Kedvenc szállásokCsaládi kiruccanásToplistákWellness + Hotelek

Gyerekbarát szállások 2024-es bakancslistája – Íme a legjobbak, ahová érdemes már most megtervezni az idei nyaralásod

3 perces olvasási idő

Remélhetőleg 2024 sem fog úgy elmúlni, hogy legalább egyszer ne vegye nyakába az országot a család. Egy ilyen kiruccanás megtervezésénél pedig talán az legnehezebb, hogy semmit se felejtsünk otthon, és a család minden tagjának élmény legyen az utazás. 

TOP 25 bakancslistás családbarát szállás 2024-re

Ebben segíthet egy jól megválasztott gyerekbarát szállás, mert egy ilyen helyen általában helyettünk is gondolnak mindenre, ami a gyerekekkel kapcsolatos. Így ha otthon is felejtünk valamit, akkor sem kell aggódnunk, hiszen biztosan tudnak majd valami megoldást a gondunkra.

Sőt, az alapvető szükségleteinken túl sokszor még a gyerekek szórakoztatásának a gondját is leveszik a vállunkról. Így a felnőttek is élvezhetik a szabadság nyújtotta kényelmet. Ebben a cikkben most 25 olyan szállást mutatunk nektek, ahová családként is nyugodt szívvel utazhattok.

1. Kolping Hotel Spa & Family Resort****, Alsópáhok 

Bobóországot, vagyis a Kolping Hotelt valószínűleg nem sok családnak kell bemutatni. Aki még nem járt ott, az is biztosan hallott már erről a hotelről. A szálloda hatalmas játékbirodalmában egész évben változatos foglalkozásokkal, szakképzett óvónőkkel, különféle programokkal várják a legkisebbekkel érkezőket.

A komplexum melletti  Bobo Fun Parkban pedig egy fedett élménypálya nyújt szórakozást a nagyobb gyermekek számára. A szobákban az otthonunk kényelme köszön vissza a bababarát kiegészítőknek köszönhetően.  Az étkezéseknél pedig nemcsak a gyerekekre, hanem az ételallergiásokra is gondolnak.

2. Hotel Karos Spa**** Zalakaros

Amíg anya és apa egy kicsit relaxál, és élvezi a Hotel Karos fantasztikus, 4000 négyzetméteres wellnessrészlegét, addig a gyerekeket a szálloda óvónői várják különféle kreatív foglalkozással és játékokkal, sőt, gyermekfelügyelet, és gyerekeknek szóló wellness élmények – például gyermekmanikűr és a „Ciróka-Maróka Arcmasszázs – is kérhetőek. 

Hosszú hétvégéken és nyári délutánokon bábszínház, júliusban és augusztusban animátorok gondoskodnak arról, hogy élmény legyen a család minden tagjának az itt tartózkodás.

5 szuper gyerekprogram Zalakaroson >>

3. Villapark, Várgesztes

A Villapark tulajdonképpen egy családi üdülőfalu a Vértesben. Baba- és gyermekbarát szálláshelyként nagy hangsúlyt fektettek arra, hogy a szülők kényelmét és a gyerekek szórakozását is a lehető legjobban ki tudják szolgálni.

Ezért itt nem csak bababarát házakat, hanem kifejezetten a nagyobb gyerekeknek szóló, dzsungeles vagy kalózos témájú, gyerekbarát házakat is lehet bérelni. Sőt, saját medencétek is lehet, ha Aqua Plus villát foglaltok.

4. Oxigén Family Hotel**** +superior, Noszvaj

A négyhektáros park sűrű fái között megbújó hotel és wellnessbirodalom a Bükkben nagy népszerűségnek örvend a családok körében. Nem csoda, hiszen 100+1 gyerekbarát szolgáltatással várják a kicsiket és nagyokat. A gyerekek itt külön all inclusive ellátást kapnak, így például babaúszás, tematikus játékos hetek és gyereksvédasztal is része az élménynek.

