Vidéki vendégségVidéki víkend

Moderna Vendégház Uppony – slow turizmus és Erdélyt idéző vidék

2 perces olvasási idő

Csodálatos érzés tud lenni kiszakadni a nyüzsgő városból és egy vidéki pihenés erejéig lassabb tempóban élvezni a falusi békét. Viszont valljuk be, sokszor nem szívesen hagyjuk hátra az otthon megszokott kényelmét egy átlagos szállásért. Éppen ezért kezdtünk olyan hely után kutatni, ahol luxus körülmények között, semmit sem nélkülözve élheted meg a vidék barátságos nyugalmát. Kutatásunk egészen Upponyig vitt minket, ahol rátaláltunk egy frissen indult, izgalmas szálláshelyre, a Moderna Vendégházra!

Moderna Vendégház Uppony – slow turizmus és Erdélyt idéző vidék: mitől olyan elbűvölő Uppony és környéke?
Moderna Vendégház Uppony – luxus hivalkodás nélkül

Mesebeli falu a Bükk ölelésében, ahová garantáltan visszatér minden látogató

Ha elsőre nem tudnád pontosan bejelölni a vaktérképen Upponyt, ne a földrajztudásodat hibáztasd. Uppony egy 358 fős mesebeli kis falu a Bükk-vidéken, mely az Upponyi-hegység vonulatai közt csörgedező Csernely-patak völgyében bújik meg. Varázslatos hely ez a vidéki béke, a természet és az aktív programok rajongóinak. És hogy miért ragadja magával annyira az embert ez a környék? A későbbiekben visszatérünk rá, ismerkedjünk meg előbb a vendégházzal!

Uppony

Hogyan tudja megadni a luxus otthonok gondoskodását ez a vidéki vendégház?

”A stílus maga az ember” – tartja a mondás. Szálláshelyünk esetében meg is fordíthatjuk kicsit: a Moderna Vendégház maga a stílus. Magas fényű fehér bútorok, divatos színek, minőségi burkolatok és egyedi, ízléses kiegészítők jellemzik. A vendégház nem hivalkodóan luxus, hanem letisztultan és elegánsan gondoskodik számodra a fényűző otthonok kényelméről. A teljes zavartalanság érdekében az egész vendégház a tiétek lesz. Érkezzetek baráti társasággal, nagycsaláddal, vagy akár kollégákkal, kényelmesen be fogtok tudni rendezkedni.

MEGNÉZEM A SZABAD IDŐPONTOKAT>>>

Moderna Vendégház Uppony – slow turizmus és Erdélyt idéző vidék: mitől olyan elbűvölő Uppony és környéke?
Moderna Vendégház Uppony – lakomák és kávézások helyszíne

A vendégház, ahol a hétköznapi dolgok is új értelmet nyernek

A házban 4 hálószoba fogad titeket, melyekből háromhoz saját fürdőszoba is tartozik, így biztos nem kell sorban állni reggel a mellékhelyiségért. A szobák tágasak, a szekrények alig várják ruháitokat, az Aloe Vera matracos franciaágy összebújásra csábít.

Moderna Vendégház Uppony – slow turizmus és Erdélyt idéző vidék: mitől olyan elbűvölő Uppony és környéke?
Moderna Vendégház Uppony – nagyképernyős okos TV, Aloe Vera matracos franciaágy

A fürdőszoba a többi helyiséghez hasonlóan szolid, nem hivalkodó, azonban tagadhatatlanul prémium minőség. A 3D-s, hullámos csempéknek köszönhetően a falak sem unalmasak, az üveglappal elválasztott zuhanyzó pedig a természet szabadságát tükrözi.

Moderna Vendégház Uppony – slow turizmus és Erdélyt idéző vidék: mitől olyan elbűvölő Uppony és környéke?
Moderna Vendégház Uppony – a fürdőszoba találkozása a letisztult eleganciával

Vakáció alatt ugyan kevesen szeretnek főzni, de ebben a konyhában, hidd el teljesen új élmény lesz a főzés. Készítsd el a kedvenc fogásod, vagy próbáld ki azt a receptet, amit már ezer éve ki szeretnél, olyan körülmények között, mint a főzőműsorokban! Útitársaid biztos nagyon hálásak lesznek érte.

MÉG TÖBB KÉP A LUXUSHÁZRÓL>>>

Moderna Vendégház Uppony – főzz olyan körülmények között, mint a főzőműsorokban!

