Budapest és környékeCsaládi kiruccanásProgramok hétvégéreTavaszi zsongás

Tavaszi kirándulások gyerekkel Budapest környékén

1 perces olvasási idő
Gyermekvasút

Ha újra gyerek lehetnénk, a következő helyszíneket biztosan végigjárnám. Induljatok el Ti is a családdal, ehhez most mutatunk 5+1 Budapest környéki, természetközeli, családbarát, madárcsicsergős, virágillatú helyet, amelyet akár gyalogosan, de piros mozdonyos kisvonattal is be lehet járni. 

Gyermekvasút – János-hegy

Mindig csodálattal tölt el, hogy mennyi lehetőség adott ahhoz, hogy a családok együtt is pihenhessenek remek programok segítségével, főleg Budapest környékén. Az egyik ilyen fantasztikus lehetőség a Gyermekvasút kipróbálása, amely egyben a főváros egyik különleges és egyedi látványossága.

Gyermekvasút

Itt, a budai hegyek ölelésében a kirándulóhelyeket összekötő kisvasút vonala a Széchenyi-hegytől a Hűvösvölgyig tart. Az út során a Normafát, Csillebércet, János-hegyet és a Szépjuhászné megállóját érinti, lehetőséget adva arra, hogy remek környezetben, friss levegőn juthassatok el a hegyvidék kilátói, erdei játszóterei, kegyhelyei és más különleges pontjaihoz, amelyek az állomások és megállóhelyek közelében fekszenek. Ezzel nincs vége, a vasúti közlekedés iránt érdeklődő gyerekek közelről figyelhetik meg a vasúti járműveket, létesítményeket. A szerelvényeket hétköznap nagyon helyes dízelmozdonyok, hétvégén dízel- és gőzmozdonyok húzzák, így ha eddig a gyerekeitek nem voltak a mozdonyok szerelmesei, most biztosan azzá válnak.

Kecskevilág – Törökbálint

A törökbálinti Kecskevilágban napfény, friss levegő, nyíló virágok és természetesen a kecskék várnak mindenkit.

Egy ingyenesen látogatható hely, ahol a tulajdonosok nem félnek megmutatni a nagyvilágnak az ember és természet harmóniáját. Mivel egy jól működő gazdaságról van szó, a helyszínen sajtkészítési bemutatón is részt vehetnek, kifejezetten a gyerekeknek is tartanak ilyeneket a meghirdetett időpontokban. Természetesen nem csak nézni, hanem ízlelni és vásárolni is lehet különböző sajtokat, sajtkrémeket és kolbászt is.

Cím: Törökbálint, Idamajor 20.

TIPP: Ingyenesen látogatható, sajtkészítés térítés ellenében.

Jági tanösvény – Pilisszentistván

Pilisszentiván mellett, az egykor itt élő német lakosság nevezte el a ma Vadász-rétként is ismert területet, ahonnan a tanösvény indul és felfedezhető. Egy igazán családbarát kirándulás helyszíne, hiszen az útvonal teljes kört alkot, (kezdő és egyben a végállomás a pilisszentiváni sportpálya és a Villa Negra vendéglő parkolójában van), mindössze 3,5 km a teljes hossza, és kicsikkel is akár 2 óra alatt bejárható.

Az útvonalon 6 állomás mutatja be a terület geológiai, állattani, növénytani értékeit, de megtudhatjuk azt is, miért nem lett sikeres a helybéliek pisztrángtenyésztési terve, vagy hogy miért mérgesek a természetvédők az akácra. Az utunkat segítheti a Tanösvény-füzet beszerzése is (DINPI Zöld Boltjában, Budapest XII., Költő u. 21., és Pilisszentivánon a táblákkal megjelölt helyeken) annál is inkább, mert a füzetben lévő kis rejtvény megfejtését a végállomásnál lévő postaládába helyezhetjük, majd a megfejtők sorsoláson vesznek részt, ahol értékes ajándékok találnak gazdára.

Még több tanösvény ITT⇒

Szigethalmi Családi Vadaspark és Állatsimogató

A Csepel-szigeten családi vállalkozásként nyitotta meg kapuit 2014-ben a Szigethalmi Vadaspark, amely sok család kedvencévé vált. A vadasparkban játszótereket, kisállat simogatót, halastavat, pónilovaglási lehetőséget, állatetetést, piknikezési lehetőséget is biztosítanak az ide látogató vendégek számára. A park célja, hogy a családok és csoportok kikapcsolódjanak és közelebb kerüljenek a természethez. A parkban két- és négylábú, főként gazdasági állatot találunk, de biztos, hogy a kerti vasút és az Emese park is egész napos programot kínál a pihenni vágyóknak.

Cím: Szigethalom 2315, Rákóczi u. 149. (hétfőnként zárva)

Strázsa-hegyi tanösvény – Esztergom

Egy újabb, ingyenesen használgató tanösvény, amely a kisebb gyerekekkel is könnyen bejárható, 1, 2 km hosszú és nincs nagy szintemelkedés. Az út csúcspontja a kilátó, amelytől lefelé haladva némi izgalommal is találkozhattok, hiszen útközben sok különleges növényt és rengeteg lepkét láthattok majd a tavasz és a nyár folyamán.

Esztergom városa

A Kis-Strázsa hegy már maga ez a magaslati pont is nagyon szép panorámát mutat az arra sétálók számára. Innen szépen látszik Esztergom és ha kedvetek van -előtte vagy utána-, érdemes még Esztergomban is kalandozni, megmászni a Bazilika kupoláját, átmenni Párkányba vagy a Duna Múzeum felé venni az irányt.

Cím: Esztergom felől a 111-es úton, majd a 117-es útra kanyarodva.

Szállások Esztergomban ⇒

Seholsziget Élménypark – Nőtincs

A Seholsziget Élménypark az a hely, ahol nyugodtan engedhetitek, hogy a gyerekek élvezzék a természet közelségét. A park 2004-ben nyitotta meg kapuit az érdeklődők számára. Szuper játszóteret, egy külső helyszínen lévő játszóházat (Pán Péter Mesesziget), állatsimogatókat, madárbarát kertet és népi játékokat is találtok ezen a helyen. A teljes kikapcsolódást a tematikus családi programok, a kézműves foglalkozások biztosítják, de érdemes a gumikerekes kisvonatra is felülni és bejárni a környéket.

Cím: 2-es úton haladva Nőticsig, Katalinpuszta után néhány km-re.


Családbarát wellnesshotelt keresel? Mi ezeket ajánljuk ⇒


Hogy tetszett a bejegyzés?
Tetszik
Tetszik
100%
Imádom
Imádom
0%
Vicces
Vicces
0%
Hűha
Hűha
0%
Nem tetszik
Nem tetszik
0%