Programok hétvégéreBarátokkalCsaládi kiruccanásRomantikus kikapcsolódásTavaszi zsongásVárosnézések

155 pincészet boraival várnak idén Szegeden – ezért kihagyhatatlan az idei borfesztivál

1 perces olvasási idő

Szereted a zamatos borokat, a finom ételeket, ráadásul előszeretettel látogatod a legnagyobb hazai gasztronómiai fesztiválokat? 2022. május 13-22. között tárt karokkal vár a 26. Szegedi Borfesztivál és a 10 napos Szeged Napja Ünnepségsorozat. Írd fel a naptáradba, ne hagyd ki az élményt!

155 pincészet boraival várnak idén Szegeden - ezért kihagyhatatlan az idei borfesztivál
Szegedi Borfesztivál

Milyen programokkal csalogat a 26. Szegedi Borfesztivál?

Egy szegedi városnézés már önmagában is örök életre szóló élmény, a napfény városaként is emlegetett Szeged történelmi, természeti és kulináris kincsei miatt minden korosztály számára ideális úti cél. 

A legjobb programok Szegeden >>

155 pincészet boraival várnak idén Szegeden - ezért kihagyhatatlan az idei borfesztivál
Szegedi Borfesztivál

A 26. Szegedi Borfesztivál a városnézés mellett minőségi borokkal, gasztronómiai specialitásokkal, kézműves termékekkel és hangulatos koncertekkel teszi még izgalmasabbá a szegedi tartózkodást. 

Akár családdal, akár barátokkal keresel rendhagyó programot, a fesztivál garantáltan nem okoz majd csalódást. A kísérőprogramoknak köszönhetőn ráadásul nemcsak a mulatozás, hanem a kulturális kikapcsolódás is nagy élmény lesz a tíznapos eseményen. 

Foglalj szállást a környéken >>

155 pincészet boraival várnak idén Szegeden - ezért kihagyhatatlan az idei borfesztivál
Szegedi Borfesztivál

Szegedi Borfesztivál – Helyszínek, programok, környezettudatosság

A 26. Szegedi Borfesztiválon 155 pincészet kínálja a huszonkét magyar borvidék ízletes borait. Természetesen Borverseny is lesz, melynek eredményhirdetésre május 16-án 18:00 órakor kerül sor.

Az idei év újdonsága, hogy eltűnnek a műanyag poharak, így visszaváltható Szeged címeres, vagy hazavihető borfesztivál emblémás poharakkal lehet majd koccintani.

155 pincészet boraival várnak idén Szegeden - ezért kihagyhatatlan az idei borfesztivál
Szegedi Borfesztivál

Eközben a fesztivál több helyszínen, egymással párhuzamosan kínál programokat a látogatók számára. 

A Széchenyi tér mellett kiemelt helyszín a Klauzál tér, a Dugonics tér, a Dóm tér, és a Móra-park, míg a Belvárosi híd és a Híd utca a Szegedi Hídivásár helyszíne lesz. A Szegedi Hídivásár az ország egyik legnagyobb kézműves seregszemléje, a Szeged Napja Ünnepségsorozat keretében a hídon és annak utcájában kézművesek és mesterek sátrai sorakoznak majd. 

A legjobb szállások Szegeden >>

Ezeket a koncerteket ne hagyd ki! 

A Szegedi Borfesztivál programkínálatát hangulatos koncertek és népszerű előadók teszik színesebbé. 

A tíznapos eseményen fellép majd a Belmondo, Betty Love, a Bon Bon, Burai Krisztián, Csonka András, Deniz, Falusi Mariann, Gájer Bálint, Kökény Attila, Oláh Gergő, Orsovai Reni, Pál Dénes, Roy és Ádám, Szandi, Tóth Andi, Weisz Viktor és Zdroba Patrik is.

Május 20-án a Vad Fruttik együttes lép fel, 21-én bakancslistás program a Zenevonat szuperkoncert az LGT sztárjaival, majd az eseményt az Ocho Macho koncert zárja május 22-én. 

Szegedi Borfesztivál

Mire figyelj?

A Szegedi Borfesztivál helyszíne a Széchenyi tér, mely közvetlenül a belvárosban helyezkedik el. Az esemény ideje alatt lezárásokra kell számítani, így parkolási lehetőség a környéken adott. A tömegközlekedőknek villamos- és buszmegálló kevesebb mint 5 perc sétára található.

A Szegedi Borfesztivál tökéletes program minden korosztály számára. Foglalj szállást Szegeden, és élvezd a kulináris kalandokat! 

(Képek: Szallas.hu)


Hogy tetszett a bejegyzés?
Tetszik
Tetszik
100%
Imádom
Imádom
0%
Vicces
Vicces
0%
Hűha
Hűha
0%
Nem tetszik
Nem tetszik
0%
108 bejegyzés

A szerzőről
Turisztikai újságírással foglalkozom, utazás közben elsősorban az élményeket gyűjtöm, egy-egy új hely megismerését valódi kalandként élem meg. A belföldi utakat kedvelem, az otthonom a Dunakanyar, de az ország legszebb vidékeit járva a Balatonon, egy kutyás túra során, motorozás közben, vagy egy kirándulóhajó fedélzetén is éppen olyan jól érzem magam.
Bejegyzések
    Ajánlott bejegyzések
    Kastélyok és várak

    Fedezd fel az ország leggyönyörűbb kastélyait a Szallas.hu NAGY TÉRKÉPES KASTÉLYGYŰJTEMÉNYÉNEK segítségével!

    15 perces olvasási idő
    9.8
    Kedvenc szállások

    Mediterrán pihenés Gyulán

    1 perces olvasási idő
    Toplisták

    Tavaszi-nyári bakancslista – 30+ szuper látnivaló, amit muszáj megnézned

    2 perces olvasási idő