BalcsiKedvenc szállásokRomantikus búvóhelyekToplisták

10 mesébe illő vendégház a Balaton-felvidék szívében

1 perces olvasási idő

Hangulatos borvidékekben, pezsgő fesztiválokban, káprázatos látnivalókban, lebilincselő panorámákban és hihetetlen ízekben sem lesz hiány, ha a Balaton-felvidékre látogattok. Már csak azt szeretnétek tudni, hol érdemes szállást keresni? Akkor ne menjetek sehová, mert megmutatjuk nektek, melyik vendégházak kerültek fel TOP 10-es listánkra! 

1. Eszméletlen panoráma: Bor Mámor Ederics Vendégház, Balatonederics

A pezsgőfürdőből vagy akár az ágyból is gyönyörködhettek a Balaton festői látképében a hihetetlenül bájos és jól felszerelt Bor Mámor Ederics Vendégházban. Ez a csodás szállás csupán egy rövid sétára fekszik az Effenpergel Családi Pincészettől és a Csodabogyós-barlang bejáratától is.  

2. Stílusos vakáció borospincével: Kisleshegy Vendégház, Dörgicse

A fa gerendák illata és a hófehérre meszelt falak látványa tölti be a rusztikus hangulatú, 6 fős Kisleshegy Vendégházat, ahol a nyaralás mellé grillezésre csábító terasz, hűs borospince és utánozhatatlan kilátás is társul. Csodás látnivalókért pedig a Levendula Majort érdemes felkeresni.

3. A szabadság íze: Bazalt Villa, Badacsonytomaj

A pazar panorámával rendelkező 3 szintes Bazalt Villa akár 8 fő számára is ideális választás lehet. Élvezzétek a családdal vagy a barátokkal együtt a felhőtlen kikapcsolódás élményét a hegy tetején, ahol a szabadtéri sütögetés finomságait fogyaszthatjátok el. Csobbanjatok a kerti medencében, majd fedezzétek fel a környéken megbújó Muskátli Családi Kisvendéglő és Cukrászdát

4. Ízléses kis kuckó: Spaletta Vendégház, Pécsely

60 négyzetméteren terül el a 4 fő befogadására alkalmas a Spaletta, melyet lágyan hullámzó szőlőtőkék ölelnek körül. Bográcsozzatok a gyümölcsfák között, vesszetek el a csillagok fényében és, ha időtök engedi, akkor tegyetek egy túrát az innen nagyjából 3 km távolságra lévő Zádor-várhoz!

5. Álomnyaralás a köbön: Babér Cottage Vendégház, Tihany

Nádfedeles, minden földi jóval ellátott házikóra bukkanhattok, ha a Babér Cottage mellett teszitek le a voksotokat. A puha kanapé, a hatalmas konyha, a szuper sarokkád, a bekészített kávékapszulák és a jakuzzi egykettőre elbűvöl benneteket. Ha november 4-6. között érkeztek, akkor nem maradtok le a Garda Fesztiválról sem! 

6. Elveszni a kilátásban: Lívia Nyaraló, Szigliget

Kellemes sétára a Szigligeti vártól lelhettek rá a Lívia Nyaralóra, ahol SZÉP kártyával is bátran fizethettek. Cserébe panorámás napozóteraszt, 3 klímás hálószobát és remek konyhát is rejt majd a szépen berendezett szállás.  

7. Érzékek útján: Kőtulipán Vendégház, Szentbékkálla

Több mint 200 éves présházból született újjá a 4 férőhelyes Kőtulipán, ahonnan testközelből tapasztalhatjátok meg a Káli medence lebilincselő látványát. Ejtőzzetek a szőlővesszők mentén, lazítsatok a forró szaunában és, ha megéheznétek tárt karokkal vár rátok a Pegazus étterem! 

8. Nyugodt, családi pihenéshez: Patak-Parti Pihenő, Vászoly

A 6 fős, klímás Patak-Parti Pihenő végre egy olyan hely, ahol valóban békére lelhettek. A csendes, idilli környezetben patakcsobogás és madárdal szolgáltatja az aláfestő zenét. Miközben a felnőttek a kertben sütögetnek, a gyerekek birtokba vehetik a csúszdát és a hintát. Piknikezzetek egy jót a Forrás tónál is!

9. Mesés nyaraló: Garda Vendégház, Balatonfüred

Barátságos, vintage hangulatban lehet részetek a Garda, ahol egyszerre 6-an is jól érezhetitek magatokat. A hűsítő légkondicionáló és a praktikus konyha gondoskodik majd a kényelmetekről. Hódítsátok meg a Tamás-hegyen emelkedő, 3 szintes Jókai Kilátót is!

10. Vidéki életérzés: Nádas Vendégház, Nemesvita

Az autentikus és a modern világ tökéletes elegyét alkotja a 4 szobás és 8 férőhelyes Nádas Vendégház, mely panorámás szaunával, lengőtekével, tűzrakóhellyel, nyugágyakkal és dézsafürdővel gondoskodik a felhőtlen kikapcsolódásotokról. Ha itt jártok, akkor kutassátok fel a 22 méter magas Tücsökdomb kilátót is!

Még több mesés szállás a Balaton-felvidéken >>

(Képek: Szallas.hu)


Hogy tetszett a bejegyzés?
Tetszik
Tetszik
0%
Imádom
Imádom
80%
Vicces
Vicces
20%
Hűha
Hűha
0%
Nem tetszik
Nem tetszik
0%
85 bejegyzés

A szerzőről
Több mint 10 éve foglalkozom újság- és szövegírással, -szerkesztéssel, valamint kiadványok tördelésével. A szüntelen kíváncsiságom vitt előre, amikor 2019-ben szabadúszóként csatlakoztam a Szallas.hu csapatához. Azóta együtt hódolunk közös szenvedélyünknek, az utazásnak. Az évek alatt 200-nál is több cikket írtam élményekről, valamint szállásokról. Fedezzük fel együtt hazánk kincseit!
Bejegyzések
    Ajánlott bejegyzések
    Kastélyok és várak

    Fedezd fel az ország leggyönyörűbb kastélyait a Szallas.hu NAGY TÉRKÉPES KASTÉLYGYŰJTEMÉNYÉNEK segítségével!

    15 perces olvasási idő
    9.6
    Wellness + Hotelek

    Felnőttbarát éden a Balaton-parton

    1 perces olvasási idő
    9.8
    Kedvenc szállások

    Mediterrán pihenés Gyulán

    1 perces olvasási idő