Családi kiruccanásProgramok hétvégére

Tervezzétek meg az évet: gyerekbarát programok 12 hónapra

2 perces olvasási idő

„Új év, új év, új esztendő! Hány csemetéd van? Tíz meg kettő!” – zengik az ovisok kórusban, ha az évről van szó. És ez a tíz meg két hónap 2024-ben is rengeteg programlehetőséget tartogat majd a családok számára. Használjátok ki az esztendő sokarcúságát, és tervezzetek minden hónapra valamilyen izgalmas programot a gyerekekkel! Ebben a cikkben most 12 gyerekbarát tippet hoztunk nektek az előttünk álló 12 hónapra. Íme a lista!

Jeges január

Az ünnepek ragyogása és jövés-menése után szegény januárnak a köztudatban csak a szürkeség jutott. Pedig az év első hideg és zúzmarás hónapja is remek programlehetőségeket kínál, ha egy kicsit jobban körülnézünk. Ez a hónap például kiválóan alkalmas arra, hogy felkeressétek az ország sípályáit, ahol nemcsak léceken csúszhattok, hanem sok helyen a szánkózásra is van lehetőségetek.

De a tél csodáját akár a jégen is átélhetitek, ha korcsolyázni mentek. A Városligeti Műjégpálya például januárban még egészen biztosan nyitva van. Ha kevésbé vagytok sportosak, akkor pedig a befagyott Balaton látványa is megérhet januárban egy kirándulást.

Tervezzétek meg az évet: gyerekbarát programok 12 hónapra
Városligeti Műjégpálya, Budapest

Gyerekbarát szállások a Balatonon >>

Karneválos február

Februárban az ország apraja-nagyja maszkot ölt, és zajos télbúcsúztatók sokaságával próbálja elűzni a telet. Ez utóbbiból az egyik legismertebb a Mohácsi Busójárás, amely február hónap legjobb gyerekbarát programja lehet.

A bundákba és maszkokba öltözött sokácok farsangi karneválján az egész család jól szórakozhat, hiszen a felvonuláson túl a programot kiállítások, előadások, tűzgyújtás, tánc és zene, népművészeti és kézműves vásár, illetve ételkóstolók is kísérik. 

Tervezzétek meg az évet: gyerekbarát programok 12 hónapra
Mohácsi busójárás

Családbarát szállások Mohácson >>

Locsolkodós március

Miután Mohácson elűztétek a telet, fogadjátok a tavaszt és a húsvéti nyuszit Palócföldön! Március legvégén irány Hollókő, ahol úgy érezhetitek majd magatokat, mintha csak egy népmesébe csöppentetek volna.

A 2024-es húsvéti hangulatról a nép- és világzenei koncertek gondoskodnak, illetve a kicsiket gyerekprogramok, mesemondás, tánctanítás és tojásfestés is várja majd a világörökség részét képező Ófaluban.

Tervezzétek meg az évet: gyerekbarát programok 12 hónapra
Hollókői Húsvéti Fesztivál

Csodajó szállások Hollókőn >>

Hagyományőrző programok és látnivalók Hollókőn >>

Tulipános április

Áprilisban legyen a virágoké a főszerep. Menjetek el egy szemet gyönyörködtető tulipánföldre, és szedjétek tele a kosaratokat szebbnél-szebb virágokkal! Ez a program a család apraja-nagyját rabul ejtheti, hiszen virágot szedni minden életkorban varázslatos élmény.

Ráadásul a legtöbb tulipános kert a tulipánszüret idejére egyéb programlehetőségeket is kínál. A Kőröshegyi Levendulásban például retro játszótér, a Tisza-tavi TulipGardenben büfé, hétvégente pedig kézműves vásár gondoskodik az egész család kikapcsolódásáról.

Tulipánszüret, Győrladaméren

Gyerekbarát szállások a Kőröshegyi Levenduláshoz közel >>

Tanösvényes május

A májusi napsütés mindenkit a szabadba csalogat, tegyetek így hát ti is! Barangoljátok be országunk tanösvényeit, amelyek lenyűgöző tájait és élővilágát játszva is megismerhetitek. Ha óvodásaitok vannak, akkor pedig válasszatok egy meseösvényt, ahol nemcsak interaktív feladatokban lehet részetek, hanem egy mesehős is elkísér majd benneteket az úton.

Ilyen játékos felfedezés vár benneteket például az Érzékek ösvényén Budapesten, vagy a Családi meseúton, Noszvaj bűbájos településén. Nagyobb gyerkőcökkel pedig emelkedjetek a fák közé, és fedezzetek fel együtt egy lombkoronasétányt, mint például a makói vagy a balatonlellei.

Tervezzétek meg az évet: gyerekbarát programok 12 hónapra
Fényes Tanösvény, Tata

Kellemes Noszvaji baba- és gyerekbarát szállások >>

Nyárindító június

Kezdjétek a vakációt Budapesten a Generali Gyerekszigeten! Magyarország legnagyobb és ingyenes családi fesztiválja idén is jobbnál jobb koncertekkel, tánccal, bábszínházzal, izgalmas vetélkedővel, interaktív kiállításokkal, kézműves foglalkozásokkal és számos egyéb gyerekprogrammal vár benneteket 2024. június 21-23. között az Óbudai-szigeten.

