HorvátországCsaládi kiruccanásŐszi élményszüretRomantikus kikapcsolódás

Miért pont ősszel nézd meg a Plitvicei-tavakat?

1 perces olvasási idő
Még kissé borongós időben is csodálatos látvány

Vannak helyek, amik évszaktól függetlenül gyönyörűek. Ilyen a Plitvicei-tavak Nemzeti Park is. Bármikor látogasson ide az ember, mindig lenyűgöző! Télen a jéggé fagyott vízesések miatt, tavasszal az éledő természetnek köszönhetően, nyáron a buja zöld és a türkiz színek játékos egyvelegének eredményeképpen, ősszel pedig az aranyló és vöröslő falevelek miatt. Hogy miért érdemes mégis ősszel felkeresni a Plitvicei-tavakat? Ennek számos oka van.

Miért ősszel nézd meg a Plitvicei-tavakat?
Még kissé borongós időben is csodálatos látvány

5 ok, amiért érdemes ősszel megnézni a Plitvicei-tavakat

1. Horvátország egyik legismertebb látványossága már 1979 óta a Világörökség része, és népszerűsége töretlen.

A világ számos pontjáról érkeznek ide látogatók. Főként a nyári időszakban olyan nagy a zsúfoltság a park területén, hogy a természeti értékek megőrzése már komoly erőfeszítéseket igényel. Nem véletlenül vezették be azt a rendszert, hogy online vásárlás esetében meg kell adni az érkezés időpontját és azt is, melyik kapunál szeretnénk belépni, helyszíni vásárlás esetén pedig akkor engednek be, ha van szabad hely. Ehhez segítségként létrehoztak egy oldalt, ahol nyomon lehet követni, naponta és óránként éppen mennyi a szabad kapacitás. Ez az alábbi linken érhető el >>

Az egyértelmű, hogy főszezonon kívül sokkal kevesebben vannak, így jó eséllyel nem kell várakozni még akkor sem, ha a helyszínen váltunk belépőt.

Miért ősszel nézd meg a Plitvicei-tavakat?

2. Mivel ősszel kevesebb a turista, sokkal élvezhetőbb az egész kirándulás….

….hiszen nem kell komplett turistacsoportok fotózkodását végigvárnunk egy-egy szebb résznél. Mi pedig sokkal klasszabb fotókat tudunk készíteni, mert nem lóg bele a képbe lépten-nyomon valaki. Azért kell némi szerencse is, mert a tó a legszebb napsütéses időben, de ősszel már számolnunk kell azzal a rizikóval, hogy esetleg esőt is kifoghatunk. Ám ekkor sem kell elkeseredni, még így is nagyon látványos, ezt saját tapasztalat alapján állítjuk.

3. Ősszel olcsóbb

Ezzel is arra szeretnék ösztönözni a látogatókat, hogy ne csupán főszezonban, azon kívül is keressék fel a parkot, hiszen ilyenkor is megvan a maga szépsége. Jelenleg a szeptemberi hónap még nyári árakkal megy, de októbertől már jelentősen olcsóbb a belépő.

Drágulnak a belépőjegyek a Plitvicei-tavaknál >>

Miért ősszel nézd meg a Plitvicei-tavakat?

4. A legfontosabb érv pedig az, hogy ilyenkor egyszerűen gyönyörűek a színek.

A hihetetlen kék mellett még ott a zöld, de már pompáznak az aranysárga és vörös levelek is. Egyszerűen imádnivaló!

Miért ősszel nézd meg a Plitvicei-tavakat?

Szállások a Plitvicei-tavak környékén >>

Plitvice Etno House Plitvicka Jezera

Apartmani Dale Plitvička Jezera

Guesthouse Zafran Plitvička Jezera

TIPP: Rastoke, a „mini Plitvice”

Kicsit több, mint 30 kilométerrel a Plitvicei-tavak előtt, az 1-es út mentén egy igazi kis ékszerdoboz bújik meg, amiről sokan nem is sejtik, micsoda fantasztikus hely. A Slunjčica folyó csodálatos kis vízeséseken keresztül zubog itt egészen a Korana folyóig, ami kacskaringós útján hömpölyög tovább a Plitvicei-tavak felé. Néhány órát itt is érdemes eltölteni ráhangolódásként nagy testvérére, vagy éppen a Plitvicénél tett látogatásunk levezetéseként.

Ezért a látványért megéri útra kelni ősszel is és megnézni aPlitvicei-tavakat. Neked van hozzá kedved?

Horvátországi szálláshelyeket itt találtok >>

(fotók: Bene Marianna,szallas.hu)


Hogy tetszett a bejegyzés?
Tetszik
Tetszik
0%
Imádom
Imádom
0%
Vicces
Vicces
0%
Hűha
Hűha
0%
Nem tetszik
Nem tetszik
0%