BalcsiBalatoni élményekNyári vakációRomantikus kikapcsolódásToplisták

10 káprázatosan romantikus szállás a Balatonnál, ami azonnal a kedvencetek lesz

2 perces olvasási idő

Ha egy mesébe illő kiruccanásra vágytok, akkor irány a magyar tenger! A Balaton partja tökéletes helyszín az álomnyaralásra, amihez most romantikus szállásokat és programokat is mutatunk nektek. 

10 romantikus szállás a Balatonnál, ami csak rátok vár

Vitis Kúria – Balatonrendes

A Balaton északi partján, egy gyönyörű borbirtokon várja vendégeit a felnőttbarát kúria. A szálláshelynek otthont adó Orbán Pince helyben készült boraival, isteni finom ételekkel, csenddel és nyugalommal, valamint lenyűgöző környezeti adottságokkal teszi felejthetetlenné az itt megszálló párok nyaralását. A tóra és a hegyekre néző szobákból is gyönyörű a kilátás!

Hegyszéli ház – Tihany

A Tihanyi apátság közelében, csendes mellékutcában található ez a mesébe illő, terméskövekből épült házikó, melynek ablakaiból és a teraszról is gyönyörködhetünk a Balatonban. A konyha teljesen felszerelt, így bármikor meglephetitek a párotokat egy romantikus vacsorával, amit akár egy-egy pohár bor kíséretében, a tóra néző teraszon is elfogyaszthattok. Ha a reggelt is igazán különlegessé varázsolnátok, érdemes az ágyból fekve megnézni a napfelkeltét.

Prémium Hotel Panoráma – Siófok

A közvetlenül a Balaton partján fekvő, négycsillagos szálloda tökéletes kikapcsolódást nyújt azoknak a pároknak, akik egy kis kényeztetésre vágynak. A szállodában uszoda, szaunapark (finn szauna, fényterápiás infraszauna, tepidárium, jégkút, élményzuhany és gőzkabin), barlang-élményfürdő, valamint fitness terem is található, de akár egy frissítő masszázst is beiktathattok a nyaralásba. 

NEB Garden Vendégház – Alsóörs

Alsóörsön, 10 perc sétára a strandtól, bájos nyaraló övezetben, parkosított kerttel rendelkező, gyönyörűen berendezett nyaraló várja a vendégeit. A kertben medence, kis kertit tó, fedett terasz és kültéri edzősarok is található, de akár kipróbálhatjátok a szaunát, csobbanhattok a pezsgőfürdőben, valamint bográcsozhattok és grillezhettek is az udvaron. Itt garantált a zavartalan kikapcsolódás!

Kőtulipán Vendégház – Szentbékkálla

Egy hatalmas, álomszép birtok csendes nyugalmában, a Fekete-hegyen található az 1800-as évek derekán épült, 2019-ben teljesen felújított présház. Az alsó szinten, az eredeti pince terében a tágas konyha és étkező mellett egy szauna is helyet kapott, az örök panorámás teraszról pedig káprázatos kilátás nyílik a Káli medencére. Ha egy kicsit elbújnátok a világ elől kettesben, ez a házikó tökéletes menedék lesz számotokra. 

Villa 17 – Badacsonytomaj

A Balaton északi partján, a bazalt orgonák lábánál festői panorámával várja vendégeit a badacsonytomaji szállás. Az 1920-as években épült villa az elmúlt két évben teljes felújításon esett át, így az épületbe lépve láthatjátok, ahogy a történelem találkozik a luxussal. A mesebeli környezetben garantált a pihenés: a tó lágy vize, a hegy lankái, a zamatos bor, a csodálatos kilátás és a tiszta levegő azonnal ámulatba ejt titeket.

Boti Hill Natural Vendéglak – Tihany

Ez a tihanyi kis ház csodaszép környezetben, szőlősorok között húzódik. A vendéglátók egy régi családi búvóhelyet alakítottak át, hogy akár ti is élvezhessétek a pihenést a Balaton északi partján. Biztosan felejthetetlen élmény lesz megmártózni a jacuzziban, miközben egy-egy pohár borral koccintotok. 

