BalcsiCsaládi kiruccanásÍzkalandNyári vakációŐszi élményszüretProgramok hétvégéreRomantikus kikapcsolódás

Panoráma és borélmény: Így lazíts Badacsony környékén!

1 perces olvasási idő

Badacsonyban nemhogy 5 napot, de akár 5 évet is el lehet tölteni anélkül, hogy egyetlen percre is unatkoznánk. A szőlőtőkék árnyékában üldögélve hihetetlenül gyönyörű a balatoni panoráma látványa, főleg úgy, ha egy kényelmes padról nézzük egy pohár bor társaságában. Nézzük, hogyan érdemes lazítani Badacsony és környékén!

Badacsony minden évszakban tökéletes választás!

Miért éppen Badacsony?

Erre a kérdésre nagyon egyszerű válaszolni. Badacsonytomaj a Balaton egyik legizgalmasabb települése, apró borozókkal, és felfedezésre váró tájakkal. A számtalan hotel, vendégház és apartman közül szinte alig lehet választani, mert mindegyik különleges a maga nemében, emellett persze nagyon izgalmas környék is.

Érdemes felfedezni azokat a helyeket, ahova máskor is szívesen tér majd vissza a fáradt vándor, és célszerű a kis utcácskákban jól eltévedni, hogy jobban magunkba szívhassuk a hely hangulatát. Nincs olyan hét, hogy ezután ne vágynánk vissza Badacsonyba, ezt úgy is garantálom, hogy alapvetően a déli part a szívem csücske.

Autóval vagy vonattal, teljesen mindegy, itt a közlekedés sem okoz különösebb problémát, bár a gurulós bőröndökkel izgalmas harc felküzdeni magunkat a hegyre.

Látnivalók Badacsonytomajban

Egy badacsonyi pihenés során a borozás és a kirándulás mellett persze az is fontos, hogy megismerkedjünk Badacsony nevezetességeivel, és látnivalóival. Hiszen itt lakott Egry József, Krúdy Gyula és Szabó Lőrinc is.

Badacsonyi panoráma

Amit mindenképpen érdemes felkeresni tehát Badacsonyban, az az Egry József Emlékmúzeum, a Helytörténeti és Néprajzi Gyűjtemény, a Kisfaludy Sándor-kilátó, a Szegedy Róza-ház és Kisfaludy Sándor présháza.

No és persze a kézműves vásár is imádnivaló, mázas köcsögök, vidám fakanalak és római tálak bizonyítják ezt nálunk otthon.

Gasztro és szállás tippek

Biztosan mindenkinek van kedvenc beülős helye Badacsonyban, nekünk a Kéknyelű Borozó áll legközelebb a szívünkhöz. A Kisfaludy Sándor utcában lévő kis borozó első látásra levett bennünket a lábunkról retró hangulatával, és kis nádtetős házikóival. A Római úton végigsétálva sokáig szoktunk szemezni a különféle ízű borokkal, és természetesen azokkal a zsíros kenyerekkel is, amelyek kacéran hívogatnak bennünket. Mégis, valamiért a Kéknyelű számunkra a tuti befutó!

Az az igazság, hogy a korábban említett panoráma egy zsíros kenyérrel a kezünkben még szebb, ha pedig megvárjuk a naplementét, biztosan készítünk néhány hangulatos fotót is, így otthon visszanézve új élményekhez jutunk a képek által.

A szállások között az egyik kedvencünk a Hotel Bonvino Badacsony ****. A jakuzzinak, a szaunáknak és a masszázs szolgáltatásoknak köszönhetően maximálisan el tudunk itt minden alkalommal lazulni, és közel van a kikötő is, ahova mindenkinek érdemes lesétálni esténként a hattyúkhoz és a kacsákhoz.

Élmények Badacsony környékén

Ha már a Balatonon pihenünk, muszáj egy kicsit bejárni a környéket, és minél több élményt gyűjteni. Amit egy többnapos kikapcsolódás során szerintem vétek lenne nem felkeresni, az az alábbi tizenöt úti cél.

TOP15 program:

Bár nyilvánvalóan nem lehet mindet belepasszírozni néhány napba, de én bátran ajánlom mindegyiket családoknak, kisgyerekekkel is. Egytől egyig fantasztikus élmény!

Kinek ajánlom Badacsonyt?

Azoknak, akik szeretik a balatoni panorámát, a kiváló borokat, a falusi vendégszeretetet, és persze azoknak, akiknek nem esik nehezére hegyet mászni. Bár ha jobban belegondolok, a hegymászás helyett választhatjuk az őrült badacsonyi taxikat is, az biztos, hogy emlékezetes élmény lesz velük az utazás!

Szálláshelyek a környéken >>

/Fotók: Kristóf Eszter/

 


Hogy tetszett a bejegyzés?
Tetszik
Tetszik
0%
Imádom
Imádom
0%
Vicces
Vicces
0%
Hűha
Hűha
0%
Nem tetszik
Nem tetszik
0%
108 bejegyzés

A szerzőről
Turisztikai újságírással foglalkozom, utazás közben elsősorban az élményeket gyűjtöm, egy-egy új hely megismerését valódi kalandként élem meg. A belföldi utakat kedvelem, az otthonom a Dunakanyar, de az ország legszebb vidékeit járva a Balatonon, egy kutyás túra során, motorozás közben, vagy egy kirándulóhajó fedélzetén is éppen olyan jól érzem magam.
Bejegyzések
    Ajánlott bejegyzések
    Vidéki víkend

    Tavaszi ébredés Gyulán

    1 perces olvasási idő
    Wellness + Hotelek

    Ahol a nyuszi is szívesen megszállna - Top 15 hotel húsvétra

    2 perces olvasási idő
    Városnézések

    10+1 kihagyhatatlan látnivaló a Hírös városban, szállásajánlóval

    3 perces olvasási idő