VárosnézésekCsaládi kiruccanásProgramok hétvégéreTavaszi zsongásVidéki vendégség

Pünkösdi virágálom, romantika és autócsodák Székesfehérváron

1 perces olvasási idő
Pünkösdi virágálom Székesfehérváron

Június elején újabb hosszú hétvégének örülhetünk, ezúttal pünkösd ünnepe miatt lesz 3 napos hétvége június 8-10. között. Országszerte remek programok közül válogathatunk, de aki wellnesshotelben szeretne pihenni, szintén talál magának megfelelő helyet. Magyarország nagyvárosai idén is kitesznek magukért, már ami a színes programkínálatot illeti. Székesfehérváron virágálom, romantika és autócsodák várnak mindenkit a pünkösdi hétvégén. Ott a helyünk!

Pünkösdi virágálom Székesfehérváron

Pünkösdi virágálom Székesfehérváron

A magyar kultúrában több szokás is kapcsolódik pünkösdhöz, az egyik ilyen, amikor az ablakokba vagy a ház kerítéslécei közé tűznek zöld ágakat, virágokat, hogy ne csapjon bele a villám. Székesfehérvárt bizonyosan elkerüli a mennydörgés, hisz idén is virágba borul a belváros az ünnep tiszteletére.

Pünkösdi virágálom Székesfehérváron

Székesfehérvár belvárosa mindig csodás, de ha ezt lehet még fokozni, akkor ezt a pünkösdi hétvégén megtapasztalhatjuk. A virágkötők festői kompozíciókat alkotnak és virággal díszítik a tereket, utcákat. Virágözön fogadja a látogatókat többek között a városháza és a Püspöki palota kapuján, a Ciszter templom bejáratánál, a Fekete Sas Patikamúzeum előtt és a Mátyás király emlékműnél. A tematika évről évre változik, idén a színek kavalkádja lesz az a téma, amely az alkotókat inspirálja.

Pünkösdi virágálom Székesfehérváron

TIPP: Érdemes részt venni egy zenés körsétán és közben megcsodálni az alkotásokat. A kompozíciókra szavazhat is a közönség, a nyertes értékes ajándékot kap. Keresse mindenki a szavazólapot a rendezvény műsorfüzetében!

Kisvonattal a Bory-várhoz

Hogy még teljesebb legyen az élmény, a Tourinform iroda a székesfehérvári látogatást garantált kirándulással teszi még színesebbé a pünkösdi hétvégén. Szombaton és vasárnap is indul a városnéző kisvonat a romantikus Bory-várba. A lenyűgöző alkotás egyetlen ember alkotása, az építész-szobrász Bory Jenő maga tervezte és két kezével építette fel álmai várát közel 40 esztendőn keresztül. A Bory-vár azon túl, hogy otthont adott a Bory családnak, komplex műalkotás, amely folyamatosan változott, formálódott, bővült. A kisvonatos programon idegenvezető mesél a vár különös életéről.

Autócsodák a Székesfehérvár Rallye-n

2019. június 7. és 9. között a Székesfehérvár Rallye-nak is helyet ad a város. A bajnokság pilótái örülnek, hogy vegyes talajú futamon csaphatnak össze, és a közönség is igazi parázs csatákra számíthat. A futam különlegessége, hogy a rajt előtt és az eredményhirdetésen a történelmi belvárosban közvetlen közelről is szemügyre vehetjük az autócsodákat.

Pünkösdi virágálom Székesfehérváron
Székesfehérvár Rallye

A pünkösdi hosszú hétvégén tehát irány Fehérvár, garantáltan izgalmas lesz!


Szállást keresel Székesfehérváron? A szallas.hu ajánlatai között biztosan találsz fehérvári hotelt, apartmant vagy nézd meg Fejér megye más településeit is! >>

(fotók: Tourinform Székesfehérvár, szallas.hu)


Hogy tetszett a bejegyzés?
Tetszik
Tetszik
0%
Imádom
Imádom
0%
Vicces
Vicces
0%
Hűha
Hűha
0%
Nem tetszik
Nem tetszik
0%