Hotel Golden Lake Resort – Balatonfüred

A balatonfüredi szálloda a Tagore sétányon, a város központjában helyezkedik el. Szobáit a harmónia és az elegancia jellemzi, az erkélyről pedig akár a balatoni panorámában is gyönyörködhettek. Egyedi színvilág, mediterrán hangulat, mesébe illő naplemente tökéletes helyszín egy igazán romantikus nyaraláshoz. Ráadásul a strand csak pár perc sétára van!

Béke Apartmanház – Badacsonytomaj

A Balaton-felvidék egyik legszebb településén, Badacsonytomajon modern, felnőttbarát apartmanok várják a romantikázni vágyó párokat. Ha strandolnátok, csupán pár perc séta után máris a Balatonparton találjátok magatokat, a lubickolás és napfürdő után pedig az aloe vera matracos franciaágyban pihenhettek. Csak dőljetek hátra, és élvezzétek az exkluzív kikapcsolódást!

BalaLand Residence Apartmanhotel – Szántód

A BalaLand Residence Apartmanhotel a tó déli partján fekszik, melynek különlegessége az egzotikus karibi-koloniális belsőépítészeti stílusa, ami egy igazán exkluzív balatoni életérzést nyújt. A hotel egy tökéletes romantikus szállás a Balatonnál. Közvetlen tóparti elhelyezkedésének és privát strandjának köszönhetően páratlan kilátás nyílik a vízre minden apartmanból, ráadásul a lakosztályban privát pezsgőfürdőből is élvezhetitek a panorámát.

Még több balatoni szállás közül itt válogathattok >>

10 mesés program a Balatonnál pároknak, amit nem szabad kihagyni

Tihanyi Belső-tó

Ha a nyüzsgő forgatag helyett egy kis csendre és nyugalomra vágytok, érdemes a Belső-tó felé venni az irányt. A tó déli oldalán szürke szarvasmarhák legelésznek, a kilátás Tihanyra egyszerűen lélegzetelállító, a randit pedig egy romantikus csónakázással is megkoronázhatjátok. 

Tipp: Ha még gyönyörűbb panorámára vágytok, érdemes útba ejteni a 20 perces sétára található gejzírmezőt is.

10 káprázatosan romantikus szállás a Balatonnál, ami azonnal a kedvencetek lesz
Tihanyi Belső-tó

Káli Kőtenger Szentbékkállán

A Káli Kőtengert a Balaton-felvidék egyik legfontosabb geológiai kincsének tartják. A kirándulni vágyó párok körében igencsak népszerű úticél a látványos természeti képződmény: a területet óriási kőtömbök borítják. Ezt a kiruccanást érdemes felvenni a balatoni bakancslistátokra!

10 káprázatosan romantikus szállás a Balatonnál, ami azonnal a kedvencetek lesz
Káli Kőtenger, Szentbékkálla

Balatonfüredi Tagore sétány

A Tagore sétány olyan, mintha egy mesebeli kapun lépnétek át: az árnyas utakat hatalmas fák szegélyezik, és csodaszép virágszigetek ölelik át. Ha a közelben nyaraltok, itt mindenképp érdemes egyet sétálni, fagyizni, leülni egy padra a tóparton, és csodálni a láthatárt, ahol a Balaton vize összeér az éggel.

10 káprázatosan romantikus szállás a Balatonnál, ami azonnal a kedvencetek lesz
Tagore sétány, Balatonfüred

Badacsonytomaji Laposa Birtok

Ez a romantikus szállás a Balatonnál hangulatos környezetben, festői panorámával várja a látogatókat. A borteraszon lehetőségetek van megkóstolni a birtokról származó borokat, mellé pedig különleges sajtokat vagy szezonális fogásokat is falatozhattok. Itt igazán varázslatos randiélményben lehet részetek!

10 káprázatosan romantikus szállás a Balatonnál, ami azonnal a kedvencetek lesz
Laposa Birtok, Badacsonytomaj

A siófoki óriáskerék

Siófok egyik legnépszerűbb látványossága az óriáskerék, ahonnan a város legcsodálatosabb panorámája tárul elétek. A völgyhidat, a Badacsonyt, a Balaton-felvidéket, a Somogyi-dombságot, sőt a Tihanyi Apátságot, a Víztornyot, és természetesen szinte az egész Balatont látni fogjátok a tetejéről.

