BalcsiCsobbanóhelyekNyári vakáció

Csobbanj még ma! – Nagy Balatoni Strand Körkép

6 perces olvasási idő

Szikrázó napsütés, strandos palacsinta, SUP túra, játszóterek, vízicsúszdák, és önfeledt lubickolás. Akár az aktív, akár a passzív kikapcsolódást részesíted előnyben, szinte biztos, hogy van olyan balatoni strand, amely azonnal belopja magát a szívedbe idén nyáron. A következő 50 balatoni strand csak rád vár, csapj le már ma a hűsítő élményekre! 

Nagy Balatoni Strand Körkép

1. Siófoki Nagystrand – Petőfi sétány

A siófoki Nagystrand Siófok belvárosában található, 700 méter hosszú partjával, gyermekbarát szolgáltatásaival és sportpályáival minden korosztályt megszólít, nem véletlenül ez a balatoni strand az egyik legnépszerűbb a helyiek és a turisták körében. A parton található az Óriáskerék is, amelynek tetejéről 50 méter magasságban gyönyörködhetünk a balatoni panorámában. 

Tipp! A felejthetetlen koncertekért a városban a Plázs Siófok homokos strandja a felelős! 

2. Ezüstpart szabadstrand – Siófok, Deák Ferenc sétány

Az Ezüstparton fekszik a Balaton egyik legkedveltebb ingyenes strandja, amely 3 km hosszú partszakasszal, lassan mélyülő vízzel, árnyékos részekkel és számos büfével várja a strandolókat, csendes környezetben. A parton vízibicikli és egyéb vízi sporteszköz bérlésére is van lehetőség. 

Nagy Balatoni Strand Körkép
Ezüstpart szabadstrand – Siófok, Deák Ferenc sétány

3. Újhelyi strand – Siófok, Szigliget út

Az ingyenesen látogatható Újhelyi strand a kisgyermekes családok kedvence a hatalmas zöld területtel és a vízen kialakított stégekkel. A gyerekeket vízi csúszda, játszótér és homokozó várja, az árnyas részeken pedig bőven akad hely azoknak, akik szívesebben bújnak el a meleg elől a fák alá. 

Nagy Balatoni Strand Körkép
Újhelyi strand – Siófok, Szigliget út

4. Balatonszabadi – Sóstó szabadstrand – Siófok

Bár a szabadstrand mindössze 90 méter hosszú partszakasszal rendelkezik, a strand nagyon népszerű azok körében, akik a közelben szállnak meg. A víz lassan mélyül, a part homokos, és az árnyékos és napos részek is váltják egymást. A füves részeken labdázni is lehet, de a csemeték a játszóteret is kedvelni fogják.  

Nagy Balatoni Strand Körkép
Balatonszabadi – Sóstó szabadstrand – Siófok

5. Sóstó Strand – Siófok

A Sóstó strand egy félsziget-szerűen kialakított fürdőhely, amely belépőjeggyel látogatható. A 300 méter hosszú partszakaszon számos büfé és sportolási lehetőség várja a fürdőzőket, de mosdó, öltöző, zuhanyzó, értékmegőrző, napágy és napernyő kölcsönző is található. Kisgyermekes családoknak és baráti társaságoknak egyaránt ajánljuk a helyet! 

Nagy Balatoni Strand Körkép
Sóstó Strand – Siófok

6. Balatonszéplak szabadstrand – Siófok

A 300 méter hosszú partszakasszal rendelkező Balatonszéplak szabadstrand a napimádók nagy kedvence, hiszen ezen a strandon igen kevés az árnyékos terület. A víz lassan és fokozatosan mélyül, a parton mosdó, zuhanyzó, játszótér, homokozó, és egy kölcsönző is található, a büfék pedig a strandos ételek széles választékát kínálják. 

