Budapest és környékeCsaládi kiruccanásProgramok hétvégéreTavaszi zsongás

Köszöntsd a tavaszt legendás budapesti kirándulóhelyen, a Sas-hegyi Látogatóközpontban!

1 perces olvasási idő

Gondoltad volna, hogy egy teljesen átlagos budai utca végén egyedülálló természetvédelmi terület rejtőzik? Pedig épp ilyen környezetben, családi házak mellett elhaladva érhetjük el a Budai Sas-hegy Természetvédelmi Területet, mely beltéri és kültéri élményeket egyaránt tartogat.

A Tájék utcán végighaladva kiépített, kis parkoló fogadja az autóval érkezőket a Sas-hegyi Látogatóközpont kapuja előtt, melyen belépve már meg is pillanthatjuk az impozáns főépületet. Itt nem csak jegyváltásra van lehetőség, hanem a hely élővilágát bemutató interaktív tárlat megtekintésére is. A Látogatóközpontban egyébként születésnapi bulik szervezését is vállalják, mely óriási élmény természetkedvelő gyerekek és felnőttek számára.

Köszöntsd a tavaszt legendás budapesti kirándulóhelyen, a Sas-hegyi Látogatóközpontban!
Sas-hegyi látogatóközpont kora tavasszal

A Budai Sas-hegy országos jelentőségű védett természeti érték, mely 1957 óta áll oltalom alatt.  A természetvédelmi terület valóságos kis oázisa nem egy olyan növényfajnak, melyek némelyike európai viszonylatban is csak itt található meg, de állatvilága is különleges és izgalmas. 

A Sas-hegyi Látogatóközpontot övező területet 850 méteres tanösvényen járhatjuk be, kizárólag szakvezetéssel, egyéni sétára biztonsági okokból nincs lehetőség. Ezzel azonban még nyerünk is, hiszen vezetőnktől megtudhatjuk, a lábunk előtt növekvő növények közül melyik a tatárjuhar, a budai berkenye vagy a leánykökörcsin. 

Ezen a linken tudsz bejelentkezni a szakvezetéses túrákra >>

A tanösvény fehér sziklaalakzatok között, bámulatosan változatos részeken fut végig. Néhol falhídon kell átkelnünk, másutt széles sétaút fogad. A hely híven megőrizte a jégkorszakok és az azok közti felmelegedések természeti emlékeit. 

Köszöntsd a tavaszt legendás budapesti kirándulóhelyen, a Sas-hegyi Látogatóközpontban!
Tanösvény

A Sas-hegyi tanösvényen járva nem csak a budapesti természetvédelmi terület növény- és állatvilágát, sziklaképződményeit figyelhetjük meg, de lenyűgöző panorámában is gyönyörködhetünk. 

A hegy déli oldalán úgy érezhetjük, mintha egy kopár, mediterrán tengerparton járnánk, az északi oldal buja növényzete viszont inkább az alpesi legelőket idézi. Útközben a környék lakóival, pannon gyíkokkal, haragos siklókkal és imádkozó sáskákkal, sőt, akár rókával is találkozhatunk

A kirándulást a Sas-hegyi kilátópont koronázza meg, ahol megállva szépséges körpanoráma tárul a szemünk elé, lábaink előtt hever a város. 

Köszöntsd a tavaszt legendás budapesti kirándulóhelyen, a Sas-hegyi Látogatóközpontban!
Sas-hegyi kilátópont

A Sas-hegy a legenda szerint onnan kapta a nevét, hogy 1686-ban, Buda visszafoglalása után sasok szálltak fel innen a Vár irányába. Egy másik elképzelés szerint a területet a német polgárság nevezte Adelsbergnek, magyarul Nemes-hegynek, amiből félrehallás útján lett Adlersberg, azaz Sas-hegy. 

Hasznos tudnivalók a Sas-hegyi Látogatóközpontról

Cím: 1112 Budapest, Tájék utca 26.

Nyitva tartás: 

  • Március 1. – július 31. és augusztus 21 – október 31-ig: hétvégén, munkaszüneti- és ünnepnapokon 10:00-18:00. 
  • November 1-30-ig: hétvégén, munkaszüneti és ünnepnapokon 10:00-16:00.
  • Szerda – péntek: csak csoportoknak, bejelentkezéssel  
  • Hétfő, kedd: szünnap.

Terepi vezetések indulási időpontjai: 10.30, 12.00, 13.30 és 15.00 órakor

Jegyárak: 

  • Belépőjegy csak a kiállításra és a kilátóba: 750 Ft/fő
  • Kedvezményes belépőjegy csak a kiállításra és a kilátóba: 550 Ft/fő
  • Belépőjegy a kiállításra, a kilátóra és a tanösvényre terepi vezetéssel: 1 500 Ft/fő
  • Kedvezményes belépőjegy a kiállításra, a kilátóra és a tanösvényre terepi vezetéssel: 1 100 Ft/fő

Budapesti szállások

1. Star Inn Hotel Budapest***

Újonnan épült háromcsillagos szálloda vár pár lépésnyire a frissen felújított Operaháztól. Ha szeretnéd meglátogatni Budapest legfőbb látványosságait, autóba sem kell ülnöd, hisz innen gyalogosan elérsz mindent. Családok számára örömhír, hogy gyerekeknek 12 éves korig ingyenes a szállás, és még babagondozási holmikkal is segítenek.

Köszöntsd a tavaszt legendás budapesti kirándulóhelyen, a Sas-hegyi Látogatóközpontban!
Star Inn Hotel Budapest***

2. Astoria Heritage Suites Apartman Budapest

Akár családdal, akár nagyobb társasággal érkezel Budapestre, az Astoria Heritage Suites igényes és kényelmes szállást nyújt számotokra. Négy vagy tíz fős, a város szívében fekvő apartmanokból választhattok, melyek modern, minden igényt kielégítő felszereltséggel várnak.

Köszöntsd a tavaszt legendás budapesti kirándulóhelyen, a Sas-hegyi Látogatóközpontban!
Astoria Heritage Suites Apartman Budapest

3. Corvin Residence Apartments Budapest

Még saját kertrészed is lehet a belvárosban, ha a Corvin Residence apartmanjai közül választasz budapesti szálláshelyet. A barátságos hangulatú, modern és tágas lakrészek közt családok számára 6 fős apartmant is kínálnak, a kisgyerekesek számára babagondozási felszerelésekkel teszik könnyebbé az utazást.

Corvin Residence Apartments Budapest

4. Kisgellért Vendégház Budapest

Igazi budai hangulat fogad a Gellérthegy tövében álló Kisgellért Vendégházban, ahol akár egyágyas szobát is kivehetsz. Ideális hely, ha Budán szeretnél megszállni, mégis közel lennél a város szívéhez. Különleges stílusú étkezőjében minden perc élmény lesz.

Kisgellért Vendégház Budapest

A Sas-hegyi Természetvédelmi terület már virágba borult, lakói is előbújtak rejtekhelyeikről. Látogass el hozzájuk idén tavasszal, ehhez remek szálláshelyeket foglalhatsz oldalainkon.

(Képek: szallas.hu, dunaipoly.hu, facebook)


Hogy tetszett a bejegyzés?
Tetszik
Tetszik
0%
Imádom
Imádom
50%
Vicces
Vicces
50%
Hűha
Hűha
0%
Nem tetszik
Nem tetszik
0%