Külföldi kalandokCsaládi kiruccanásŐszi élményszüretRomantikus kikapcsolódás

Őszi kirándulás az Alacsony- és Magas-Tátrában

1 perces olvasási idő

Szélfújta, tiszta tavaszi és őszi kora reggeleken magyarországi csúcsokról látni a Tátrát. Olyankor mindig elfogja az embert az utazás vágya. Hajrá, induljatok el és tegyetek egy őszi kirándulást az Alacsony- vagy a Magas-Tátra vidékén!

Őszi kirándulás az Alacsony- és Magas-Tátrában

40 pluszos pasas lévén gyerekkoromban a magashegység és a téli sielés egyet jelentett az akkor kelet-csehszlovák Tátrával; legyen az Alacsony-, vagy Magas-Tátra. Több nyáron is nyaraltunk a Magas-Tátrában és túráztunk nagyokat. Nagy-Tarpatak-völgy, Lomnici-nyereg, az obszervatórium a majdnem 2700 méteres Lomnici-csúcson, a lanovkák, a nyári délutánban csillogó tengerszemek, a Csorba-tó és természetesen a – régi – Poprád-Csorba-tó villamos emlékezetes túraélmények mind. És azóta olyan kényelmes és egyszerűen nagyszerű túrabakancsot, mint amit néhány száz koronáért a Prior áruházak sportosztályán árultak, nem hordtam. A legendás csehszlovák sportszeripar! Telente pedig az Alacsony-Tátra második legmagasabb csúcsa, a Chopok sípályáin csiszoltuk sítudásunkat. Olyan volt, amilyen, de alapvetően a pozitív élmények maradtak.

 Alacsony- és Magas-Tátra
Poprádi-tó

A Lengyelországba is átnyúló Magas-Tátra területre Európa legkisebb magashegysége. Négy egységből áll, ebből egy a Magas-Tátra, amit mi, laikusok az egész tájegységre – helytelenül – használunk. Hasonlóképpen felejtsétek el, hogy az Alacsony-Tátra a Tátra része! Csak nevében, ami természetesen semmit, de semmit nem ront az élvezeti értékén. A (Magas) Tátra klímahatár, ezért különösen nyári túrákon nagyon kell figyelni az időjárásváltozást. A Tátrai Nemzeti Park területén csodás túraösvényeken fedezhetitek fel ezt a különleges mikrokozmoszt. És ma már senki sem hajít utánatok kézigránátot, ha minden további nélkül átkirándultok a Lengyel-Tátrába, a Kasprowy-csúcsra; a határ a csillagos ég és Schengen!

Szálláshelyek a Tátrában

Alább tátrai szálláshelyekkel igyekszünk nektek további kedvet csinálni egy tátrai kiránduláshoz. Hamarosan itt az őszi szünet, menjetek el a kölkökkel. Ha meg nincsenek, kettesben, baráti társasággal, egyedül. 

Hotel Slovan Tatranská Lomnica Vysoké Tatry 

Penzión Encián Tatranská Lomnica Vysoké Tatry 

Guesthouse Daniela Tatranská Lomnica Vysoké Tatry 

Penzión Horal Štôla 

Apartmány Belveder Tatranská Lomnica Vysoké Tatry 

Szálláshelyek az Alacsony-Tátrában

Penzión Rojas Mýto pod Ďumbierom 

Penzión v Stráni Mýto pod Ďumbierom 

Szálláshely a Lengyel-Tátrában

Dom Wczasowy Sykowny Biały Dunajec

A Tátrában az jó, hogy közel van, vadregényes, egészen színvonalas szolgáltatásokkal vár rátok és adja mindezt megfizethetően. Bakancsot a Priorban már nem találtok, mivel Prior már nincs, de bakancs még van; vegyétek fel!

Még több tátrai szálláshelyet találtok a szallas.hu oldalán >>

(fotók: szallas.hu, shutterstock)


Olvass tovább: Zakopane – Tündéri kisváros a lengyel Tátra lábánál


Hogy tetszett a bejegyzés?
Tetszik
Tetszik
100%
Imádom
Imádom
0%
Vicces
Vicces
0%
Hűha
Hűha
0%
Nem tetszik
Nem tetszik
0%