Tipp: a naplementét és a város esti fényeit is érdemes megcsodálni az óriáskerékről!

10 káprázatosan romantikus szállás a Balatonnál, ami azonnal a kedvencetek lesz
Óriáskerék, Siófok

Tihanyi Bencés Apátság

A Tihanyi Apátság az ország egyik emblematikus jelképe és egyben a település ékköve is. Akár egy egész napot is eltölthettek itt, hiszen rengeteg programlehetősége biztosít ez a varázslatos helyszín. Az apátsági múzeumban állandó és időszakos kiállítások tekinthetők meg, szerzetesek által vezetett tematikus túrákon vehettek részt, vagy akár az Apátsági Rege Cukrászdába is beülhettek egyet sütizni. 

10 káprázatosan romantikus szállás a Balatonnál, ami azonnal a kedvencetek lesz
Tihanyi Bencés Apátság

Szántódi kilátó

A túrázás szerelmesei már a 20 négyzetméteres, frissen épített pihenőteraszról is megcsodálhatják a Balaton megunhatatlan panorámáját. A kilátó a tervek szerint a Molyhos tölgy nevet viseli majd. Könnyen járható, kiszélesített földút vezet hozzá, így a kezdő természetjárók is nyugodt szívvel célba vehetik.

A kilátást nyugaton a Badacsony, keleten pedig Zamárdi pincéi és a Kőhegyi-kilátó keretezi, közvetlenül szemben pedig a Tihanyi-félsziget és a rajta magasodó Bencés Apátság ejti ámulatba a látogatókat. Napos időben egészen Alsóörsig el lehet látni. 

10 káprázatosan romantikus szállás a Balatonnál, ami azonnal a kedvencetek lesz
Szántódi kilátó

Élményvitorlázás Alsóörsön

A 2 órás program baráti társaságok, családok és párok számára is tökéletes balatoni program lehet. Egybeköthetitek egy borkóstolással vagy egy finom vacsorával a naplementében a hajó fedélzetén.

Tipp: Legalább 2 nappal korábban érdemes lefoglalni az időpontot.

10 káprázatosan romantikus szállás a Balatonnál, ami azonnal a kedvencetek lesz
Élményvitorlázás, Alsóörs

Koloska-völgy Balatonfüreden

A Balaton környéki túrák egyik legszebb célpontja a Balatonfüred felett húzódó terület, ahol számos látnivaló várja a kiránduló párokat. A Koloska-völgyhöz tartozik az Arácsi-völgy, a Koloska-forrás és környéke, a Koloska-völgyi kirándulóhely, illetve a tanösvény és az erdei tornapálya is.

Tipp: A völgyben található a Koloska Csárda, ahol sok-sok finomság közül válogathattok. Túrázás közben érdemes itt megpihenni és megkóstolni a hely specialitásait.

10 káprázatosan romantikus szállás a Balatonnál, ami azonnal a kedvencetek lesz
Koloska-völg, Balatonfüred

Eau de Tihany – Illatok Háza

Az Illatok Házába látogatóknak egy emlékezetes, illatos időutazásban lehet részük. Tihany szívében egy ingyenes, interaktív kiállítás vár titeket, mely egy csodálatos, múltszázadi műemlék jellegű épületen keresztül kalauzolva mutatja be a Tihanyi levendula történetét. Betekintést nyerhettek a szappanok, pezsgőlabdák, illatosítók készítésébe, illetve meg is vásárolhatjátok a különleges termékeket.

10 káprázatosan romantikus szállás a Balatonnál, ami azonnal a kedvencetek lesz
Eau de Tihany, Illatok Háza

Nyári programok pároknak a Balatonnál >>

(Képek: Szallas.hu)


Hogy tetszett a bejegyzés?
Tetszik
Tetszik
50%
Imádom
Imádom
50%
Vicces
Vicces
0%
Hűha
Hűha
0%
Nem tetszik
Nem tetszik
0%