Őszi élményszüretBudapest és környékeCsaládi kiruccanásProgramok hétvégére

Különleges program az őszre – menjetek szarvasbőgéstúrára!

1 perces olvasási idő

Kíváncsiak vagytok, mit csinálnak az éjszakai életet élő állatok, miután lenyugszik a nap? A Budakeszi Vadasparkban most megleshetitek őket. Ha nem riadtok vissza a sötétségtől és szeretitek az extrémebb kalandokat, akkor irány az őszi szarvasbőgéstúra!

Különleges őszi program, amit az egész család imádni fog

A Budakeszi Vadaspark igazán különleges programokkal készült az őszre: a látogatók szakvezető segítségével bepillantást nyerhetnek a park záróra utáni életébe. Az ott lakó állatok egy része ugyanis éjszakai életmódot folytat, így ők naplemente után kezdik meg a szokásos napi rutinjukat – játszanak, vadásznak, vagy éppen aktív társadalmi életet élnek.

Sőt, még arra is nagy az esély, hogy elcsípitek a park gímszarvas bikáját, Fickót, udvarlás közben, és hallhatjátok majd, ahogy bőgésével próbálja elcsábítani a nőstényeket. Csak azt kell eldöntenetek, hogy a Nagyvadak Éjszakája vagy a Varázslatos Állatok tematikájú éjszakai túrán hallgatjátok meg a szarvasbőgést! 

Különleges program az őszre - menjetek szarvasbőgéstúrára!
Budakeszi Vadaspark

Nagyvadak Éjszakája

Ezen az eseményen „Állatijó” bemutatót tartanak az éjszaka madarairól, később pedig túrázni indulnak a látogatók a Bagoly soron és a Nagyvadas körletben, ahol a baglyok, kuvik, sünök, őz, muflon, vaddisznó, dámszarvas, medve, farkasok és gímszarvas hétköznapi rutinjával ismerkedhetnek meg.

Időpontok: 

  • Szeptember 22-én 18:00-20:30 között (Gyülekező a főbejáratnál 17:45-től)
  • Október 6-án 18:00-20:30 között (Gyülekező a főbejáratnál 17:45-től)

Varázslatos Állatok

Ezen az idén debütáló éjszakai túrán pedig az „Állatijó” bemutató után olyan állatokat mutatnak be, akik valamilyen szempontból „varázslatosak”. Első körben a boszorkányok és varázslók állataival ismerkedhetnek meg a látogatók, továbbá pedig olyan állatokkal, akikhez különböző hiedelmek kapcsolódnak.

Többek között a vadmacska, sakál, holló, róka, patkányok, nyestkutya, baglyok, galambok, gímszarvas, farkasok és a medve éjszakai életébe pillanthattok bele.

Időpontok:

  • Szeptember 29-én 18:00-20:30 között (Gyülekező a főbejáratnál 17:45-től)
  • Október 13-án 18:00-20:30 között (Gyülekező a főbejáratnál 17:45-től.) 

Tipp: Ha igazán misztikus kalandra vágytok, akkor a péntek 13-i időpont lehet a legideálisabb az éjszakai túrázáshoz. 

A szervezők azt tanácsolják, bármelyik eseményre is jelentkeztek, amikor a hátizsákotokba pakoltok, semmiképp ne hagyjátok otthon az elemlápát vagy fejlámpát, a forró itallal töltött termoszt, és meleg öltözet is mindenképp legyen nálatok hűvös idő esetére.

A jegyeket ITT tudjátok beszerezni! >>

5 hangulatos szálláshely a közelben

Buda Side Apartman Budakeszi

A Buda Side egy nagyon csendes, békés szállás a város szívében, amely négy különböző apartmanból áll. A Budakeszi Vadasparktól kevesebb, mint 2 km-re található, így az éjszaki túra után pár perc alatt eljuthattok a bájos hangulatú, saját konyhával rendelkező szállásra. 

Budakeszi Margaréta Panzió***

A Margaréta Panzió gyönyörű, erdő melletti környezetben bújik meg, ahol a csendé és a nyugalomé a főszerep. A szálláson két és háromágyas, otthonosan berendezett szobákkal és hangulatos kerttel várják a vendégeket.

BudaWestHouse Budakeszi

A BudaWestHouse csendes környezetben, gyönyörű kerttel, teraszos, másfél szobás apartmannal várja a látogatókat, ráadásul a szállástól mindössze 10-15 perces sétával eljuthattok a Budakeszi Vadasparkhoz

Akadémia Panzió Budapest

Ha Budapestet választanátok kiindulópontnak a kiránduláshoz – ahol a szállásról kilépve alig pár perces sétát megtéve csodálatos panorámában gyönyörködhettek -, akkor az Akadémia Panzióval nem lőhettek mellé.

A műemlékké nyilvánított épületben a különféle korokat felidéző, részben muzeális értékű tárgyakkal, antik bútorokkal berendezett szobákban igazán különleges élmény lesz a pihenés.

Attila Apartman Budaörs

Budaörs kertes házi övezetében, csendes utcában, de pár perc autóútra a fontos közlekedési csomópontoktól egy valódi luxus lakással várja vendégeit az Attila Apartman.

Itt reggel csicseregnek a madarak, éjszakánként ciripelnek a tücskök, a teraszról pedig csodálatos körpanoráma nyílik. Plusz pont, hogy a kerteben grillezhettek vagy bográcsozhattok is!

Ha még több állatos programra vágynátok, itt böngésszetek tovább! >>

(Képek: Szallas.hu, shutterstock.com)


Hogy tetszett a bejegyzés?
Tetszik
Tetszik
0%
Imádom
Imádom
0%
Vicces
Vicces
0%
Hűha
Hűha
0%
Nem tetszik
Nem tetszik
0%