Wellness + Hotelek

TB által támogatott wellness- és gyógykezelések

2 perces olvasási idő

Te is vedd igénybe a társadalombiztosítás (TB) által támogatott gyógykezeléseket és élvezd a wellness nyújtotta kikapcsolódást! 

TB által támogatott wellness- és gyógykezelések

Hogyan veheted igénybe TB- támogatást? 

A természetes gyógykúrák igénybevételét a társadalombiztosítás is támogatja évi két alkalom erejéig. Ezeket a szolgáltatásokat leginkább gyógyfürdőkben és gyógyhelyeken veheted igénybe. Ezeken a helyeken ma már nem csak „medencés” szolgáltatást vehetünk igénybe: gyógyfürdőink a legtöbb esetben stranddal, aquaparkkal, négy évszakos, fedett élményfürdővel rendelkeznek, emellett pedig gyógyászati, wellness és beauty részlegek széles körű, magas színvonalú szolgáltatásai színesítik a kínálatot. Hazánkban jelenleg közel 100 minősített gyógyfürdő található.

A természet adta lehetőségek jótékony hatását a pihenés és a rekreáció számos területén alkalmazzák. Természet adta gyógyító értékeinkhez tartoznak a gyógyvizek, az ásványvizek, az éghajlati és barlangi klíma, a gyógyiszap, valamint a gyógygáz (mofetta) is.

Magyarországi gyógyfürdők, ahol hóesésben is fürödhetünk >>

Tudtad? Társadalombiztosítási támogatással is igénybe vehetők a gyógyfürdőkezelések

Sokan drágának tartják a wellnesst és ezzel magyarázzák, hogy miért nyúlnak inkább a mesterséges gyógyszerekhez. A gyógyítást a természet erejével biztosító fürdőinkben is könnyedén elérhetjük. Társadalombiztosítási támogatással is igénybe vehetők a gyógyfürdőkezelések, amivel még mindig nagyon kevesen vannak tisztában.

Nem csupán a nyugdíjasok, hanem a Magyarországon biztosítottak és az egészségügyi szolgáltatásra jogosultak naptári évenként összesen két kúrát vehetnek igénybe beutalóval. (például reumatológus, ortopéd- vagy mozgásszervi rehabilitációs szakorvosi beutalóval)  Kúránként általában 15 kezelésből áll. A terápia keretében nem csak a gyógyvizes medence áldásos hatásait élvezhetjük. 

Orvosi javallattól függően – a gyógymasszázs, a vízi torna, a súlyfürdő, a víz alatti vízsugármasszázs, vagy éppen az iszappakolás is hozzájárulhat a gyógyuláshoz.

 A társadalombiztosítással támogatott ellátások díjának önrésze – a szolgáltatást igénybe vevőnek kell fizetni – rendkívül kedvezményes, de fürdőnként eltérő lehet. Nézzünk is olyan szálláshelyeket, amelyekben igénybe tudod venni a támogatott kezeléseket. 

TB által támogatott wellness- és gyógykezelések

Szálláshelyek, ahol a kedvezményt érvényesítheted 

Fürödj egyet Európa legnagyobb, télen is gőzölgő természetes tavában (Hévízi-tó), vagy próbáld ki a kontinens legmonumentálisabb fürdőkomplexumát (Hungarospa Hajdúszoboszló), és látogasd meg a gyógyhelyi települések nyújtotta kínálat bármely elemét. 

Hotel Aquarell Cegléd

A Hotel Aquarell wellness centruma 600 m2-en 3 beltéri medencével várja a kikapcsolódásra vágyó kedves vendégeket, melyhez napozóterasz és 500 m2-es gyógyászati részleg csatlakozik. 

Az Aquarell szálloda medencetérben igénybe vehetik:

Élménymedence, termál ülőmedence (34-36ºC), pezsgőfürdő (34-36ºC), infra, finn- és bioszauna, gőzkabin, hideg merülőmedence (12-16ºC).