Tervezzétek meg az évet: gyerekbarát programok 12 hónapra
Gyerek Sziget, Budapest Óbudai-sziget

Fővárosi családbarát szállások >>

Csobbanós július

A tikkasztó júliusi kánikulában csobbanjatok egy mámorítót valamelyik fővárosi vagy vidéki aquaparkban. A mogyoródi Aquarénaban 1,5 kilométernyi csúszdapályát találtok, a budapesti Aquaworld összesen 4000 m2 vízivilággal vár benneteket, Hajdúszoboszlón a Hungarospa Aquaparkban pedig élethű elefántok, gyermekcsúszdák, játszótér és kalandmedencék kínálnak felhőtlen szórakozást az egész család számára.

Tervezzétek meg az évet: gyerekbarát programok 12 hónapra
Aquaréna Vízipark, Mogyoród

Hajdúszoboszlói gyerekbarát hotelek és apartmanok >>

Kulturális augusztus

A naptárunk szerint augusztus 20-a piros betűs ünnep, ami azt is jelenti, hogy ezen napon az állami múzeumok nagy részébe ingyenes lesz a belépés. Használjátok ki a lehetőséget, és zárjátok a nyarat egy fantasztikus, kulturális programmal.

Nézzétek meg belépő nélkül a fővárosban a Nemzeti Múzeum vagy a Magyar Természettudományi Múzeum kiállításait vagy hagyjátok, hogy megcsapjon benneteket a vonatok füstje a Magyar Vasúttörténeti Parkban. A lehetőség egyes vidéki múzeumokban is él, amelyről a múzeumok honlapján tudtok tájékozódni.

Magyar Nemzeti Múzeum, Budapest

Gyerekbarát szállások a Nemzeti Múzeum közelében >>

Állatsimogatós szeptember

Használjátok ki még a szeptemberi meleg napokat arra, hogy felkeresitek hazánk legszebb és legnagyobb vadasparkjait, állatkertjeit. Kiránduljatok el Veszprémbe városába, amelynek állatkertje az egyik legnépszerűbbnek számít a családosok körében. A különböző tematikájú játszótereket és a dinóparkot biztosan imádni fogják  a gyerekek. A Nyíregyházi Állatpark területén pedig akár még meg is szállhattok, ha úgy tartja kedvetek.

Tervezzétek meg az évet: gyerekbarát programok 12 hónapra
Veszprémi Állatkert

Fantasztikus veszprémi családbarát szállások >>

Veszprémi látnivalók és programok az őszre >>

Vonatozós október

Októberre az erdők-mezők is felöltik színes ruhájukat, így kiváló program lehet ebben a hónapban, ha kisvasútra szálltok. Hazánkban körülbelül 20 olyan erdei- vagy kisvasutat találhattok, amelyek szebbnél-szebb tájakon robognak keresztül. Ilyen különleges utazás várhat rátok többek között Királyréten, Gemencen vagy épp Lillafüreden. 

Tervezzétek meg az évet: gyerekbarát programok 12 hónapra
Királyréti Erdei Vasút, Kismaros

Lillafüredhez közeli szállások >>

Darutollas november

Az ősz beköszöntével megérkeznek a jellegzetes hangú darvak is hazánk néhány régiójába. Lessétek meg ezeket a fenséges madarakat novemberben például a Hortobágyon, Tatán vagy épp Szegeden. A több ezer madár elképesztő látványa biztosan lenyűgözi majd az egész családot.

Tatai Vadlúd Sokadalom

Káprázatos hotelek és apartmanok Tatán >>

Karácsonyváró december

Az év utolsó hónapjában igazán könnyű gyerekbarát programot szervezni. Ha például októberben elszalasztottátok a vonatozás lehetőségét, akkor karácsony előtt egy egészen másfajta csomagolásban kaphatjátok meg az élményt. Az év utolsó hónapjában ugyanis indulnak az ország Mikulásvonatai.

De nemcsak a szárazföldön, hanem a vízen is találkozhattok a nagyszakállúval, ha a Tokaji Mikuláshajóra váltotok jegyet. Decemberben megnyílnak a karácsonyi vásárok, felkapcsolják a díszkivilágításokat, és rengeteg koncert, előadás és műsor színesíti a városok programkínálatát az év legvégén. 

Tervezzétek meg az évet: gyerekbarát programok 12 hónapra
Budapesti Adventi és Karácsonyi Vásár

Tokaji családbarát szálláshelyek >>

24 családi program karácsonyra hangolódva >>

(Képek: Szallas.hu, shutterstock.com)


Hogy tetszett a bejegyzés?
Tetszik
Tetszik
0%
Imádom
Imádom
100%
Vicces
Vicces
0%
Hűha
Hűha
0%
Nem tetszik
Nem tetszik
0%