Múzeumok éjszakája 2019 – vidéki programok

Szallas.blog.hu 2019-06-06
szallas.blog.hu

Az év legrövidebb éjszakáján rendezik meg a Múzeumok Éjszakáját. 2019. június 22-én, hasonlóan az eddig évekhez vidéki múzeumok és gyűjtemények tucatjai csatlakoznak az eseményhez. Szombathely a Múzeumok éjszakája kiemelt helyszíne, emellett több vidéki helyszínen is érdemes körülnézni a kínálatról.

A több mint húszéves múltra visszatekintő Múzeumok Éjszakája Berlinből indult és a világ számos városa csatlakozott azóta az eseményhez. Az év legrövidebb éjszakáján a múzeumok igyekeznek más, felhasználóbarátabb oldalukról bemutatkozni. Kicsit közelebb engedni az embereket annál, amit egy hétköznapi tárlatlátogatás adhat. Zenés, táncos, beszélgetős és gasztronómiai események egészítik ki a tárlatokat.

múzeumok éjszakája

Múzeumok éjszakája – vidéki programtippek

Kiválasztottunk 5 vidéki helyszínt, ahova érdemes ellátogatnotok  az idei Múzemok Éjszakáján is.

Szombathely

Vas-megye székhelye idén az esemény kiemelt helyszíne. 2019-ben a Savaria Múzeum és kiállítóhelyei készülnek programokkal. Egyebek mellett a régészeti, néprajzi, történeti és természettudományi gyűjteményeiről ismert Savaria Múzeum, a város római múltjának emléket állító Iseum Savariense Régészeti Műhely és Tárház, a kortárs kiállításáról ismert Szombathelyi Képtár, valamint a Dr. Smidt Lajos magángyűjteményéből grundolt Smidt Múzeum vár titeket programokkal.

Ne felejtsetek el időben szombathelyi szállást foglalni! >>

múzeumok éjszakája
Iseum Múzeum, Szombathely

Debrecen – MODEM Modern és Kortárs Művészeti Központ

A 2006-ban nyitott MODEM  a kortárs művészet műfaji sokszínűségét mutatja be a társművészetek segítségül hívásával egy nagyszerű épületben. Június 22-én koncertek, dedikálás, családi programok várnak rátok.

A közelben sokféle szállást tudtok foglalni >>

múzeumok éjszakája
MODEM Modern és Kortárs Művészeti Központ – Debrecen

Pécs

Pécs a múzeumok városa, ahova nem csak a Múzeumok Éjszakája apropóján látogatunk el. A város tavaly volt a programsorozat kiemelt helyszíne. A Zsolnay Kulturális Negyed tavaly már kitett magáért. Idén is érdemes meglátogatni.

És pécsi szállást foglalni! >>

múzeumok éjszakája
Zsolnay Kulturális Negyed, Pécs

Kihagyhatatlan látnivalók Pécsen, a kultúra városában

Eger – Dobó István Vármúzeum

Fáklyás felvonulás, fegyverbemutatók, máglya gyújtás, táncház, tudományos előadások, rendhagyó tárlatvezetések, kézműves foglalkozások várnak titeket június 22-én a legendás hírű egri vár múzeumában.

Itt foglaljatok időben szállást! >>

Háttérben az egri vár

Keszthely

Természetesen a Balaton sem maradhat ki a Múzeumok Éjszakája programsorozat eseményeiből. Keszthely múzeumai szintén tartalmas programokkal dobják fel ezen a napon állandó kiállításaikat. Egyebek mellett a Nosztalgia Látványtár és Giccs Múzeum, a Csigaparlament és a mókás nevű Vidor Játékmúzeum vár titeket.

Főszezon lesz, a keszthelyi szállások száma sem végtelen! >>

Vidor Játékmúzeum Keszthely

A Múzeumok Éjszakája remek apropó, hogy egy esemény nyomán új országrészeket is megismerjetek!

A fenti öt helyszínen kívül több tucatnyi hazai település csatlakozik idén is a Múzeumok Éjszakája programsorozathoz. Kövessétek a programok alakulását és foglaljatok szállást, mielőtt útnak indultok! >>

(fotók: szallas.hu, shutterstock)