Érdemes megnézniCsaládi kiruccanásProgramok hétvégére

Így készül! – Nézz be a kulisszák mögé híres üzemekben és gyárakban

2 perces olvasási idő

Finom Szerencsi csoki, szemet gyönyörködtető Herendi porcelánok, vagy éppen a kicsik és nagyok örök kedvence a LEGO és még sorolhatnánk azokat a termékeket, amiket nagyon szeretünk, de a készítésükről szinte semmit sem tudunk. Ugye, milyen izgalmas lenne kicsit belesni a kulisszák mögé?! Nem lehetetlen, ugyanis egyre több üzem nyitja meg a kapuit a látogatók előtt, hogy betekintést nyerhessenek kedvenceik gyártásának folyamatába.

Most összegyűjtöttük nektek a legizgalmasabb gyárlátogatásokat, ahol híres üzemek munkafolyamataival lehet megismerkedni, sőt, egyes helyeken mi magunk is kipróbálhatjuk, mennyire lennénk ügyesek, ha nekünk kellene elkészítenünk az adott terméket.

Nézz be a kulisszák mögé híres üzemekben és gyárakban!

Így készülnek a Lipóti Pékség finomságai

Akik szerették a tévében futó angol Sütimestert, vagy a magyar változatát, az Ide süss!-t, azoknak remek szórakozás lesz egy látogatás az ország egyik kedvenc pékségének a látogatóközpontjában. A Lipóti Pékség üzemének leglátványosabb eleme az üveggaléria, ahonnét a látogatók szinte minden munkafolyamatnak szemtanúi lehetnek miközben jókat falatoznak a pékség és a Kemenes Cukrászat finomságaiból.

Jelenleg nincs állandó nyitvatartás, a latogatokozpont@lipotipekseg.hu e-mail címen lehet érdeklődni és bővebb információt kérni.

Honlap >>

Így készül! - Nézz be a kulisszák mögé híres üzemekben és gyárakban
Lipóti Pékség Látogatóközpont

Így készül a Szerencsi csoki

A Szerencsi Bonbon Kft. interaktív műhelye ideglenesen nem látogatható, de bízunk benne, hogy hamarosan ismét bepillantást nyerhetünk a csokiüzem működésébe, ezért mindenképpen itt a helye az ajánlónkban.

A közel másfél órás program keretében nem csak a Szerencsi csokoládé gyártásának történetét ismerhetjük meg, hanem a sok érdekesség és kulisszatitok mellett kóstolhatunk is belőlük, sőt 2 tábla tejcsokoládét mi magunk is elkészíthetünk.

A program díja 4000 Ft/fő

Honlap >>

Ha szívesen eltöltenétek több napot is a környéken, válogassatok a Szallas.hu szerencsi szálláskínálatából >>

Így készül a Pannonhalmi Pálinka

Pannonhalma rengeteg mesés élménnyel várja látogatóit, melyekről itt már részletesen meséltünk:

Most pedig bővítjük a listát, mégpedig egy nagyon izgalmas üzemlátogatással a Pannonhalmi Pálinkáriumban, az ország legszebb látványfőzdéjében. A vendégek itt a főzés minden folyamatába bepillanthatnak, sőt, ők maguk le is tesztelhetik, hogy hogy sikerült a termék, mert a program végén 8 féle pálinkát kóstolhatnak meg sajtok, pogácsák és egyéb finom falatok kíséretében.

Ide előzetes jelentkezés szükséges, a bemutatót minimum 6 fő részvételével tartják meg. Időpontot az alábbi telefonszámon lehet egyeztetni: 0630/697-04-12

Honlap >>

Így készül! - Nézz be a kulisszák mögé híres üzemekben és gyárakban
Pannonhalmi Pálinkárium

Szállásajánlatunk Pannonhalmán: IL-LAK Apartment >>

Így készül a Zwack Unicum

Ha híres hazai italgyárakról esik szó, talán a Zwack Unicum neve az, ami legtöbbeknek beugrik, hiszen a több mint 230 éves titkos recepten alapuló gyógynövénylikőr nem csak a magyarokat hódította meg, hanem a világ számos pontján ismerik.

Az Unicum Ház Budapesten található, ahol a múzeumban lévő kiállítótér mellett előzetes időpontfoglalással akár az Unicum régi lepárlójába is le lehet menni. Az elmúlt 230 év legizgalmasabb történeteit és kulisszatitkait is megismerhetjük itt, sőt, arról is lehull a lepel, mi a híres „visesember plakát” története.

Bónusz tipp: A Zwack márka rajongói nem csak az Unicum likőr készítésének fortélyaiba leshetnek be, ha Kecskemétig utaznak, akkor a Zwack Kecskeméti Pálinka Manufaktúrában is egy igazán izgalmas üzemlátogatásban lehet részük.