Nagy Balatoni Strand Körkép
Balatonszéplak szabadstrand – Siófok

7. Szabadstrand a pesti vonathoz – Siófok

A Szabadstrand a pesti vonathoz egy kedvelt balatoni strand a fiatalok körében, annál is inkább, mert vízisípálya, sportpálya, és a Balatonon elhelyezkedő színpad várja őket a szezonban. A gyerekek számára játszótér és fedett játszósarok került kialakításra, ráadásul az öltözőket, mosdókat valamint a kabinokat is ingyenesen lehet használni. A gyors óriáscsúszdát mindenképpen érdemes kipróbálni.

8. Zamárdi Nagystrand – Zamárdi

Zamárdi Nagystrandjának 3 km hosszú partja hihetetlen népszerűségnek örvend a fürdőzők körében. A napos/árnyékos részek aránya, a lassan mélyülő víz, a sportpályák és gyermekbarát szolgáltatások egytől egyig megerősítenek abban, hogy a zamárdi strand remek választás. A parton öltözőt, zuhanyzót, pelenkázót, mosdót, strandcikk árust, és értékmegőrzőt is találunk. 

Nagy Balatoni Strand Körkép
Zamárdi Nagystrand – Zamárdi

9. Jegenye téri szabadstrand – Zamárdi

A Jegenye téri szabadstrand a családok kedvence, hiszen a lassan mélyülő, sekély víz mellett nagy előnye, hogy a gyerekek számára kialakítottak cölöpökből egy öblöt, ahol a csemeték szabadon homokozhatnak. A strandra strandsátrat mindenképpen érdemes vinni! 

Nagy Balatoni Strand Körkép
Jegenye téri szabadstrand – Zamárdi

10. T-Beach szabadstrand – Zamárdi

A T-Beach, amely a Táncsics Mihály utcáról és jellegzetes T-alakjáról kapta becenevét, egy kisméretű strand, amely rendezett környezettel, csúszdás-hintás játszótérrel, illetve vízibicikli- és kenukölcsönzővel várja a fürdőzés szerelmeseit. A strand közelében található kifőzdében hideg italok és ínycsiklandó falatok várnak. 

Nagy Balatoni Strand Körkép
T-Beach szabadstrand – Zamárdi

11. Klapka utcai szabadstrand – Zamárdi

A Klapka utcai szabadstrandon a vízbe jutást lépcsők segítik, a kinyúló víznyelv pedig hangulatos pancsolást biztosít a kicsiknek és nagyoknak egyaránt. A strandra érdemes napernyővel vagy strandsátorral érkezni, mert viszonylag kevés az árnyékos rész, cserébe a gyerekeket homokozó, egy csúszdás mászóka és egy hinta is várja. A partszakaszon nincs büfé. 

Nagy Balatoni Strand Körkép
Klapka utcai szabadstrand – Zamárdi

12. Gyöngyvirág és Pipacs utcai szabadstrand – Zamárdi

A Gyöngyvirág és a Pipacs utcai szabadstrand egy bájos kis strand Zamárdi keleti részén, ahol mosdó, több öltöző paraván és egy játszótér várja a fürdőzőket. A partszakaszon lassan mélyül a víz, amit nagyon kedvelnek a kisgyermekes családok, azonban a strand területén büfé nem üzemel, így célszerű hűtőtáskával készülni a strandolásra. 

Nagy Balatoni Strand Körkép
Gyöngyvirág és Pipacs utcai szabadstrand – Zamárdi

13. Rigó utcai szabadstrand – Szántód

A Rigó utcai szabadstrand 60 méteres partszakasza fokozatosan mélyülő, sekély vízzel vár, ám a strandot inkább azoknak ajánljuk, akik nem idegenkednek az iszapos talajú víztől. A strand területén sok az árnyékos terület, a vízben pedig vízibiciklizésre és kajakozásra is van lehetőség. A gyerekeket a parton játszótér várja. 

Nagy Balatoni Strand Körkép
Rigó utcai szabadstrand – Szántód

14. Juhász Gyula utcai szabadstrand – Szántód

A Juhász Gyula utcai szabadstrand egy eldugott balatoni strand, amely retro hangulattal csal mosolyt a fürdőzők arcára. Az 50 méter hosszú partszakasszal rendelkező strandot nádas veszi körül, területén kifeszített napvitorlák segítik az árnyékolást. A kisgyermekes családok körében népszerű a strand a lassan mélyülő víznek és a homokozónak köszönhetően, ráadásul a strandon több büfé is üzemel. 