Járd be te is kedvenc túránkat és ismerd meg a titkot, hogyan varázsol el Uppony egy perc alatt

A kulcsszó az érintetlenség. Ezen a helyen az emberek a természetre odafigyelve, a természettel harmóniában élnek. Ezért olyan helyeket fedezhetsz fel itt, amik egyedülállóak az országban.

Csernely-patak

Most pedig jöjjön a kedvenc túránk, amit, ha erre jártok, ígérjétek meg, hogy nem hagytok ki! A túra roppant egyszerű, gyerekekkel és idősebb korban is könnyen kivitelezhető. A falut délkeleti irányban elhagyva közelítjük meg az Upponyi-szorost. A látvány azonnal magával ragad mindenkit. Egy pillanatra azt hihetnénk, valamelyik erdélyi hágónál járunk, annyira körbelengi utunkat a magashegyi hangulat.

Upponyi-szoros

Tipp: Ha jó erőben vagy, mindenképp iktass be egy rövid kitérőt Herkó páter keresztje felé. A több 100 éves fakereszt büszkén magaslik a Kalica-tető tetején, ahol páratlan kilátással engeszteli a kaptató után megfáradt vendégét.

Rövidke túránk végpontja a Lázbérci-víztározó. Érdemes minél több időt tölteni a tónál, ahol igazi slow turizmusban lehet részed! Faágról faágra röppenő madarak, csobogó víz, békésen kapásra várakozó horgászok, bográcsozó családok töltik meg élettel a vízpartot. Zsúfoltságról persze szó sincs! A régi országúton hosszan bejárható vízpart mellett mindenkinek jut egy kis hely, aki megállna pár percre csodálni az érintetlen természetet.

Lázbérci-víztározó

Hogyan tölts el hosszabb időt Uppony környékén?

Mindenképp arra buzdítunk, hogy tölts annyi időt ezen a mesebeli vidéken, amennyit csak tudsz. És ha olyan szerencsés vagy, hogy hosszabb időt is rá tudsz szánni az utazásra, mutatjuk a legjobb programokat maximum 1 órás autóútra a vendégháztól!

Szalajka-völgy
  • A legnépszerűbb kirándulóhely a környéken Szilvásvárad, mely mindössze 24 km-re található a szállástól. A Szalajka-völgyet senkinek sem kell bemutatni, de a Kisvasút vagy éppen a Kalandpark is remek hely a vidám emlékek gyűjtésére.
  • A téli sportok szerelmeseinek is van lehetőségük hódolni szenvedélyüknek! Bánkút, ahol az ország legnagyobb sícentruma található, mindössze 35 km-re fekszik a vendégháztól.
  • Ha Magyarország legszebb barlangját kéne megnevezni, szinte mindenki az aggteleki Baradla-barlangot mondaná. Upponytól mindössze 46 km-re található, így érdemes mindenképp beiktatnod a programba!
Aggteleki Baradla-barlang

A végtelenségig lehetne még sorolni a környező látványosságokat. A Kék túra áthalad a falun, valamint Lillafüredtől, Miskolctapolcán és Egerszalókon át Egerig, mind legfeljebb 1 óra alatt autóval könnyedén elérhető. Ráadásul az autózás is lehet elképesztően látványos. Ahogy egy korábbi utazó megfogalmazta: „Hegyi, kanyargós utak, gyönyörű táj. Aki szeret autózni szép tájakon, annak mindenképp ajánlom.”

Uppony tehát tökéletes?

Upponyban minden megvan, ami akár egy rövidebb, akár hosszabb pihenéshez szükséges. Egyedülálló, érintetlen természet, kirándulási lehetőségek, számtalan programlehetőség. És most már egy valódi luxus vendégház is, hogy a kényelemről se kelljen többé lemondani! Tökéletes hely természetesen nem létezik, de aki ezekre vágyik, Upponyban mind megtalálja.

Ha te is szeretnél ezen a lenyűgöző környéken, az elsők között igazi luxusban pihenni, foglalj még most a Moderna Vendégházba, mert a helyek gyorsan fogynak! >

(fotók: szallas.hu, shutterstock)


Hogy tetszett a bejegyzés?
Tetszik
Tetszik
0%
Imádom
Imádom
100%
Vicces
Vicces
0%
Hűha
Hűha
0%
Nem tetszik
Nem tetszik
0%