Egy profi animátorcsapat dolgozik egész évben azon, hogy minden korosztály számára élményekben gazdag legyen a közös pihenés az Oxigén Hotelben.

5. Hotel Aurum  Family „A” Hajdúszoboszló****

A Hotel Aurum Family „A” Hajdúszoboszló egyik nagyszerű, gyerekbarát szállodája. A szobákban utazóágy, az étteremben pedig egy úgynevezett Kids-menü sarok várja a gyerekkel utazókat. Ráadásul ez a szálloda 3 éves korig ingyenes

Hajdúszoboszló – Programok és látnivalók a fürdőn túl családoknak és pároknak >>

6. Hunguest Hotel Pelion****, Tapolca

A szálloda „óvodájában”, a Tapolca Pocak Klubban a gyermekek a mesék birodalmában érezhetik magukat. Ha pedig jó az idő, akkor a kert is egy hatalmas játszótér számukra kalózhajóval, trambulinnal, minigolffal és megannyi más sport- és mozgáslehetőséggel

A Balaton-felvidéki szálloda különlegessége az is, hogy az alatta található karsztbarlang speciális mikroklímával is rendelkezik, amely légúti megbetegedések gyógyítására kiválóan alkalmas.

7. Portobello Wellness & Yacht Hotel****, Esztergom 

A Portobello Hotel Esztergom belvárosában, csendes, nyugodt környezetben található a Prímás-szigeten, a Kis-Duna partján.  Legfőbb attrakciója a frissen megújult Aquasziget Élményfürdő, a szálloda wellness központja, ahol csúszda és gyerekmedence is található. A családbarát szálloda kérés esetén babaágyat, kiskádat, wc-szűkítőt, fellépőt és gyermekágyneműt is biztosít. 

8. Kikapcsol-lak Faház, Bogács

A remek ízléssel berendezett Kikapcsol-lak a természetes anyagok és a modern világ adta lehetőségek jól sikerült ötvözete. A vendégház kifejezetten a családosok számára lett kialakítva.

Rengeteg fából készült játék, könyvek, diafilmek, gólyaláb, trambulin várja itt a legkisebbeket. Az emeleten pedig helyet kapott egy 3 méteres franciaágy is, amelyben akár az egész család álomra hajthatja a fejét.

9. Csöppház Vendégház, Balatonkenese

A két család elszállásolására is alkalmas hangulatos, csöppnyi vendégház Balatonkenese egyik csendes zsákutcájának végén álldogál, udvarán finn szaunával. A kertben fedett terasz, tűzrakóhely, játszótér, sőt, idényzöldségekkel ültetett magaságyás is található, ahonnan nyugodtan szedhetünk magunknak reggelire valót.

Ha szeretnétek tücsökszóra ébredni a Balaton közelében, akkor a Csöppházban térjetek nyugovóra. 

10. Borostyán Vendégház, Mátraszentimre

A Mátra szívében, egy óriási kertben a bájos vendégház és az erdélyi mesterek által készített alpesi faház áll, melyekben együtt összesen 14 vendéget is el tudnak szállásolni. A családbarát szálláshely így kitűnő választás, ha nagy társasággal utaztok.

A remekül felszerelt épületek mellett, a kertben egy pompás játszótér, tűzrakóhely és homokozó is helyet kapott.

Családi programok Gyöngyösön: Mátra Múzeum, kisvasút és állatkert >>

11. A MI KISHÁZUNK Vendégház, Szomód

A Gerecse Tájvédelmi Körzet peremén álló A MI KISHÁZUNK Vendégház minden évszakban szuper választás. A házban szinte otthon érezhetitek magatokat a remekül felszerelt konyhának, a játszósaroknak, a kinti és benti játékoknak, illetve a puha, zöldellő kertnek köszönhetően. 

