Horvátország

Őszi horvát wellness pihenés

2 perces olvasási idő

Horvátország az egyik legfelkapottabb nyári úti cél a magyarok körében, de mi most egy új arcát szeretnénk megmutatni, hiszen ősszel is legalább annyira izgalmas és vonzó. A látogatást kössétek össze egy őszi wellnesszel, és garantált a feltöltődés!

Néhány ok, amiért érdemes ősszel Horvátországban pihenni:

  • Nincs dugó az autópályákon.
  • A szállások olcsóbbak, mit nyáron.
  • Nincs tömeg a városokban, vendéglátóhelyeken.
  • Az ország egyes régióiban a hőmérséklet még októberben és novemberben is akár 15-20 fok körül van, sőt, októberben még a 25 fok sem ritka.
  • Itt a lehetőség, hogy ne csak a tengerparti városokat ismerjétek meg, hanem az ország többi részét is.

Programtippek az őszi horvát wellness mellé

  • Szüreti mulatságok: csak úgy, mint itthon, Horvátországban is rengeteg szüreti mulatságot tartanak ősszel, így nem nehéz belecsöppenni egy-egy ilyen eseménybe.
  • Borutak: ha a szüreti mulatságokról már lemaradtatok, attól még részt vehettek úgynevezett borutakon, amiket a bortermelő vidékeken szerveznek a pincészetek. A legismertebbek ezek közül a Plešivice borút, Moszlavinai borút, Iloki borút, vagy éppen az Isztriai borutak.
  • Hajókirándulások: bár a tengerben már nem biztos, hogy szívesen lubickol ősszel az ember, de vannak olyan látványos hajókirándulások, amiket kár lenne kihagyni ilyenkor.
  • Városlátogatások: a 40 fokos kánikulában még a legszebb horvát város látogatása is kínszenvedés lehet, ősszel azonban ez egy tökéletes program, ráadásul már kevesebb a turista, így tömeg sincs.
  • Csokoládé fesztivál Opatijában november közepén.

A legjobb szállások egy horvát wellnesshez

Vendégház Varaždinske Toplice Varasdfürdőn

Az igényesen berendezett, modern nyaralóban akár 8 fő is kényelmesen pihenhet, ezért nagyobb családoknak is ideális. Akik szeretik a wellnesst, de fontos, hogy meglegyen a privát terük, ne kelljen vadidegenekkel közösen relaxálniuk, azoknak tökéletes választás ez a vendégház, ahol saját jacuzzi és szauna is van.

Varasdfürdő egy hangulatos kis fürdőváros a magyar–horvát határtól nem messze, amit a mozgásszervi panaszokkal küzdők kifejezetten szeretnek kénes vize miatt. Ha a környéken kirándulnátok, ajánljuk, hogy ejtsétek útba a meseszép Varasdot, ahol egy nagyon szép állapotban lévő vár is található.

Őszi horvát wellness pihenés
Varasdi vár

Hotel Paris Opatija****

Ha olyan őszi horvát wellnessre vágytok, ahol akár ki sem kell tennetek a lábatokat a szállásról, mert minden megvan helyben, akkor a Hotel Paris a ti szállásotok!

A 100 négyzetméteres wellness részlege térítés ellenében használható, de cserébe élvezhetitek a relax szoba által nyújtott nyugalmat, kipróbálhatjátok az infraszaunát, a finn szaunát, a jacuzzit, vagy éppen valamelyik különleges masszázsukat, amik szintén felárasak.

A hotelhez tartozik egy kaszinó is, ahol próbára tehetitek a szerencséteket! Ha mégis kirándulnátok egyet, a Lovran környéki őszi gesztenye fesztiválok valamelyikét ne hagyjátok ki!

Tipp: Ínyencek november közepére időzítsék a horvát wellnesst, mert ilyenkor tartják Opatijában a csokoládé fesztivált.

Hotel Istarske Toplice Livade***

Livade és környéke a gasztronómia rajongóinak kihagyhatatlan őszi program, hiszen ilyenkor a szarvasgombáé a főszerep a környéken.

Hotel Istarske Toplice Livade egy olyan szálláshely, ahol a rekreáció van a központban. Van orvosi szobájuk, többféle medencéjük, és iszapfürdővel is kényeztetik a vendégeiket. A szobáik tágasak és kényelmesek, így kifejezetten otthonosak.

A szállodának saját étterme is van, ahol tradicionális fogásokat is lehet kóstolni.

Hotel Park Plaza Histria Pula****

Pula nyaranta felkapott üdülőhely, de érdemes ősszel is ellátogatni ide, ha horvátországi wellnesst terveztek. A városnézéshez ilyenkor ideális a hőmérséklet, és Pulában akad is látnivaló szép számmal.

A Hotel Park Plaza szolgáltatásainak köszönhetően hihetetlen kényelemben lesz részetek, 300 négyzetméteres alapterületű wellness részlegükön számos relax szolgáltatás közül válogathattok. Egy kis ízelítő: csendszoba, relax szoba, jégzuhany, finn szauna, medence, plusz díj ellenében masszázs, manikűr, pedikűr és fodrász.

Hogy a kisgyerekes családok is élvezhessék a pihenést, a kicsiket gyerek animációs programokkal várják. 3 éves korig a szállás ingyenes!

