipróbálható makettje. A kiállítás 2019. augusztusig tekinthető meg a Király utcai volt Gödör Klub épületében.

Szállások a közelben >>

Leonardo Da Vinci kiállítás Budapesten

Ki volt Leonardo Da Vinci?

Leonardo di ser Piero da Vinci 1452. április 15-én született Itáliában, igazi polihisztor volt: festő, tudós, matematikus, hadmérnök, feltaláló, anatómus, szobrász, építész, zeneszerző, költő és író volt személyben. Felfedezései, festményei és egyéb korszakalkotó munkái miatt minden idők legműveltebb embereként tartják számon. Élete során alkotott Milánóban, Firenzében, Rómában, majd 1517-ben I. Ferenc király meghívására Franciaországba költözött. 1519. május 2-án bekövetkezett haláláig az Amboise melletti cloux-i (mai nevén Clos Lucé) 8 szobás kastélyban tartózkodott.

Elegancia és romantika Franciaországban, a Loire-folyó mentén >>

Clos Lucé kastély, Franciaország

Leghíresebb művei egy helyen

Aki szeretné látni Leonardo eredeti műveit, bizony körbe kellene utaznia Európát. A Mona Lisa a párizsi Louvre-ban, Az utolsó vacsora Milánóban, az Angyali üdvözlet Firenzében, a Madonna Benois Szentpéterváron, a Hölgy hermelinnel Krakkóban, a Sziklás Madonna Londonban található meg. A budapesti kiállításon a látogatók Da Vinci 23 leghíresebb festményének reprodukcióját egyszerre, együtt csodálhatják meg.

A reprodukciók mellett a tárlaton több tucat fából épült találmánnyal is találkozhatunk, amelyek működését számítógépes szimulációk segítségével is megismerhetjük.

TIPP: A találmányokat számítógépes szimulációval kipróbálhatják a látogatók és VR szemüvegek segítségével bizonyos festményekbe be is léphetnek. Miután megnéztük VR szemüveg segítségével a Mona Lisa festményt, utána a helyszínen hétköznap 13:00-tól, hétvégén pedig egész nap kipróbálhatják Leonardo festési technikáit a résztvevők és elkészíthetik saját Mona Lisájukat. Ajándékként hazavihető az elkészült műalkotás.

Leonardo Da Vinci kiállítás Budapesten

Izgalmas programok gyerekeknek

A kiállítás nyitva tartása alatt ottalvós éjszakát rendeznek a múzeumban, a Da Vinci Kids pizsmaparti helyszíne lesz a kiállítás. Nyáron pedig izgalmas tematikájú napközis táborral várják az érdeklődöket a kiállítás területén múzeumpedagógusok részvételével.

Jegyárak:

  • Felnőtt jegy: hétköznap 3500 Ft, hétvégén és munkaszüneti napokon 4000 Ft
  • Diák/nyugdíjas jegy: hétköznap 2900 Ft, hétvégén és munkaszüneti napokon 3500 Ft
  • Gyermek jegy (14 éves korig): hétköznap 2500 Ft, hétvégén és munkaszüneti napokon 2800 Ft

A kiállítás 2019. március 16-tól megtekinthető a 1061 Budapest, Király 8-10.
(Central Passage) földszintjén, 2019. augusztus végéig. Jegyek a helyszíni jegypénztárban, az Eventim jegyértékesítési pontjaiban, illetve online vásárolhatóak. Aznapra már csak a helyszínen van lehetőség jegyet vásárolni. Az online vásárolt jegyeket elegendő telefonon bemutatni, kinyomtatásuk nem szükséges.

Leonardo Da Vinci kiállítás Budapesten

Nyitva tartás:

  • Minden nap 09:00 – 20:00

A kiállítás helyszíne:

1061 Budapest, Király utca 8-10. földszint, volt Gödör klub (Central Passage épülete). Megközelíthető a 1061 Budapest, Paulay Ede utca 3., illetve a 1061 Budapest, Király utca 8-10. oldalról is.

Nincs hol aludnod? Nézz körül a szallas.hu oldalán és találd meg a kiállításhoz legközelebbi szálláshelyeket! >>


(fotók: www.davincikiallitas.hu, shutterstock)


Hogy tetszett a bejegyzés?
Tetszik
Tetszik
0%
Imádom
Imádom
0%
Vicces
Vicces
0%
Hűha
Hűha
0%
Nem tetszik
Nem tetszik
0%