Lazulás magyarországi horgásztanyák nyugalmában

Szallas.blog.hu 2019-06-05
szallas.blog.hu

A kikapcsolódás remek módja a horgászat. Pecáztok? Meg is szállnátok a magyarországi horgásztanyák egyikében pár napra, hogy elvonuljatok a világ zajától? Akkor hajrá! Segítünk horgásztanyát találni.

horgásztanyák Magyarországon
Ráckevei Duna

A horgászat a táplálékszerzés egyik legősibb módja. Az eszközök a kezdetek óta rengeteget változtak, de vélhetően a bronzkori ember számára sem lenne rakétatudomány használatuk elsajátítása. Ennél többet változott a horgászat miértje. Letűnt korokban – lásd fentebb – vízparti emberek megélhetésének alapja volt, míg ma annál inkább hobbi, sokak számára a nyugalomhoz vezető egyik út. Sok horgász vágyik arra a csendes magányra, amivel a – különösen – nagyvárosi mindennapok drilljéből képes kilépni hosszabb, rövidebb időre. Rövidebb időre megteszi egy folyópart, egy horgásztó. Hosszabb időre, egy hétvégére már szívesen keres a horgász például egy kellemes magyarországi horgásztanyát. Ezekből nyújtunk át nektek egy csokrot. Jó kapást!

horgásztanyák Magyarországon
Képünk illusztráció

Horgásztanyák Magyarországon

Neptun Horgásztanya és Vendégház, Dömsöd

A Neptun Vendégház Pest megyében, a Ráckevei-Soroksári-Dunaág dömsödi üdülőövezeti részén, a vízparton található. Hat szobájában harmincan fértek el. Április 1. – október 31. között tart nyitva.

Neptun Horgásztanya és Vendégház Dömsöd

Akácliget Pihenőpark, Horgásztanya, Vendégház, Kemping, Jánkmajtis

Egy akácos közepén, Jánkmajtis Horgásztó területén találjátok ezt a stílusosan berendezett horgásztanyát. Öt szobájában tizenkét vendég fér el.

Akácliget Pihenőpark Horgásztanya Vendégház Kemping Jánkmajtis

Kobra Horgásztanya, Gyékényes

Igazán családias, vagy kisebb baráti társaságok számára ajánlott szálláshely a Kobra Horgásztanya. 2 szobájában öten fértek el. A somogyi Kotró tó partján álló házat május 1. – október 30. között foglalhatjátok.

magyarországi horgásztanyák
Kobra Horgásztanya Gyékényes

Alamand vendégház és horgásztanya, Szolnok

A kis horgásztanya a Holt-Tisza közvetlen partján áll és saját stége is van. Foghattok keszeget, törpeharcsát, pontyot, csukát, süllőt és angolnát. A víz azonban fürdésre is alkalmas. A ház április 15. – október 30. között vár titeket.

magyarországi horgásztanyák
Alamand vendégház és horgásztanya Szolnok

Tisza-parti Horgásztanya és Üdülőház, Szeged

Október 21-ig vár titeket idén ez a négyszobás horgásztanya. A ház a vízparton áll. Saját stége, csónakja van, a kertben pedig viharbiztos partisátor áll. Ha a saját fogású hal nem elég, a közelben remek halászcsárdák is működnek.

Szegedi programok 2019 – mit csináljunk nyáron Szegeden?

magyarországi horgásztanyák
Tisza-parti Horgásztanya, Szeged

Nem csak pecásoknak javallott horgásztanyán kikapcsolódni. Vigyétek magatokkal akár a családot is, a vízparton mindenki talál kedvére való elfoglaltságot.

Akkor sem jövünk persze zavarba, ha esetleg nem horgásztanyán szeretnétek egy hétvégi pecázás alkalmával megszállni, de horgászható víz közelében >>

(fotók: shutterstock, szallas.hu)