Külföldi kalandokTavaszi zsongás

Tavaszváró utazások: erdélyi úti célok, amiket nem szabad kihagyni

1 perces olvasási idő

Óriáskerekeznétek vagy minigolfoznátok egy bányában? Esetleg mesés várakban erednétek a múlt nyomába? Netán csak megmártóznátok egy szenzációs sós tóban, amiről a Holt-tenger jut eszetekbe, miközben lebilincselő panoráma ölel körül benneteket? Akkor kövessetek minket, mert Erdély csodái már csak rátok várnak!

1. Mint a mesékben: Vajdahunyadi vár

Ez a hatalmas, középkorban épült, mesebeli vár benneteket is egy csapásra elvarázsol majd magával ragadó tornyaival és hangulatos, patak felett átívelő fahídjával. A bűbájnak Mikszáth Kálmán sem tudott ellenállni, aki a „várak királya” jelzővel illette a lenyűgöző építményt. Térjetek be a középkori fegyverekkel díszített lovagterembe, a kápolnába és nézzétek meg közelebbről a Kapisztrán-tornyot, az Országházat, valamint a Mátyás-loggiát is! 

Tavaszváró utazások: erdélyi úti célok, amiket nem szabad kihagyni

Itt szálljatok meg, ha mentek: Pensiunea Curtea Veche Hunedoara

2. A Keleti-Kárpátok kincse: Gyilkos-tó

Biztosan ti is hallottatok már a Gyergyószentmiklós közelében fekvő Gyilkos-tóról, melynek víztükréből a hajdan büszke fatörzsek maradékai kandikálnak ki. A szóbeszéd szerint még a 19. század első felében szakadt le a Gyilkos-hegy egy jelentős része, ami a völgybe zúdulva eltorlaszolta az itt folyó patak útját. A hatalmas mennyiségű víz végül elöntötte a környéket – ennek emlékét őrzik a fák csonkjai is. A festői szépségű tavat hatalmas erdő és a Kis-Cohárd tekintélyt parancsoló hegye őrzi. Csónakázzatok egyet a vöröses színben játszó Gyilkos-tó hullámain, majd járjátok be a jobbnál jobb túraútvonalakat is!

Tavaszváró utazások: erdélyi úti célok, amiket nem szabad kihagyni

Itt szálljatok meg, ha mentek: Little House Gheorgheni

3. Egy messze földön híres hely: Medve-tó

A világ legnagyobb heliotermikus tavaként tartják számon ezt a páratlan természeti képződményt, melynek vízhőmérséklete a felszín közelében elérheti a 35 Celsius fokot (a mélyebb rétegekben pedig jóval magasabb is lehet). A kiterített medvebőrről elkeresztelt, sós tó gyógyvizét 21 betegség kezelésére ajánlják – többek között a nőgyógyászati- és meddőségi panaszokkal küzdő hölgyek számára is. A nyári főszezonban látogassátok meg bátran a Medve-tó körüli, szovátai üdülőtelepet, ahol gyógyulás és relaxáció közben még az eszméletlen kilátásban is gyönyörködhettek!

Tavaszváró utazások: erdélyi úti célok, amiket nem szabad kihagyni

Itt szálljatok meg, ha mentek: Casa Szabó Sovata

4. Futurisztikus utazás: Tordai sóbánya

Kevés lenyűgözőbb hely létezik a világon, mint a különleges Tordai sóbánya, mely ma már kedvelt célpontja a turistáknak és a gyógyulni vágyóknak is. Hihetetlen, de itt még óriáskerekezni, minigolfozni, tekézni vagy épp biliárdozni is tudtok, de jó szívvel ajánljuk, hogy vegyetek részt egy emlékezetes csónaktúrán is! Nyáron pedig ezeket az élményeket még egy csodálatos, barlangi fürdőzéssel is megfejelhetitek! Asztmásoknak és allergiásoknak kifejezetten jót fog tenni egy séta a Tordai sóbányában, csak ne felejtsetek el előtte melegen öltözni, ugyanis az átlagos hőmérséklet a tárnákban 10-12 Celsius fok körül alakul!

Tavaszváró utazások: erdélyi úti célok, amiket nem szabad kihagyni

Itt szálljatok meg, ha mentek: Apartament Hangers Turda

5. A természet ajándéka: a kolozsvári botanikus kert

Nem csak a természetrajongók lesznek elragadtatva a kolozsvári botanikus kerttől, hanem azok is, akik szívesen tesznek andalgós sétákat, miközben meseszép tájakat barangolnak be. A 14 hektáron elnyúló területen több mint tízezer növény él együtt. Kora tavasszal rácsodálkozhattok a hóvirágok, a jácintok és a tulipánok ébredésére, de megéri felkeresni a pompás japánkertet, valamint a trópusi növényeket felsorakoztató üvegházakat is! 

Tavaszváró utazások: erdélyi úti célok, amiket nem szabad kihagyni

Itt szálljatok meg, ha mentek: Guest House 1568 Cluj-Napoca

(Képek: szallas.hu, shutterstock)


Hogy tetszett a bejegyzés?
Tetszik
Tetszik
95%
Imádom
Imádom
5%
Vicces
Vicces
0%
Hűha
Hűha
0%
Nem tetszik
Nem tetszik
0%