Családi kiruccanásProgramok hétvégéreTéli tájoló

Rendhagyó Mikulás-programok gyerekeknek 2020-ban

1 perces olvasási idő

Idén Mikulás ünnepe igencsak szokatlan módon zajlik majd az egész világon, tekintettel a koronavírus-járványra. A hagyományos, zárt térben megtartott, gyerekseregeket vonzó Mikulás-programok helyett mutatunk pár különleges alternatívát, melyek legalább annyi élményt nyújthatnak a kicsiknek. 

Rendhagyó Mikulás – programok gyerekeknek

1. Jótékonysági Mikulás-napi Sportnap a Farkas-erdőben – Budapest

  • Időpont: 2020.12.05. 09.00 – 14.00
  • Helyszín: Budapest, IV. kerület, Farkas – erdő

Az egész család számára nagyszerű Mikulás-napi program lesz az újpesti Kiránduló és Sportnap. Futva és séta keretében is bejárhatjátok a Farkas – erdőt, közben pedig izgalmas játékokra és ajándékokra bukkanhattok. Sőt, lehet, hogy még a Mikulás is ott lesz! 

2. Vödörvölgyi Mikulás-túra – Balatonalmádi

  • Időpont: 2020. 12. 05. 08.00 – 14.30
  • Indulás és érkezés helyszíne: Balatonalmádi, Pannónia Kulturális Központ és Könyvtár

Gyerekek és felnőttek egyaránt résztvevői lehetnek a népszerű Mikulás-napi túrának a Balatonnál. A táv összesen 15 kilométer, mely gyönyörű helyszíneken, hegyen – völgyön át viszi a túrázni szerető családokat.

Rendhagyó Mikulás-programok gyerekeknek 2020-ban

3. Online Mikulás

A gyerkőcök számára idén sem kell, hogy kimaradjon a találkozás a nagyszakállúval. Erre ad lehetőséget az idei év egyik nagy találmánya, az online mikulásozás. Ezt kínálja például a Mikulásvilág portál online szolgáltatása, akik személyre szóló üzenettel, kis ajándékkal lepik meg gyerkőceidet. A kicsik még élő videóbeszélgetést is folytathatnak a Mikulással.  

Rendhagyó Mikulás-programok gyerekeknek 2020-ban

4. Óbudai Pagony könyvesbolt – Rendhagyó Mikulásozás online

  • Időpont: 2020. 12. 05 – 12.06.
  • Helyszín: Online (előzetes személyes regisztrációhoz kötött)

Minden család kedvenc helyszínei között szerepelnek a Pagony könyvesboltok. A hálózat óbudai boltja szervezésében 2020-ban is lesz Mikulásünnep, méghozzá az interneten keresztül. A részvételhez előzetes, személyes regisztráció szükséges, ahol a szülők többek között azt is megbeszélhetik a „manókkal”, milyen ajándékkal lepje meg a Télapó a gyerekeket. 

Rendhagyó Mikulás-programok gyerekeknek 2020-ban

Ha később eldugott szálláshelyet keresnél a Börzsönyben, ezt válaszd: Liget-lak Vendégház Szokolya

Kedves kis faház az erdő szélén, patak partján a Liget-Lak Vendégház Szokolya, amely kitűnő bázisotok lesz a környék felfedezéséhez. Ha önálló vendégházat keresel távol a tömegtől a hegyekben, itt teljesül ez a kívánságod. 

5. Mikulás a kertben

A gyerekek imádnak keresgélni, eldugott meglepetésekre vadászni. Használd ki, ha van egy kis kertetek! Rejtsd el a mikuláscsomagokat egy fa odvába, bokor aljára, s adj egy kis térképet a gyerekek kezébe, mely alapján rálelhetnek a „kincsre”. Meglátod, óriási lelkesedéssel vetik bele magukat a keresgélésbe, a meglelt Mikulás ajándékra pedig értékes zsákmányként tekintenek majd. Ez a játék persze lakásban is játszható: keress veszélytelen rejtekhelyeket, ahová a kicsik egyedül is biztonsággal bemászhatnak, hisz az az igazi, ha segítség nélkül találják meg az ajándékokat. 

Rendhagyó Mikulás-programok gyerekeknek 2020-ban

Mesés szállások, amiket a Mikulás is megirigyelne

Szállásajánlatunk Budapest közelében: Vadkörte Vendégház Bernecebaráti

A Vadkörte Vendégház bababarát szálláshely a Börzsönyben, amely egy szépen felújított parasztházban kapott helyet. Öt vendég töltheti kellemesen pihenését ebben a hangulatos önálló kiadó vendégházban.

Veranda Házikó Balatonalmádi

A Veranda Házikó egy gyönyörű, panorámás szálláshely Balatonalmádiban, melynek teraszáról mesés kilátás nyílik a tóra. Négyfős családoknak, társaságoknak ez az egyik legjobb önálló kiadó szálláshely a Balaton északi partján.

Veranda Házikó Balatonalmádi

Angéla Vendégház Mátraderecske

Az Angéla Vendégházban megtalálod a természet közelségét és a nyugalmat, ami kell egy tökéletes családi vagy páros pihenéshez a Mátrában. A szálláshely kitűnően felszerelt, így semmiben nem szenvedtek majd hiányt.

Angéla Vendégház Mátraderecske

Reméljük, sikerült ötleteket adnunk ahhoz, hogyan ünnepeljétek a gyerekekkel idén a Mikulást. Ne hagyd ki szállásajánlónk megtekintését sem! Talán épp köztük lesz majd az a vendégház, ahol a következő mesés kikapcsolódásotokat tölthetitek >>

(fotók: szallas.hu, pixabay, unsplash)


Hogy tetszett a bejegyzés?
Tetszik
Tetszik
0%
Imádom
Imádom
0%
Vicces
Vicces
0%
Hűha
Hűha
0%
Nem tetszik
Nem tetszik
0%