Tippek utazáshoz

Mit gondolsz, megtarthatod, amit a szállodában találsz?

1 perces olvasási idő

Pillanatok alatt több millió forinttal, értékes gyémántgyűrűvel, porcelánkészlettel vagy éppen egy vadiúj telefonnal nézhetünk farkasszemet, ha belépünk a szállodai szobánk ajtaján. Az ottfelejtett tárgyak vajon hazautazhatnak velünk a bőröndünkbe rejtve? Vagy le kell adnunk őket a hotel recepcióján? Mit gondolsz, vajon megtarthatod, amit a szállodában találsz? Utánajártuk a kérdésnek, és néhány izgalmas történetnek, amivel hazai szállodák dolgozói rendszeresen találkoznak!

Mit gondolsz, megtarthatod, amit a szállodában találsz?

Mit hagyunk a szállodákban? – Érdekességek és furcsaságok

Időnként előfordul, hogy a fogkefénket, az olvasószemüvegünket, vagy a gyerek egyik kisautóját a szállodában felejtjük. Aztán hosszasan egyeztetünk telefonon arról, hogyan kaphatjuk vissza az ottfelejtett tárgyainkat. Vannak azonban a fogkefénél és a szemüvegnél sokkal, de sokkal furcsább dolgok, amelyek valaha egy üres szállodai szobában felejtődtek. 

A mobiltelefon, a laptop és a műfogsor apróság hozzájuk képest, de talán még a póthaj és a család hörcsöge is. A vendégek gyakran felejtenek pénzt a hotelben hagyott nadrágokban, és táskákban. Sokan „csak” 5-10 ezer forintot, de volt már példa arra, hogy egy komplett családi ház áráról feledkezett meg valaki. 

13 balatoni wellness hotel, amely télen is vár >>

Mit gondolsz, megtarthatod, amit a szállodában találsz?
Előfordult, hogy valaki egy családi ház árát felejtette a hotelszobában

Lőfegyver, lélegeztető készülék, életmentő gyógyszer, túrabakancs, urna, masszázsgép, nyomtató, eljegyzési gyűrű és Fifi kutya is járt már hasonlóan. A takarítószemélyzet valószínűleg mindegyiken alaposan meglepődött, amikor a szobába lépett, hiszen egy drága festmény, egy műláb, vagy egy kristálykészlet általában nem olyan dolog, amiről egykönnyen megfeledkezünk. 

Úgy tűnik, mégis sokan járnak így. Csak reménykedünk benne, hogy sokaknak eszébe jutott volna akkor is telefonálni az értékeik, és személyes tárgyaik után, ha a szálloda nem előzi meg őket ebben. Vajon mi van akkor, ha nem a szállodai dolgozók találnak rá ezekre a holmikra, hanem mi, amikor egy kellemes kikapcsolódás reményében feltérképezzük a frissen elfoglalt szobánkat? 

Megtarthatjuk, amit a szállodában találunk? Esetleg vissza kell adnunk a tulajdonosának?

Mit gondolsz, megtarthatod, amit a szállodában találsz?
Vajon megtarthatod, amit a szállodában találsz?

Megtarthatod, amit a szállodában találsz?

Bármennyire is kecsegtető a gondolat, hogy egy családi ház árával és ezernyi élménnyel térhetünk haza a wellness hétvégéről, a hatályos jogszabályok szerint erre sajnos nincs lehetőségünk. Sőt! Az olyan épületekben, amelyek a közönség számára nyitva állnak, mint például egy hotel, egy étterem vagy egy pláza, „nem tudjuk megtalálni” ezeket a tárgyakat. Azok ugyanis nem szabadon várakoznak a helyükön, van tulajdonosuk. Bár jelenleg akaratán kívül nem nála van az említett tárgy (vagy kisállat), de őt illeti meg. 

Ha tehát a hotelben egy gyémántgyűrűre bukkanunk a matrac alatt, azt haladéktalanul le kell adnunk a hotel recepción, vagy a hatóságnak. Komolyan hangozhat, és az is, mert ha nem adjuk át, lopás miatt hamar a bíróság előtt találhatjuk magunkat. 

Mi lesz a sorsa a szállodában hagyott holmiknak?

A szállásadók gyakran hívják fel a vendégek figyelmét arra, hogy ellenőrizzék a szobát, és a csomagjaikat, mielőtt útnak indulnak. Ennek ellenére igen gyakori, hogy a vendégek után postázzák a tárgyakat, vagy megőrzik addig, amíg érte jönnek. Van olyan hotel, amely a „talált tárgyak dobozában” tárolja őket. Máshol egy kisebb helyiséget is meg lehetett tölteni a sok esernyővel, szemüveggel, cipővel, papuccsal, no és persze az ennél sokkal különlegesebb holmikkal is. 

A vidám, sok esetben vicces történetek emlékeztetnek bennünket arra, hogy kétszer is átfuttassuk a szemünket a szobán, mielőtt leadjuk a kulcsot. Ha mégis elfeledkezünk róla, remélhetőleg nem egy kisebb vagyonról feledkezünk meg könnyedén, és nem is Fifi kutyáról. 

Kedvet kaptál egy pihentető hétvégéhez? Alig várod, hogy fejest ugorj a wellness élményekbe? 

Válaszd ki a szállás.hu kínálatából a legjobb szálláshelyet, foglald le, és ügyelj arra, hogy távozáskor semmi ne maradjon ki a bőröndödből! >>


Belföldi szállásajánlónk:

Saliris Resort Spa & Conference Hotel Egerszalók ****

prémium wellness hotelek
Saliris Resort Spa & Conference Hotel Egerszalók ****

Hotel Sopron ****

Hotel Sopron ****

Elizabeth Hotel Gyula ****

Elizabeth Hotel Gyula ****

(fotók: szallas.hu, shutterstock)


Hogy tetszett a bejegyzés?
Tetszik
Tetszik
0%
Imádom
Imádom
0%
Vicces
Vicces
0%
Hűha
Hűha
0%
Nem tetszik
Nem tetszik
0%