Nagy Balatoni Strand Körkép
Juhász Gyula utcai szabadstrand – Szántód

15. Keleti Strand – Balatonföldvár

A Keleti strand 1000 négyzetméteres, 42 méter hosszú fövenyes partszakaszán napozóágyak és napernyők biztosítják a fürdőzők kényelmét. A 200 méter hosszú vízparton igen sekély a víz, ezért a családok nagyon kedvelik, a nagyobb gyerekeknek pedig bakancslistás program a 9 méter magas, 84 méter hosszú vízi csúszda tesztelése. Az aktív kikapcsolódást kedvelőket a Viharsarok Vitorlás Központ windsurf, katamarán, vitorlás, kajak és SUP bérlési lehetőséggel várja. 

Nagy Balatoni Strand Körkép
Keleti Strand – Balatonföldvár

16. Nyugati Strand – Balatonföldvár

A Kvassay-sétány végén nyújtózó partszakasz nyújt otthont a Nyugati Strandnak, amely fás környezettel, és hamisítatlan balatoni hangulattal várja a strandolókat. A víz tiszta és fokozatosan mélyül, ezért a csemetékkel is bátran felkereshetjük, a területen öltöző, illemhely, zuhanyzó, elsősegély szolgálat és egy napozó terasz is van. A gyerekeket csúszdás játszótér, óriás sakk és egy homokozó várja, a sportok szerelmesei pedig a foci- és röplabdapályán, vízibiciklin, SUP-on és katamaránon tesztelhetik kitartásukat.

Nagy Balatoni Strand Körkép
Nyugati Strand – Balatonföldvár

17. Balatonszárszó Strand – Balatonszárszó

A szárszói központi strand sekély vizének és természetes öblének köszönhetően nagy népszerűségnek örvend a kisgyermekes családok körében. A 200 méter hosszú, homokos partszakasz árnyékos és napos részekkel is rendelkezik, a strand területén több büfé is üzemel. A gyerekeket játszótér, trambulin, csúszda, valamint animációs programok várják, míg az aktív kikapcsolódást keresők sportprogramokon vehetnek részt, vagy csónakot, illetve vízibiciklit bérelhetnek. 

Nagy Balatoni Strand Körkép
Balatonszárszó Strand – Balatonszárszó

18. Bendegúz téri szabadstrand – Balatonszárszó

A Bendegúz téri szabadstrand a Balatoni Bringakörút mellett fekszik, így a családok mellett a kerékpárosok körében is nagy népszerűségnek örvend a strand. Területén árnyas fák, zöld füves rész, játszótér és több büfé található. 

Nagy Balatoni Strand Körkép
Bendegúz téri szabadstrand – Balatonszárszó

19. Móricz utcai szabadstrand – Balatonszárszó

Az ingyenesen használható strand partszakaszának hossza 200 méter, amely hangulatos vizes homokozóval teszi emlékezetessé a gyerekeknek a strandolást. A strand területén büfé várja az éhes fürdőzőket, emellett homokos focipálya és egy homokos strandröplabda pálya került kialakításra, de vízibicikli és kenukölcsönzésre is van lehetőség. Az ingyenes parkolási lehetőség biztosított. 

Nagy Balatoni Strand Körkép
Móricz utcai szabadstrand – Balatonszárszó

20. Berzsenyi Utcai Szabadstrand – Balatonszemes

Balatonszemes strandjának 300 méter hosszú partszakasza igazi időutazásra hív, kissé retro hangulata miatt nagy kedvence a helyieknek és a nyaralóknak egyaránt. A fás és árnyékos részek aránya megfelelő, így minden korosztály számára ajánlott a strand, ahol számos büfé és kajakkölcsönző is található. 

