Téli tájolóCsaládi kiruccanásProgramok hétvégére

Suhanó varázslat – Fényvillamosok az országban

1 perces olvasási idő
Fényvillamosok az országban

Karácsonykor nem csak a szívünknek, de a szemünknek is jól esik az ünnepi hangulat. Ilyenkor karácsonyi díszbe öltöznek a városok is, és szebbnél szebb fényekkel ragyogják be a téli estéinket.  Az elmúlt évek során az adventi Budapest elmaradhatatlan részévé vált az ünnepi Fényvillamos, amit idén Mikulásjárat és Mikulásbuszok is kiegészítenek. Sőt a népszerűségre való tekintettel, idén több vonalon és városban is megszínesítik az utcákat a feldíszített járművek. 2020-ban már Debrecenben, Szegeden és Miskolcon is van lehetőségetek megnézni a suhanó varázslatokat vagy akár utazni a Fényvillamosok egyikén.

Suhanó varázslat – Fényvillamosok az országban

Budapesti Fényvillamosok

Nem kevés izzóra van szükség ahhoz, hogy a járatok az adventi időszakban teljes fénypompában ússzanak. Budapesten a hatvanéves nosztalgia villamoson 3500 méternyi fényfüzért láthattok, aminél 39 200 hideg fehér és kék színű LED világítás biztosítja a fényes élményt. Jó hír, hogy az elmúlt évekhez hasonlóan a 2-es villamos vonala mellett, a 41, 42, 50, 19, 49, 14, 56, 59, 47, 69, illetve december 6-án és a 4-6 vonalán is felbukkan a Fényvillamos.

Suhanó varázslat – Fényvillamosok az országban

Fontos! A jelenleg hatályos korlátozásokkal összhangban, a villamosok most korábban, kb. 15 órától állnak forgalomba és 19 -19:30 között indulnak el a végállomásról.
A feldíszített járművek 2020. november 26.-tól – december 24. és december 31. kivételével – 2021. január 6. között az alábbiak szerint közlekednek.

Menetrend:

  • HÉTFŐN és SZERDÁN a 2-es villamos vonalán;
  • KEDDEN a 49-es vonalán;
  • CSÜTÖRTÖKÖN a 19-esen;
  • PÉNTEKEN a 47-es vonalán;
  • SZOMBATON  és VASÁRNAP pedig még több vonalon találkozhattok a villamossal

Tipp: Mikulásjárat a 3-as villamos vonalán

Az ünnepekhez, kiváltképpen a Mikuláshoz kapcsolódó elemekkel díszített járművel találkozhattok idén a 3-as villamos vonalán is. November 27. és december 26. között, a vonal egyik villamosa kívül belül karácsonyi hangulatot ölt magára. Az Árkád és a BKK közös összefogásának köszönhetően, így utazás közben egy mesevilágba csöppenhetünk, ahol néha még az Árkád Mikulása is felbukkan.

Mikulásbusz

Az adventi jármű repertoárban a villamosok mellett, Mikulásbusz is felbukkan Budapest utcáin. December 6. és 23. között, csütörtöktől vasárnapig indul útjára a Móricz Zsigmond körtér és a Keleti pályaudvar közötti 7-es busz vonalán az ünnepi járat.  

Debreceni varázslat

Debrecenben is ismét útjukra kelnek az adventi fényvillamosok. Advent első vasárnapjától egészen Vízkeresztig közlekednek az ünnepi pompát magukra öltő járművek.  A vírushelyzetre való tekintettel idén nem lesz élőzene a járatokon.

Miskolci adventi hangulat

A mézeskalács motívumokkal díszített járat kívül- belül átalakult, így az utazásunk során a Mikulás csodavilágában is érezhetjük magunkat. Az adventi fényvillamos november 29-től 2021. január 6-ig közlekedik a Tiszai pályaudvar és Felső-Majláth végállomás között. Karácsonyfa és megannyi dísz gondoskodik a mesés utazási élményről Miskolcon.

Szegedi ünnepi pompa

Szeged utcáit november 27-től a Fényvillamos mellett, Fénytroli is színesíti. Az ünnepi díszben ragyogó járművekkel a 105, 204, 214 vonalon találkozhattok Szeged belvárosában. 

Suhanó varázslat – Fényvillamosok az országban
Fotó: szeged.hu

Az ünnepi hangulatból sosem elég! Ha te sem tudsz betelni a fényekkel, akkor barangolj az ország legszebb téli utcáin.

Ha pedig inkább a szabadban élveznétek a téli világot, ezeket semmiképpen se hagyjátok ki:


Hogy tetszett a bejegyzés?
Tetszik
Tetszik
0%
Imádom
Imádom
0%
Vicces
Vicces
0%
Hűha
Hűha
100%
Nem tetszik
Nem tetszik
0%
💚 Maxold ki SZÉP kártya kereted!

✔︎ ELINDULT! 5 000 Ft kedvezmény nyaralásodhoz OTP SZÉP kártyával!

✔︎ 2022.05.25-ig elérhető csak Szallas.hu-n, csekkold a részleteket!