BarátokkalCsaládi kiruccanásProgramok hétvégéreVárosnézésekVidéki vendégség

Múzeumok éjszakája 2021 – vidéki programok

1 perces olvasási idő

Az év legrövidebb éjszakáján rendezik meg a Múzeumok Éjszakáját. 2021. június 26-án, hasonlóan az eddig évekhez vidéki múzeumok és gyűjtemények tucatjai csatlakoznak az eseményhez. A több mint húszéves múltra visszatekintő Múzeumok Éjszakája Berlinből indult és a világ számos városa csatlakozott azóta az eseményhez. Az év legrövidebb éjszakáján a múzeumok igyekeznek más, felhasználóbarátabb oldalukról bemutatkozni. Kicsit közelebb engedni az embereket annál, amit egy hétköznapi tárlatlátogatás adhat. Zenés, táncos, beszélgetős és gasztronómiai események egészítik ki a tárlatokat.

Múzeumok éjszakája – vidéki programtippek

Kiválasztottunk 5 vidéki helyszínt, ahova érdemes ellátogatnotok  az idei Múzemok Éjszakáján is.

Szombathely

Vas-megye székhelye idén az esemény kiemelt helyszíne. 2019-ben a Savaria Múzeum és kiállítóhelyei készülnek programokkal. Egyebek mellett a régészeti, néprajzi, történeti és természettudományi gyűjteményeiről ismert Savaria Múzeum, a város római múltjának emléket állító Iseum Savariense Régészeti Műhely és Tárház, a kortárs kiállításáról ismert Szombathelyi Képtár, valamint a Dr. Smidt Lajos magángyűjteményéből grundolt Smidt Múzeum vár titeket programokkal.

Ne felejtsetek el időben szombathelyi szállást foglalni! >>

múzeumok éjszakája
Iseum Múzeum, Szombathely

Debrecen

A Szent Iván napjához legközelebb eső napon, a kiállítások mellett koncertekkel, tárlatvezetésekkel, interaktív eseményekkel, családi programokkal, valamint számos meglepetéssel várják az érdeklődőket. Debrecenben a Déri Múzeum, a Medgyessy Ferenc Emlékmúzeum, a Debreceni Irodalom Háza és a MODEM már biztos, hogy részt vesz az eseményen. A MODEM már közzé is tette a programját, melyben bábszínházi előadás, múzeumpedagógiai foglalkozás, tárlatvezetés és koncert is helyet kapott.

A közelben sokféle szállást tudtok foglalni >>

Debrecen

Pécs

Pécs a múzeumok városa, ahova nem csak a Múzeumok Éjszakája apropóján látogatunk el. A város 2018-ban a programsorozat kiemelt helyszíne olt. A Zsolnay Kulturális Negyed 2019-ben már kitett magáért. Idén is érdemes meglátogatni.

És pécsi szállást foglalni! >>

múzeumok éjszakája
Zsolnay Kulturális Negyed, Pécs

Kihagyhatatlan látnivalók Pécsen, a kultúra városában

Eger – Dobó István Vármúzeum

Fáklyás felvonulás, fegyverbemutatók, máglya gyújtás, táncház, tudományos előadások, rendhagyó tárlatvezetések, kézműves foglalkozások várnak titeket június 22-én a legendás hírű egri vár múzeumában.

Itt foglaljatok időben szállást! >>

Háttérben az egri vár

Keszthely

Természetesen a Balaton sem maradhat ki a Múzeumok Éjszakája programsorozat eseményeiből. Keszthely múzeumai szintén tartalmas programokkal dobják fel ezen a napon állandó kiállításaikat. Egyebek mellett a Nosztalgia Látványtár és Giccs Múzeum, a Csigaparlament és a mókás nevű Vidor Játékmúzeum vár titeket.

Főszezon lesz, a keszthelyi szállások száma sem végtelen! >>

Vidor Játékmúzeum Keszthely

+1 Bélapátfalva

Bélapátfalván az apátságnál is készülünk lelkesen a rendezvényre, amely keretén belül a megszokottak szerint a programot 20:30 órakor indítjuk. A látványból sosem elég, így hát 2020-ban is a Lángoló Leguánok interaktív tűzzsonglőr műsora színesíti meg az éjszakát. Mindeközben középkori forgatagban kóstolhatják meg a vendégek a gyógynövényekkel ízesített limonádékat, tölthetik az apátsági totókat nyereményekért cserébe, és ügyességi játékokkal is várjuk a kedves látogatóinkat.

A programon való részvétel ingyenes, azonban regisztrációhoz kötött!

Bélapátfalva

A Múzeumok Éjszakája remek apropó, hogy egy esemény nyomán új országrészeket is megismerjetek!

A fenti öt helyszínen kívül több tucatnyi hazai település csatlakozik idén is a Múzeumok Éjszakája programsorozathoz. Kövessétek a programok alakulását és foglaljatok szállást, mielőtt útnak indultok! >>

(fotók: szallas.hu, shutterstock)


Hogy tetszett a bejegyzés?
Tetszik
Tetszik
0%
Imádom
Imádom
0%
Vicces
Vicces
0%
Hűha
Hűha
0%
Nem tetszik
Nem tetszik
0%