2023. decemberétől még egy 6 férőhelyes jakuzzi is gazdagítja a szálláshely felszereltségét, a faluban pedig állatsimogató, fagyizó és játszótér is található.

12. Harmónia Parasztház és Apartman, Poroszló

Egy hangulatos, kívül-belül felújított parasztház és egy további apartman is a vendégek rendelkezésére áll Poroszlón. A Tisza-tó melletti szálláshelyen így együtt 12 ember fér el.

A hatalmas, fából készült kerti játszótér vagy a szabadon használható biciklik a gyerekeknek nyújthatnak felhőtlen pillanatokat, míg a szülők pihenését babagondozási felszerelések könnyítik meg.

Utazzatok a varázslatos Tisza-tóhoz! >>

13. Héthatár Wellness Tanya, Pusztavacs

Medence, jakuzzi, szauna, kerti tó, óriás trambulinerdei kötélpálya és még számos remek dolog várja a Héthatár Wellness Tanya vendégeit. Ez az akácosban megbújó, szomszédmentes szállás igazán egyedi, hiszen neves magyar építészek, tájépítészek és iparművészek közös munkájának végeredménye

14. CE Plaza Hotel Siófok****

A siófoki CE Plaza büszkélkedik talán az ország egyik legnagyobb szállodai játszóházával. A balatoni wellness hotelben többek között gyermekanimáció, ugrálóvár, akadálypálya, Playstation-sarok, csocsó és darts is elérhető.

De a legszuperebb, hogy születésnapi gyermekzsúrok lebonyolítását is vállalják terem- és játszóház használattal, így akár a csemeték szülinapját is megünnepelhetitek itt

15. Hotel Castello Siklós****

Thermal Spa fürdővel közvetlen összeköttetésben álló négycsillagos szálloda a gyermekes családok fellegvára. Az igényes, modern vonalvezetésű szállodában az egész család megtalálhatja a számára legfeltöltőbb programot.

Óriási wellness részlegükön gyerek- és bébimedence, csúszda, a hotelben pedig animációs programok és játszóház is található.

 16. Nádas Tó Park Hotel****, Vasad 

Családbarát szolgáltatásokkal, játékos tanösvénnyel, gyermekmenüvel, babaúszással, játszószobával, Xbox – szobával és játszóházzal várja a Nádas Hotel a családi wellnessre érkezőket. Az 5 hektáros, tavakkal tarkított természeti környezet nemcsak kikapcsolja az egész családot, hanem rengeteg programlehetőséget is nyújt minden korosztály számára. 

17. Wellness Hotel Gyula****+superior

Gyula első család- és szülőbarát szállodája 650 négyzetméteres, kétszintes wellnessközponttal, 300 négyzetméteres játszóházzal, Game Zone játékteremmel várja az őket választó családokat.

A szállodában nagy hangsúlyt fektetnek arra, hogy a felnőttek is minőségi szabadidőhöz jussanak, amihez a gyerekeket változatos programokkal kötik le. A gyerekeknek szóló repertoárjukat vendégeik igényeinek figyelembevételével alakították ki. 

18. Pálos Resort, Zalacsány

Az erdő szélén, távol a világ zajától találjátok a Pálos Resort falusias hangulatú vendégházait. A 6 hektáros birtokon akár még dámszarvaslesre is indulhattok, de az óriási homokozó, a hatalmas játszótér és a nagy trambulin is tetszeni fog a gyerekeknek.

Az erdő fái között megbúvó színpad kulturális programjai, a fröccsterasz vagy a dézsafürdő pedig a felnőtteket nyűgözheti le. 

19. Mese Panzió****, Zalakaros

Tematikus meseapartmanokkal, fűthető medencével, pazar panorámával vár mindenkit Zalakaroson a Mese Panzió. A falakról a gyerekek kedvenc mesehősei köszönnek rájuk, mint például a Disney hercegnők, a Bosszúállók, A Mancs őrjárat hős kutyusai és Micimackó.