Nagy Balatoni Strand Körkép
Berzsenyi Utcai Szabadstrand – Balatonszemes

21. Napfény Strandfürdő – Balatonlelle

A Napfény Strand és Élményfürdő homokos partszakasszal, óriáscsúszdával, élménymedencével, úszómedencével, gyerekmedencével és szaunaházzal várja a Lellére érkező nyaralókat. A homokos, sekély víz nagyon népszerű a kisgyermekes családok körében, az aktív pihenést kedvelők a strandfoci pályát, a lábtengó pályát, és a strandröplabda pályát is igénybe vehetik, valamint vízibiciklit is bérelhetnek.

Nagy Balatoni Strand Körkép
Napfény Strandfürdő – Balatonlelle

22. Csöpi közi szabadstrand – Balatonlelle

A Csöpi-közi szabadstrand sekély, lassan mélyülő partszakasszal, gondozott pázsittal, és árnyékos részekkel várja a kisgyermekes családokat, és a vízi sportok kedvelőit. A tó partján egy óriás csúszda is található, emellett vízibicikli és szörfdeszka bérlésére is van lehetőség. A strand területén büfé és étterem is található. 

Nagy Balatoni Strand Körkép
Csöpi közi szabadstrand – Balatonlelle

23. Virág Strand – Balatonlelle

A lellei Virág strand a város Balatonboglárhoz közeli részén, a strand nevét is adó Virág utcában található. A kellemes hangulatú szabadstrand rendezett, homokos vízparttal várja a pihenni és fürödni vágyókat. A Virág strand területén számos büfé gondoskodik arról, hogy ne legyenek éhesek és szomjasak. A kicsik számára játszótér is kialakításra került, emellett vízibicikli, más sporteszközök és napozóágyak is bérelhetők.

Nagy Balatoni Strand Körkép
Virág Strand – Balatonlelle

24. Platán Strand – Balatonboglár

A balatonboglári Platán strand 10 hektáros területen fekszik, a 600 méteres szakaszon lombos fák, napsütötte részek, és lassan mélyülő víz várja a nyaralókat. A kisgyerekes családok nagyon szeretik a strandot a napvitorlás, homokos öböl miatt, a területen emellett öltöző, pelenkázó, kültéri zuhanyzó, vízimentő szolgálat, értékmegőrző, napozóágy, napernyő, valamint öltözőkabinok is találhatók.

Platán Strand – Balatonboglár

25. Panoráma strand – Fonyód

A Panoráma strandon a víz szépen fokozatosan mélyül, ezért minden korosztály számára megfelelő a környezet a pihenéshez. A strandon a gyerekeket játszótér és kihelyezett játékok várják, de vízibiciklizésre és kajakozásra is van lehetőség. 

Panoráma strand – Fonyód

26. Fonyód Városi strand – Fonyód

A Városi strand Fonyód központjától délre, Bélatelep felé található. Aki gyerekekkel szeretne itt strandolni, az biztosan örülni fog a lassan mélyülő, homokos szakasznak, és a modern csúszdákkal, hintákkal és mászókákkal felszerelt játszótérnek. A strandon büfé, öltözős kabin, kulturált mosdó és zuhanyzó található. 

Fonyód Városi strand – Fonyód

27. Nagystrand – Balatonfenyves

Balatonfenyves ingyenes nagystrandján az 1 km-es partszakasz árnyas fákkal, napsütötte részekkel, lassan mélyülő, homoktakarós öböllel, és a Balaton legnagyobb szabadtéri vízicsúszdájával várja a pihenni vágyókat. A strandon van röplabda és kosárlabda pálya, teqball asztal is, illetve vízibicikli, SUP deszka, és kajakbérlésre is van lehetőség.

Nagystrand – Balatonfenyves

28. Csalogány strand – Balatonfenyves

A Csalogány Strand 11000 négyzetméter pihenőfelülettel és 400 négyzetméter parthosszal teszi felejthetetlenné a pihenést Balatonfenyvesen, ráadásul a parkolás ingyenes, a bicikliket pedig kerékpártámaszok, kerékpártárolók várják. A teljes mértékben baba- és gyermekbarát strandon a környezettudatosság is nagy szerepet játszik, állatfigurás szelektív hulladékgyűjtők találhatók számos helyen. 