Még több remek szállást és pulai látnivalót itt találtok >>

Hotel Ilirija Biograd na Moru****

A hatalmas hotel a tengerparton, gyönyörű környezetben áll. Bár a közeli Kék Zászlós strandok adta lehetőségeket ősszel már nem annyira lehet kihasználni, de cserébe ez a hotel kárpótolni fog, mert rengeteg kényelmi szolgáltatással várják a pihenni, feltöltődni vágyó vendégeket.

Az óriási, 2000 négyzetméteres wellness részleget a szálloda vendégei ingyenesen használhatják. Van itt beltéri medence, jacuzzi, finn szauna, infraszauna és relax szoba is. A feláras szolgáltatások között masszázs, fodrász, pedikűr és manikűr is elérhető.

Hotel Park Plaza Belvedere Medulin****

Medulin városa közkedvelt a családosok körében, és ez a családbarát szemléletmód a hotelre is érvényes. Aki itt tölti az őszi wellnesst, egészen biztos, hogy nem fog csalódni akár családdal, akár a párjával érkezik.

A kicsiket játszótér és animációs programok várják, a felnőttek pedig finn szaunában, gőzkamrában vagy a beltéri medencében relaxálhatnak, sőt, még edzőterem is található a hotelben.

LE PREMIER Boutique Hotel Zagreb*****

A luxus kedvelőinek ajánljuk ezt az 5 csillagos hotelt Zágrábban. Nincs is ideálisabb hely, ha egy kis városnézéssel egybekötött őszi horvát wellnesst terveztek! Az impozáns palotaépületben 61 modern berendezésű szoba van, amik minden igényt maradéktalanul kiszolgálnak.

A wellness részlegen finn szauna, gőzkamra, masszázspad, gőzfürdő, relax szoba, illetve felár ellenében masszázs várja a vendégeket, de tartozik a szállodához fitness terem is.

A városban érdemes megnézni Jellasics teret, a város látványos katedrálisát, a Szent Márk teret az ikonikus Szent Márk templommal, de ne hagyjátok ki az őszi piacozást sem!

Villa Magnus Lupus Plitvička jezera

Privát wellness a Plitvicei-tavaknál. Ugye, milyen jól hangzik!? Nagyobb családoknak, társaságoknak ajánljuk ezt a meseszép vendégházat, ahol akár 9 fő is kényelmesen elfér. A villához saját kert tartozik, ahol helyet kapott egy kültéri jacuzzi, ami egész évben használható.

A rusztikus berendezésű villa kicsit visszarepít a múltba, olyan, mintha lelassulna körülöttünk az idő. Aki lefoglalja ezt a szállást, az nem csupán egy relax szobát, hanem egy tejes relax házat kap a pihenése idejére.

Akik szeretnek kirándulni, azok ne hagyják ki az őszi színekben pompázó Plitvicei-tavakat, mert ilyenkor különösen szép látvány a színpompás leveleknek köszönhetően.

Ilyen Plitvice ősszel >>

Vendégház Otočac – CCL150

A minden luxussal felszerelt 123 négyzetméteres vendégházat szintén nagyobb társaságoknak ajánljuk, mert csak egyben bérelhető. Akik szeretnék Horvátországot jobban megismerni, és nem ragaszkodnak a tengerparthoz, azoknak itt a remek lehetőség, mert Otocsán mellett terül el a Velebit Nemzeti Park, ami ősszel különösen szép arcát mutatja.

A területét vadregényes túraútvonalak szelik át, ezért a bakancsos turisták körében népszerű úti cél lesz. Akik kiépítettebb terepen kirándulnának, egy 20 perces autózással elérhetik a Plitvicei-tavakat is. A nagy túrákat a vendégház wellness részlegén pihenhetitek ki, ahol medence és szauna vár rátok.

Hotel Korana Srakovčić Karlovac****

Károlyváros nem az a tipikus városnézős hely, de akad azért látnivaló itt is. Ilyen például a hadtörténeti múzeuma, vagy az Aquatika névre keresztelt édesvízi akváriuma. Azonban, ha őszi horvát wellnesst terveztek, akkor a Hotel Korana Srakovčić tökéletes választás, mert megfizethető áron exkluzív környezetben töltődhettek fel.

Wellness részlegükön medence és finn szauna várja a pihenni vágyó vendégeket, térítés ellenében pedig masszázs is kérhető. Érdemes kipróbálni az éttermüket, ahol tradicionális fogásokat is készítenek és az ételallergiásokra is gondolnak.

Ha szerettek kirándulni, ne hagyjátok ki a közeli Rastoke tündérbirodalmát, ahol 23 kisebb-nagyobb vízesés között sétálhattok színpompás őszi díszletben.

Ha még csak nyáron jártatok Horvátországban, most itt az alkalom, nézzétek meg, mennyi szépséget rejteget ősszel is a déli szomszédunk! Kössétek össze az utazást egy őszi wellnesszel és kapcsolódjatok ki! >>

13 horvát hotel, ha a kényelemre szavazol >>

(Képek: Szallas.hu, Bene Marianna)


Hogy tetszett a bejegyzés?
Tetszik
Tetszik
0%
Imádom
Imádom
0%
Vicces
Vicces
0%
Hűha
Hűha
0%
Nem tetszik
Nem tetszik
0%