Így készül! - Nézz be a kulisszák mögé híres üzemekben és gyárakban
Unicum Ház – Budapest

Így készül a Soproni sör

A Soproni Sörgyár már 120 éves múltra tekint vissza, így nem is meglepő, hogy az egyik legkedveltebb hazai sör. Az érdeklődőket egy különleges sörgyár túrával várják, mely során nem csak a múzeumi rész látogatható, hanem a gyár területére is belépést nyernek a vendégek. Itt bepillantást kapnak a sörfőzés rejtelmibe, elleshetik, hogyan készül a világhírű Heineken, és az országos kedvenc Soproni, a végén pedig természetesen a kóstoló sem marad el.

A programokat csoportos formában, minimum 10 fő jelentkezése esetén indítják.

Elérhetőségeik >>

Így készül! - Nézz be a kulisszák mögé híres üzemekben és gyárakban
Soproni Sörgyár

Elragadó szálláshelyek Sopronban:

Így készül a parádi üveg

Az üveggyártásnak a Mátra területén már többszáz éves hagyománya van, aminek ékes bizonyítéke, hogy Parádsasvár híres üveggyára 1767-től 2005-ig működött. Még gyerekként jártunk ott, de már akkor óriási élmény volt látni, hogyan fújják az üveget a mesterek. A gyár bezárása azonban nem jelentette a hagyomány megszűnését, bár kisebb üzemben, de az igazi üvegfúvás még ma is működik a Parádsasvári Üvegmanufaktúrában. Az üveghuta belépőjeggyel látogatható, de előzetes jelentkezés szükséges. Akik bátrak azok nem csak nézelődhetnek, hanem ki is próbálhatják az üvegfújást, és saját poharat készíthetnek maguknak. (Ez a program jelenleg a járvány miatt szünetel.)

Érdekesség: Itt készülnek a Volt Fesztiválon átadott Petőfi Zenei Díjak kristályüveg szobortalapzatai.

Így készül! - Nézz be a kulisszák mögé híres üzemekben és gyárakban
Parádsasvári üvegmanufaktúra

Luxus szállás Parádsasváron: Kastélyhotel Sasvár Resort >>

Családoknak ajánljuk: Flóra Apartman >>

Így készül a Hungarikum Herendi Porcelán

Herendet, az „időtlen szépség és örök érték” városának is nevezik, ezt a címet pedig nem mással érdemelte ki, mint a csodálatos, világhírű porcelánjaival, melyeket előszeretettel használnak a brit királyi család tagjai is, de a Hungaroring futamgyőztes pilótáinak is gazdagítja egy-egy darab a gyűjteményét. A Herendi Porcelánmanufaktúra Látogatóközpont, vagy más néven Porcelanium ad otthont a Minimanufaktúrának, ahol a porcelánkészítés fortélyaiba nyerhet bepillantást a látogató, de található itt egy márkabolt, és egy étterem, valamint kávézó is, ahol valódi Herendi Porcelánból fogyaszthatunk. A Herendi Porcelán Manufaktúra védjegye, hogy minden tárgy kézzel készül, így ha a minták nagyon hasonlóak is, két egyforma biztosan nem létezik.

Szállások Herenden >>

Hasonló, látogatható porcelángyárak:

Kalocsai Porcelán Manufaktúra >>

Hollóházi Porcelán Ipartörténeti Kiállítóhely >>

(Jelenleg a gyárlátogatás szünetel.)

Bónusz tipp

Így készül a LEGO

Tudtátok, hogy Nyíregyházán van egy LEGO gyár? És azt, hogy ezt a gyárat elvileg látogatni is lehet? Sajnos bejutni nem egyszerű, mikor legutóbb érdeklődtünk, csak várólistára tettek, és azt mondták, körülbelül másfél év a várakozási idő. Ez először megdöbbentett, hiszen hirdetni alig hirdetik ezt a lehetőséget, de úgy tűnik a LEGO rajongókat semmi nem tántoríthatja el.

Mindenesetre, ha érdekel titeket, érdemes jelentkezni a gyarlatogatas@lego.com e-mail címen, és várni türelmesen, hátha szerencséje lesz az embernek.

Addig pedig fedezzétek fel Nyíregyházát, hiszen ezen kívül is számos izgalmas családi programot tartogat a város:

Éljetek a lehetőséggel, és látogassátok meg ezeket a híres üzemeket, hiszen egyfajta kiváltság, hogy hétköznapi emberek is betekintést nyerhetnek a kulisszák mögé.

(Képek: Szallas.hu, Bene Mariann, lipotipekseg.hu, pannonhalmipalinka.hu, facebook)


Hogy tetszett a bejegyzés?
Tetszik
Tetszik
0%
Imádom
Imádom
0%
Vicces
Vicces
0%
Hűha
Hűha
0%
Nem tetszik
Nem tetszik
0%