Csalogány strand – Balatonfenyves

29. Fizetős strand – Balatonmáriafürdő

Máriafürdő fizetős strandja hatalmas zöld területtel, öreg fűzfákkal, és lassan mélyülő sekély vízzel lopja be magát a fürdőzők szívébe. A strandon öltözők, akadálymentesített fülkék, zuhanyzók, értékmegőrző, mosdó, ivókút és játszótér is található, a büfékben pedig érdemes tesztelni a jellegzetes strandos ételek színes választékát. 

Fizetős strand – Balatonmáriafürdő

30. Városi Strand – Keszthely

A Városi strand Keszthely legnagyobb strandja, amely 3 hektáros napozófelülettel, 500 méteres partszakasszal, és számos sportolási lehetőséggel várja a strandolni vágyókat. A strand területén ingyenes a Wi-Fi, emellett érdemes tesztelni az óriás vízi csúszdát, a strandkönyvtárból pedig akár könyvet is lehet kölcsönözni. 

Városi Strand – Keszthely

31. Libás Strand – Keszthely

A Libás Strand a város legfiatalabb strandja, amely a gyerekes családok körében nagy népszerűségnek örvend a hatalmas játszótérnek és árnyékolt homokozónak köszönhetően. A Balaton vize lassan mélyül, a 250 méter hosszúságú vízpart pedig homokos, öblös, félkörív alakú résszel várja a gyerekeket. A parton új öltözőket, mosdókat, biciklitárolókat, és öltözőkabinokat építettek ki, emellett kajak, vízibicikli, SUP vagy szörf bérlése is lehetséges. 

Libás Strand – Keszthely

32. Helikon Strand – Keszthely

A keszthelyi Helikon strand rövid időn belül két felújításon esett át, ennek köszönhetően a gyereköblök fölé árnyékolókat szereltek, új kerékpártárolót, és parti öltözőket építettek, két oldalról zárt horgászpihenőket alakítottak ki, a vízpart pedig kellemesen homokos. Aki sportolásra vágyik, azt egy homokos strandröplabdapálya, sakk, és focipálya várja, a gyermekeknek pedig egy játszótér áll rendelkezésre.

Helikon Strand – Keszthely

33. Lidó Strand – Vonyarcvashegy

A Lidó Strand a balatoni strandolók egyik kedvenc fürdőhelye a 7 hektárnyi zöld területnek és a kiépített partszakasznak köszönhetően. A 270 méteres partszakasszal rendelkező strand számos szolgáltatással várja a fürdőzőket, van szörfiskola, vízisípálya, SUP, strandröplabda-és strandkézilabda pálya, valamint fitneszpark és vízi aerobik is. A gyerekek nagy kedvence a gyermekmedence, játszótér, játszóház és a csúszda. 

Lidó Strand – Vonyarcvashegy

34. Diási Játékstrand – Gyenesdiás

A Diási Játékstrand egy modern strand, amely igen népszerű az aktív kikapcsolódást kedvelő fürdőzők körében. A víz fokozatosan mélyül, a 250 méter hosszú partszakasz homokos részekkel és hatalmas zöld területtel kényeztetni a strandolókat. A strandon számos sportolási lehetőség és gyermekbarát szolgáltatás teszi még élvezhetőbbé a pihenést, a Diási Strandi Élményparkban óriáscsúszda, trambulin, minigolf pálya és strandkajak is található. 

Diási Játékstrand – Gyenesdiás

35. Balatongyöröki Strand – Balatongyörök

A Balatongyöröki Strand 400 méteres partszakasszal és 120 méteres homokos partrésszel várja azokat, akik lombos fák között szeretnének strandolni. A területen napozóstég, röplabda pálya, focipálya, kosárlabda pálya, és vízi kosárlabdapalánk is található, de kajakot, kenut, SUP-ot és vízibicklit is bérelhetünk. A strandon ingyenes a WiFi használat. 

