HorvátországCsaládi kiruccanásNyári vakációTippek utazáshoz

Nyaralás Horvátországban, így tölts el 3, 5 vagy 7 napot

1 perces olvasási idő

Horvátországban én bármennyi időt el tudnék tölteni, de a valóságban ez mindig 3, 5 vagy 7 napra redukálódik. Mivel lehet az időt eltölteni? Nyaralási tippek Horvátországban 3, 5 vagy 7 nap alatt!

A bevezető kérdését röviden megválaszolva: bármivel, de azért igyekszünk néhány hasznos tippet adni rövidebb horvátországi tartózkodásokra. Ne várjátok nyárig, Horvátország egy élmény az elő- és utószezonban!

Nyaralás Horvátországban 3, 5 vagy 7 nap alatt
Nyaralás Horvátországban 3, 5 vagy 7 nap alatt

3 nap Horvátországban

Három nap, mondjuk egy hétvége Horvátországban inkább alkalmasabb a határhoz közelebb eső tengerparti vagy szárazföldi részekre.

Eszék, Kopácsi-rét

A 100 ezres Eszék az ókortól kezdve fontos folyami átkelőhely volt. Erődje, A Szent Mihály templom, a Dráva partja, különleges gyalogos hídja, kávézókkal teli terei és hangulatos utcái megérnek egy kiruccanást. Mindössze 12 kilométer Eszéktől a Kopácsi-rét. A Duna holtágai közt elterülő természetvédelmi terület folytatás a Mohácsi-sziget, a Béda-Karapancsa vízi világának. Tanösvényen és hajóról szakképzett vezetővel ismerhetitek meg a bakcsók és kormoránok birodalmát. Eszéki szálláshelyeket itt találtok >>

Nyaralás Horvátországban 3, 5 vagy 7 nap alatt
Kopácsi-rét

Belső-Isztria, Rovinj

Horvátország ezen részét, aki már látta, rendre Toszkánához vagy Provance-hoz hasonlítja. Akárhogy is, a kontinentális Horvátország egyik legidillibb része. Szerintem. Különösen ajánlott holtszezoni horvátországi hétvégékre. Mesés középkori városok állnak festői dombok tetején. A völgyekben kék folyók kanyarognak. Szarvasgomba, füge, olíva, mandula és jó borok várnak itt rátok. Ne hagyjátok ki, Motovun és Pazin városát. Túrázzatok az Ucka Természeti Park csúcsain. Ha nagyon hiányzik, iktassatok be kis tengert, ugorjatok el a festői Rovinjba, vagy Porec-be egy napra. Nagy élmény a holtszezonban látni, hogy Horvátországban laknak horvátok is.

Nyaralás Horvátországban 3, 5 vagy 7 nap alatt
Motovun vára

5 nap Horvátországban

Ez már egy kicsit hosszabb tartózkodás. Belefér egy kis pihenés a tengerparton is.

Krk és Cres

A Kvarner-öböl gyöngyszemei. Két látványos, de Magyarországhoz közeli sziget, amiket 5 napba be lehet illeszteni. Ha ráérősek vagytok legyetek csak egyik vagy másik szigeten, de ha nem zavar a jövés-menés, mindkét szigetet meglátogathatjátok. Krk, Vrbnik és Baska városa megér egy-egy sétát. Hasonlóképpen Cres középkori fővárosa is. Cresre Krkről tudtok átkompozni. A tenger tavasszal még hűvös, de a szigetek meghitt kis öbleiben jólesik az időtöltés. Krk-szigeti szállást itt találtok és Cres-szigeti szálláshelyből is számos vár rátok.

Nyaralás Horvátországban 3, 5 vagy 7 nap alatt
Cres-sziget

Zadar, Vir

A közép-dalmát Zadar városánál már kezd igazán délszakivá válni, kopárodni a táj. Az ókor óta sokat látott Zadarban Könyves Kálmán is letette a névjegyét. A városért a középkor nagy részében a magyar királyok a velencei dózsékkal kakaskodtak, hol ide, hol oda került. Járjátok be ezeket a történelmi utcákat, lógassátok a lábatokat a kikötőben, mindenek előtt foglaljatok zadari szállást. Vagy Vir-szigeti szállást, ha megint egy kicsit tengerezni támadna kedvetek. A víz itt már tavasszal is elég kellemes. A szigetre hídon tudtok átkelni. Vir városában léleknyugtató a közeli kávézóból a bocsázó időseket nézni.

Nyaralás Horvátországban 3, 5 vagy 7 nap alatt
Zadari panoráma

7 nap Horvátországban

A fenti horvátországi úti célokat is betervezhetitek hét napra, de egy hét már elengendő idő, hogy még messzebb merészkedjetek.

Split, Trogir

Split Horvátország második legnagyobb városa. Nincs közel Budapesthez, de megéri az utazás, hiszen Splitben találjátok az Adria térségének egyik legimpozánsabb római emlékét, Diocletianus palotáját. Az 1700 éves épületegyüttes a Világörökség része. A szomszédban pedig virul a 21. századi Split; bárok, éttermek, üzletek sokasága és nyüzsgés a dalmát kikötővárosban. Splittől kőhajításra találjátok a 2300 éves Trogirt, egy kis szigeten. Trogir az „Adria Ékszere” szintén a Világörökség része. Szállások Splitben, és trogiri szállások >>

Korcula

Korculánál már télen is eléggé délen vagytok, ahhoz, hogy elfeledjétek a Kárpát-medence tartós ködét. Pálmák, kék tenger, kis és nagy öblök, mesés városok várnak rátok. Azt tudták, hogy neve görög eredetű, jelentése Fekete Korfu? A görögök utána a velenceiek itt is letették névjegyüket, még Marco Polo is csetepatézott Korculán. Sőt, némelyek azt sem tartják kizártnak, hogy a legendás utazó itt született. Járjatok utána! És foglaljatok időben korculai szállást! >>

Korcula

És még megannyi más három, öt és hét napos horvátországi program vár rátok. A döntés a kezetekben, horvátországi szállás itt >>

(fotók: shutterstock)


Hogy tetszett a bejegyzés?
Tetszik
Tetszik
0%
Imádom
Imádom
100%
Vicces
Vicces
0%
Hűha
Hűha
0%
Nem tetszik
Nem tetszik
0%