A gyógyászati részlegen az Aquarell Hotel az alábbi szolgáltatásokat kínálja:

  • tangentor kád
  • szénsavas fürdő
  • Luxury masszázskád
  • infrakapszula
  • Hydrosun vízszűrős infralámpa
  • infrakabin
  • Vichy-zuhany
  • Kneipp-leöntő, Kneipp-taposó
  • hidroterápiás váltósugaras és elektrogalván részfürdő
  • ingeráram kezelések
  • fitness terem Technogym gépekkel: futópad, szívritmust is ellenőrző szobabicikli, erőnléti taposó, többfunkciós kardiogép, hasizompad

Szabadidős tevékenységként ping-pong, cso-cso és X-box várja a játékos kedvűeket, melyet térítésmentesen használhatnak vendégeink.

Mátyás Király Gyógy és Wellness Hotel Hajdúszoboszló

A szállodában beutaló és otthonról hozott reumatológus szakorvos által kiírt kezelőlap nélkül is igénybe vehetők a TB által támogatott gyógykezelések.

A szálloda saját reumatológiai és fürdőorvosi szakrendeléssel várja vendégeit, ahol szakorvos a vizsgálatot követően egyénre szabott kezeléscsomagot állít össze a szálloda TB által támogatott gyógyszolgáltatásaiból.

TB által támogatott wellness- és gyógykezelések

A támogatott gyógykezelések a szálloda gyógyfürdőjében a TB előírásoknak megfelelően, minimális térítési díj fejében, TB kártyával, minimum 5 éjszaka foglalása esetén vehetők igénybe.

Igénybe vehető TB által támogatott gyógyszolgáltatások:

  • termálvizes gyógymedence (01)
  • iszappakolás (03)
  • orvosi gyógymasszázs (06)
  • víz alatti vízsugármasszázs (07)
  • víz alatti csoportos gyógytorna (08)

A szállodában a TB által támogatott gyógyszolgáltatások igénybevétele mellett orvosuk javaslatára (kivéve ellenjavallat esetén) az alábbi áron biztosítják. 

  • elektroterápiás kezelést, vagy gyógyszeres pakolást 300 Ft/ kezelés
  • trakciós ágy kezelést 900 Ft/ kezelés

Hunguest Hotel Helios Hévíz

A Hunguest Hotel Helios Hévíz szálláshely a világhírű Hévízi gyógytótól nem messze, egy csodálatos ősparkban két épülettel várja vendégeit. 

A szálloda Anna épülete 150 klimatizált, erkélyes, kétágyas, összkomfortos szobával (fürdőszoba, WC, telefon, rádió, TV, minibár, széf, WIFI), 12 apartmannal és Benjamin épülete 46 db kétágyas, illetve 2 db háromágyas szobával várja a vendégeket.

A wellness részlegen a vendégek élvezhetik az élménymedencét, a pezsgőfürdőt, a finn- és infraszaunát merülőmedencével, a gőzkabint, a Kneipp taposómedencét és a skótzuhanyt. Tavasztól őszig a parkban úszómedence, gyermekmedence, napozóágyak segítik a teljes kikapcsolódást. Hétköznapokon preventív programok (aromafürdők, kozmetikai kezelések), különböző masszázsok (frissítő, svéd, talpmasszázs és reflexológia, lávaköves), wellness rituálék, testkezelések állnak rendelkezésre a vendégeknek.

Konkrét problémád van? Szeretnél rá megoldást találni? Az alábbi listán átláthatóan és egyszerűen megnézheted, mely szálláshelyeket érdemes meglátogatni adott igény esetén. 

Általános rekreáció, prevenció

Mozgásszervi elváltozások rehabilitációja

Derékfájás

Ízületi problémák kezelése

Keringési zavarok (orvos által kontrollált esetben) alternatív kezelése

Még több belföldi wellnesshotel a szallas.hu oldalán >>


Hogy tetszett a bejegyzés?
Tetszik
Tetszik
100%
Imádom
Imádom
0%
Vicces
Vicces
0%
Hűha
Hűha
0%
Nem tetszik
Nem tetszik
0%