A szállás ráadásul nagyon közel van a Zalakarosi Fürdőhöz és egy étteremhez is, így a főzés és a szórakozás gondját is lerakhatjátok a vállatokról, ha itt szálltok meg.

20. Sárvári Vendégház, Hosszúhetény

A vendégház a festői szépségű Mecsekben, a Hármashegy és a Zengő ölelésében, csendes, madárcsicsergős környezetben várja a hétköznapok rohanásából kiszakadni vágyó családokat.

A saját úszómedence, a szauna és a hegyek látványa a felnőtteket varázsolhatja el, míg a legkisebbeket a homokozó, a törp-lak és a hinta derítheti jókedvre.

Kalandozás a mesebeli mecseki óriásokkal >>

21. Ponty Poronty Vendégház, Nagybaracska

A horgászat szerelmeseinek kitűnő választás lehet a Ponty Poronty Vendégház Nagybaracskán. Míg apa pecázik, addig a gyerekek élvezhetik a hatalmas kerti játszótér nyújtotta szórakozást, vagy csobbanhatnak egyet a ház medencéjében. Anya pedig a szaunában vagy a dézsafürdőben élvezheti a nyugalmat.

22. Deák Apartman, Gárdony

A tóparthoz közeli Deák Apartman igazán klassz szálláshely kisgyerekes családok számára. A jó elrendezésű lakás hatalmas terasszal, saját kerttel és sok-sok játékkal várja a Velencei-tóhoz kirándulókat. Ha szerettek nyakig merülni a jó meleg vízben, az Agárdi Gyógy-és Termálfürdőt szintén néhány percnyi távolságra találjátok. 

23. Varázsfészek Vendégház, Majs

A Baranyai-dombság déli kapujában egy egész gyerekbirodalom várja az errefelé kirándulókat. Az önálló vendégházban minden megtalálható, ami ahhoz kell, hogy a szülő és a gyermek is jól érezhesse magát: házias étkezés, ötszemélyes beltéri jakuzzi, játszószoba, szalmapajta, százéves borospince bortrezorral.

A környék is bővelkedik programlehetőségekben: a Dunán kipróbálhatjátok az aranymosást, de közel van az impozáns siklósi wellnessfürdő is.

24. Hotel Aquarell Cegléd****

Az Alföld kapujában is zavartalan napokat lehet eltölteni, ha a ceglédi Hotel Aquarellben szálltok meg. Kellemes wellnessrészleggel, Xbox-szobával, babaúszással és a Mókaland Játszóházzal az egész család számára önfeledt napokat nyújthat ez a pompás hotel.

25. Gotthard Therme Hotel & Conference****, Szentgotthárd

Ebben a szállodában a legalapvetőbb babagondozási kellékeken túl olyan kiegészítőket is a vendégek rendelkezésére tudnak bocsátani, mint az éjjeli fény, a vakdugó vagy a leesésgátló. A csúszdás játszószoba, a gyerekmedence és a gyermekprogramok pedig mind-mind olyan lehetőségek, amelyeknek köszönhetően az egész család kényelmesen pihenhet.

Ráadásul a szálloda a magyar-osztrák-szlovén hármashatár közelében fekszik, ezért ideális kiindulópontja egy-egy csillagtúrának a szomszédos országokba.    

Melyik gyerekbarát szállást vennétek szívesen célba? Böngésszetek a Szallas.hu kínálatában, használjátok a „Baba- és gyerekbarát” szűrőnket, és foglaljatok szállást akár már ma >>

Utazás kisbabával – tippek az első nagy kalandhoz >>

(Képek: Szallas.hu)


Hogy tetszett a bejegyzés?
Tetszik
Tetszik
50%
Imádom
Imádom
25%
Vicces
Vicces
0%
Hűha
Hűha
0%
Nem tetszik
Nem tetszik
25%