Téli tájolóCsaládi kiruccanásProgramok hétvégére

Suhanó varázslat – Fényvillamosok az országban

2 perces olvasási idő

Karácsonykor nem csak a szívünknek, de a szemünknek is jól esik az ünnepi hangulat. Ilyenkor karácsonyi díszbe öltöznek a városok is, és szebbnél szebb fényekkel ragyogják be a téli estéinket. A népszerűségre való tekintettel, idén több vonalon és városban is megszínesítik az utcákat a feldíszített járművek. 2022-ben már Debrecenben, Szegeden és Miskolcon is van lehetőségetek megnézni a suhanó varázslatokat vagy akár utazni a Fényvillamosok egyikén.

Suhanó varázslat – Fényvillamosok az országban

Budapesti Adventi Villamos – kicsit másképp

Idén hiába keressük a jól ismert, sínen suhanó fényeket Budapesten: az energiaválság miatt sajnos elmarad a klasszikus fényvillamos. Helyette a villamos belső terét öltöztetik fel karácsonyi díszbe, ami bár nem nyújtja ugyanazt az élményt, mégis érdemes kipróbálni a vele való utazást! 

Suhanó varázslat – Fényvillamosok az országban
Budapesti Adventi villamos

Menetrend:

Hétköznap délutánonként 14 és 17 óra között a 2-es villamos vonalán, az adventi időszak 8 hétvégi napján pedig 10 és 17 óra között utazhattok az adott menetrend szerint.

Idén is várja a Mikulásvonat a kicsiket!

A feldíszített vonaton közös énekléssel és különféle játékokkal várják a gyerekeket, akiket a Mikulás csomaggal ajándékoz meg. A Hűvösvölgyi állomáson pedig a krampuszok gondoskodnak gyerekprogramokról, kézműves foglalkozásokról, arcfestésről, finom harapnivalókról és forró italokról.

Suhanó varázslat – Fényvillamosok az országban
Budapesti Adventi villamos

A vonat a Hűvösvölgyi állomásról indul, december 3-án és 4-én. A jegyek csak elővételben kaphatók!

Debreceni varázslat

Debreceni varázslat

Debrecenben is ismét útjukra kelnek az adventi fényvillamosok. Advent első vasárnapjától egészen Vízkeresztig közlekednek az ünnepi pompát magukra öltő járművek. Idén is két villamost indítanak, az 1-es és a 2-es villamos vonalán. Menetrend szerint közlekednek, normál díjszabás mellett vehetők igénybe. 

Miskolci adventi hangulat

Tudtátok, hogy a miskolci fényvillamos már többször is elnyerte az Európa legszebb adventi villamosa címet? A mézeskalács motívumokkal díszített járat november 27-től 2023. január 6-ig közlekedik a Tiszai pályaudvar és Felső-Majláth végállomás között. Karácsonyfa és megannyi dísz gondoskodik a mesés utazási élményről Miskolcon.

Szegedi ünnepi pompa

Szeged utcáit egészen karácsonyig a 2-es vonalon közlekedő adventi villamos színesíti. A 105-ös számú fényvillamos főként akkor kihagyhatatlan program, ha kilátogattok a gyönyörű karácsonyi vásárba >>

Suhanó varázslat – Fényvillamosok az országban
Szegedi Adventi villamos

Szállástippek az ünnepi időszakra, azokba a városokba ahol indul az adventi villamos:

SmartApart Budapest

Ha vágytok a vidám színekre, irány a SmartApart lakóépület, ami 25 apartmannal vár! 10 perc tömegközlekedéssel máris a belváros szívében lehettek.

Adalbert Ház Budapest

Bizony, budapesti szállás is lehet olyan, hogy szobáiból a kerti gesztenyefára nyílik csodás kilátás! Ebben a barátságos, kissé vintage hangulatú vendégházban elfelejthetitek, hogy a zajos főváros forgatagában vagytok. 

Lili’s Home Apartman Budapest

Csendes utcában, mégis néhány percre a Duna-parttól, Parlamenttől, és Margitszigettől található a 3. emeleti, 4 fős apartman. Igényesen felújították, így immár egy mindennel ellátott lakásban pihenhettek.

Play Pub Étterem és Panzió Debrecen

Patinás műemlék épületben alakították ki a panziót, melynek földszintjén étterem üzemel. Nyugodt környezetben található, de elérhető közelségben a villamostól és a központtól. 

Hatvan Corner Apartments Debrecen

Néhány perc sétára a Fő tértől vár a 4 apartman, melyek stílusos lakberendezése és felszereltsége garantálja a kényelmes pihenést. Akár nagyobb társaságok számára is kiváló választás.

Belvárosi Panzió Debrecen

A Kossuth tértől kb. 600 méterre található ez a családias panzió, ahol ínycsiklandó reggelit is fogyaszthattok. 1-2-3 ágyas szobák valamint egy apartman áll a rendelkezésetekre.

Promenade Panzió Miskolc

Ennél jobb helyen nem is lehetne a panzió: Miskolc sétálóutcáján bújik meg, karnyújtásnyira a főbb látnivalóktól. Igazi családias hangulat jellemzi! 

Várárok Vendégház Miskolc

Ez az újonnan nyílt vendégház gyönyörű kilátással kecsegtet, mivel a Bükk lábánál, a Diósgyőri vár szomszédságában fekszik. 8 férőhelyes, így nagyobb családoknak is tökéletes lesz!

Grand Paradise Apartman Miskolc

Ugyancsak Miskolc történelmi belvárosában található ez az apartman, ami egyterű, és maximális felszereltséggel rendelkezik.

Mandala Apartman Szeged

Mivel 2 férőhelyes az apartman, így elsősorban pároknak ajánlott. Kényelmes, ízléses, és csak 10 perc sétára van a Dóm tértől.

Família Vendégház Szeged

Igazi családbarát szállás, remek megközelíthetőséggel és 24 órás recepcióval. Ha igénylitek, a helyszínen kérhettek reggelis ellátást is. 

Gabriel Apartman Szeged

Kifejezetten tágas és világos a 4 fős apartman, ami egy társasház földszintjén található. Otthonos és csendes!

+TIPP: Fényvonat indul Gödöllőn! A hangulatos kis fényvasút a tervek szerint december 9-én, majd 10-én, 11-én, 17-én, 18-án 30-án és 31-én fog közlekedni a városban. 

Szállástipp Gödöllőn:

Bed and Breakfast Gödöllő

Gyönyörűen parkosított, tágas kertben áll a ház, amiben keveredik az otthon melege és a régi idők nosztalgiája. Romantikus kuckónak is beillik, de családok számára is remek választás. 

Az ünnepi hangulatból sosem elég! Ha te sem tudsz betelni a fényekkel, akkor barangolj az ország legszebb téli utcáin >>

Ha pedig inkább a szabadban élveznétek a téli világot, ezeket semmiképpen se hagyjátok ki:

(Képek: Szallas.hu, bkk.hu, denagy.hu, csodalatosmagyarorszag.hu, shutterstock.com)


Hogy tetszett a bejegyzés?
Tetszik
Tetszik
50%
Imádom
Imádom
0%
Vicces
Vicces
0%
Hűha
Hűha
50%
Nem tetszik
Nem tetszik
0%