Külföldi kalandokŐszi élményszüretToplisták

TOP 5 osztrák fürdőváros közel a határhoz, ahol érdemes ősszel pihenni

1 perces olvasási idő

Szerénytelenség nélkül állíthatjuk, hogy Magyarország verhetetlen nagyhatalom a termálvizek terén – de azért van az a pont, amikor Hajdúszoboszló elveszti az újdonság varázsát. Ha szívesen csobbannátok külföldön, mégis elérhető közelségben, akkor irány egy osztrák fürdőváros! Ausztriában is akadnak hangulatos fürdővárosok, ahol a helyi termálforrás hatékony segítség a gyógyuláshoz és a pihenéshez – mutatunk is közülük ötöt!

TOP 5 osztrák fürdőváros termálfürdővel, a magyar határ közelében:

Bad Waltersdorf, Stájerország

Üdv Ausztria termál-fellegvárában! A zöld mezők közt fészkelő Bad Waltersdorf településén ugyanis két szuper fürdőhely is található. Az egyik a Heiltherme Day Spa gyógyfürdő, ami pár éve jelentős felújításon esett át. Bőséges a választék: összesen 7 termálmedence van, de a különféle szaunákkal sem spóroltak. Sőt, ha nem vagytok pirulósak, igénybe vehetitek az elkerített nudista strandot is. 

A másik fürdő, a H2O Élményfürdő főleg az aktív kikapcsolódást kereső családok számára jó választás. Itt úgy elrepül egy nap a sok vízi attrakcióval, hogy észre sem venni. Bad Waltersdorf nagy előnye az is, csupán 35 km-re fekszik a rábafüzesi határátkelőtől!

Szálláshelyek a régióban >>

Bad Blumau, Stájerország 

Íme a termálfürdő, ahol nem nagyon fogtok találkozni egyenes vonalakkal és szimmetriával. Az egyedi építészeti stílusnak hála tarka tornyok, mintás ablakok, és hullámzó, fával benőtt tetők fogadnak, a fürdő belsejében pedig hangulatos zeg-zugok bújnak meg. Mintegy 3000 négyzetméter vízfelületével ez Ausztria egyik legnagyobb (és sokak szerint legjobb) termálfürdője

Az itt feltörő, 110 fokos forrás hatékony gyógyír a mozgásszervi, keringési és légzési problémával küzdőknek, nem csoda, hogy külföldről is sokan keresik fel. A fürdőt olyanok is használhatják, akik nem szállóvendégek, de előzetes bejelentkezés szükséges hozzá. Ha pedig kirándulni szeretnétek a környéken, a 10 percre található Wasserschloss kastélyt ne hagyjátok ki!

Szállások Bad Blumau környékén >>

Bad Radkersburg, Stájerország 

Ha ti is imádjátok azokat az üvegfolyosókat, ahonnan szuper kilátásban van részetek, netán a hatalmas ősfás park gondolata vonz, akkor irány a Bad Radkersburg Parkfürdő! Modern, letisztult és minimalista stílusa miatt akár Bad Blumau ellentétjénk is tekinthető. Választékból azonban itt sincs hiány: a 36 fokos termálvizes medence mellett akad sport- és gyerekmedence, csúszda és élményrészleg is, de különféle szaunaszeánszokon is izzadhattok a szaunafaluban. 

A szlovén határnál található termálfürdő egy hatalmas, gondozott parkban terül el – erre nyílik klassz panoráma a már említett üvegfolyosóról, ami az egyes épületeket köti össze. Kiváló választás egy nagyszabású családi fürdőzéshez! Az sem hátrány, hogy Bad Radkersburg romantikus, történelmi óvárossal rendelkezik, ahol mindenképpen érdemes alaposabban is szétnézni.

TOP 5 osztrák fürdőváros közel a határhoz, ahol érdemes ősszel pihenni
Bad Radkersburg

Szállástipp:

Gästehaus Kristall-Fam Gangl Bad Radkersburg

További szállások a közelben >>

Laa an der Thaya, Alsó-Ausztria 

Áztatok már úgy medencében, hogy közben néma csönd vett körül? A Laa an der Thaya városkában található Therme Laa fürdő egyik fő vonzereje a Silent Spa, vagyis az a részleg, ahol tilos beszélgetni. Azt is próbára tehetitek, mennyire bírjátok a meleget, ugyanis van olyan medence, aminek a vize 42 fokos

A jódban és nátrium-kloridban gazdag termálvíz hatékonyan gyógyít, de a „sima” pancsolásra vágyó gyerekek is találnak kedvükre való medencét. A város egyéb programot is kínál: keressétek fel a laai várat, ami manapság sörmúzeumként működik – elvégre ne feledjük, a cseh határ mellett vagyunk, itt már a csapból is sör folyik. 

TOP 5 osztrák fürdőváros közel a határhoz, ahol érdemes ősszel pihenni
Laa an der Thaya, városháza

Szállások Laa an der Thaya közelében >>

Bad Tatzmannsdorf, Burgenland

Bad Tatzmannsdorf – vagy nekünk inkább csak Tarcsafürdő – szintén remek osztrák fürdőváros egy kiadós lubickoláshoz. Több mindenről is ismert: egyrészt itt található Burgenland legrégebbi fürdőkomplexuma, másrészt itt bújik meg Ausztria legszebb szauna világa, összesen 16 szaunával.

Nem is akármilyen szaunák ezek, köztük van például a mindig sötét bányaszauna vagy a nádas-szalmás tószauna is. A komplexum mellett elterülő skanzen szintén egyedi hangulatot nyújt. Ha tehát a gyógyulás van a fókuszban, ám ezt egy rendhagyó környezetben tennétek, Tarcsafürdő a legjobb választás számotokra!

Falumúzeum Bad Tatzmannsdorfban:

TIPP: Töltsd le most a Szallas.hu mobil appot ingyenesen, találj és foglalj szállást egyszerűen egy osztrák fürdővárosban is! Letöltöm Androidra >> , Letöltöm iOS-re >>

Szállások Bad Tatzmannsdorf közelében >>

Egy másik híres burgenlandi fürdőhelyről, Locsmándról itt olvashattok >>

Csobbanjatok és kiránduljatok a szomszédban, már csak egy jó kis szálláshely kell hozzá! >>

(Képek: Szallas.hu, facebook.com, shutterstock.com)


Hogy tetszett a bejegyzés?
Tetszik
Tetszik
0%
Imádom
Imádom
100%
Vicces
Vicces
0%
Hűha
Hűha
0%
Nem tetszik
Nem tetszik
0%