Balatongyöröki Strand – Balatongyörök

36. Badacsonytomaj Városi Strand – Badacsonytomaj

A 10 ezer négyzetméteres, családbarát Badacsonytomaji Városi Strand parkosított környezettel, és viszonylag gyorsan mélyülő vízzel várja a fürdőzni vágyókat. A strandon a gyerekeknek homokos, lidós öblöt, baba-mama szobát, homokozót, valamint egy modern játszóteret alakítottak ki. A strand területén számos büfé, és vízibicikli-kölcsönző is található. 

Badacsonytomaj Városi Strand – Badacsonytomaj

37. Császtai Strand – Révfülöp

A Császtai Strand 400 méteres partszakasza hatalmas zöld területtel és számos szolgáltatással várja a strandolókat. Az árnyékos és napos részek minden fürdőző számára kedveznek, a gyerekeket játszótér és játszóház várja. Az aktív pihenés szerelmesei számára a strand igazi paradicsom, hiszen strandröplabda pálya, strandfoci pálya, röplabda pálya, vízilabda pálya, vízi kosár pálya, vízi röplabda pálya, street workout és vízibicikli kölcsönző is található a strandon. 

Császtai Strand – Révfülöp

38. Szigeti Strand – Révfülöp

A Szigeti Strand családias hangulattal, és térköves sétánnyal várja a strandolókat, akik a homokos partszakaszon lassan és fokozatosan mélyülő vízben fürödhetnek. A strandon van mosdó, öltöző, értékmegőrző, tusoló, baba-mama szoba és Wi-Fi is, emellett vízibicikli és SUP bérlésre is van lehetőség. 

Szigeti Strand – Révfülöp

39. Központi strand – Balatonszepezd

Az északi part egyik leghangulatosabb strandja a Központi Strand, ahol a fövenyes part gyorsan mélyül, így úszásra és a vízi labdajátékokra is remekül megfelel. A legkisebb gyerekeket lassan mélyülő rész várja, de játszótér és napvitorla is rendelkezésre áll. A helyi büfék és a vízibicikli-kölcsönző tovább színesíti a strandolás hangulatát. 

Központi strand – Balatonszepezd

40. Szepezdfürdői strand – Balatonszepezd

A Szepezdfürdői strand nyugalmas, csendes környezettel, napos területekkel, és gyorsan mélyülő vízzel teszi izgalmassá a pihenést. A sok napos rész miatt napernyővel mindenképpen érdemes készülni, a gyerekek pedig élvezni fogják a mászókás játékelemeket, a csúszdát, hintát és homokozót.

Szepezdfürdői strand – Balatonszepezd

41. Zánkai Strand – Zánka

A Zánkai strand 27 ezer négyzetméteres területen fekszik, a 400 méteres partszakaszon a víz fokozatosan mélyül, a gyerekeknek a biztonságos fürdéshez homokos, lidós öblöt alakítottak ki. A strand területén szabadtéri öltözők, zuhanyzók és igényes mosdók vannak, a büfék pedig hagyományos strandos ételekkel várják a fürdőzőket. 

Zánkai Strand – Zánka

42. Tihany Napsugár Beach – Tihany

A Tihany Napsugár Beach a Tihanyi-félsziget legismertebb strandja, amely gondozott pázsittal, homokos részekkel és napozásra alkalmas részekkel várja a strandolókat. A strandon vízibicikli kölcsönzésre, és kajakbérlésre is van lehetőség, a gyerekek számára pedig a lassan mélyülő homokos partszakasz nyújt kikapcsolódást.

Tihany Napsugár Beach – Tihany

43. Esterházy Strand – Balatonfüred

Az Esterházy Strand parkosított környezettel, 450 méteres partszakasszal várja azokat, akik Balatonfüred vízpartján szeretnének strandolni. A víz hamar mélyül, de homokos résszel is rendelkezik, a kisebb gyerekek számára itt ajánlott a fürdés. A strandon számos sport- és gyermekprogram várja a vendégeket, de a medence és a medencéhez tartozó 1-1 élménycsúszda tesztelése is kihagyhatatlan program. 

Esterházy Strand – Balatonfüred

44. Alsóörsi strand – Alsóörs

Az Alsóörs Községi Strand családbarát környezetének, és biztonságosan kialakított vizének, és árnyékos területeinek köszönhetően az északi part egyik legkedveltebb strandja. A színes programkínálatnak és a gyermekbarát szolgáltatásoknak köszönhetően semmiképpen nem szabad kihagyni az alkalmat, hogy teszteljük az alsóörsi fürdőhelyet. 

Alsóörsi strand – Alsóörs

45. Wesselényi strand – Balatonalmádi

A Wesselényi strand a családok és a baráti társaságok kedvelt pihenőhelye, a 800 méteres partszakaszon füves részek, térköves sétány, árnyékos és napsütötte részek, fokozatosan mélyülő víz és gyermeköböl várja a strandolókat. A strand területén öltöző, mosdó, zuhanyzó, vízlépcső, úszóstég, értékmegőrző, napágy kölcsönző és strandkönyvtár is található. 

Wesselényi strand – Balatonalmádi

46. Vak Bottyán Strand – Balatonkenese

A Vak Bottyán Strand 300 méteres partszakasszal, fokozatosan mélyülő vízzel, és színes szolgáltatásokkal várja azokat, akik kedvelik a vízi sportokat, vagy a gyerekekkel szeretnék élvezni a strand nyújtotta élményeket. A strandon több büfé és egy hatalmas játszótér található. 

Vak Bottyán Strand – Balatonkenese

47. Fövenyfürdő – Balatonfűzfő

A Fövenyfürdő a század eleji fürdők hangulatát idézi, 250 méteres partszakasza fokozatosan mélyülő vízzel, zöld területtel és parkosított környezettel várja a strandolni vágyókat. A gyerekeknek árnyékos, homokos, sekély vizű öblöt alakítottak ki, az aktív kikapcsolódást kedvelők számára pedig vízibicikli, csónak, kajak és kenukölcsönző áll rendelkezésre.

Fövenyfürdő – Balatonfűzfő

Kutyabarát balatoni strandok 

48. Balatonföldvár Kutyafürdetőhely – Balatonföldvár

A balatonföldvári Kutyafürdetőhely népszerű kutyás strand, amely fás és füves környezettel, sok zöld felülettel, és a kutyák számára rámpával várja a gazdikat és négylábú kedvenceiket. A strand közelében számos parkolóhely található. 

Balatonföldvár Kutyafürdetőhely – Balatonföldvár

49. Fonyódi kutyás strand – Fonyód

A gazdi és a négylábú kedvenc együtt fürödhet a Balaton vizében a Fonyódi kutyás strandon, amely hazánk egyik legnagyobb kutyabarát partja. A füves parton a kutyák futkározhatnak is kicsit, a vízbe jutáshoz rendelkezésre áll rámpa és több lépcső is. A partszakaszon büfé és kulturált mosdó is található. 

Fonyódi kutyás strand – Fonyód

50. Keszthelyi Kutyás Park és Piknikkert – Keszthely

A Keszthelyi Kutyás Park és Piknikkert szeretettel várja azokat a gazdikat, akik négylábú kedvenceikkel szeretnének fürdőzni, és pihenni a Balaton-parton. A piknikkertben a környéken élő termelők termékeiből is vásárolhatnak az ide látogatók.

Keszthelyi Kutyás Park és Piknikkert – Keszthely

Annyira megtetszett valamelyik balatoni strand, hogy legszívesebben már most útnak indulnál, hogy csobbanj a vízben? 

Foglalj szállást a szállás.hu kínálatából, és élvezd a pihenést a Balaton északi vagy déli partján! >>

(fotók: szallas.hu)


Hogy tetszett a bejegyzés?
Tetszik
Tetszik
100%
Imádom
Imádom
0%
Vicces
Vicces
0%
Hűha
Hűha
0%
Nem tetszik
Nem tetszik
0%