Külföldi kalandokBarátokkalCsaládi kiruccanásKedvenc szállásokRomantikus búvóhelyekRomantikus kikapcsolódás

Szólítanak a hegyek: Top 10 bájos házikó Erdélyben

2 perces olvasási idő

Panorámaablakos erdei kabintól az autentikus faházikókig rengeteg varázslatos szálláshely közül szemezgethettek, ha Erdélybe utaznátok. Helyezkedjetek el kényelmesen a hegyekre néző dézsafürdőben, kóstoljátok meg a háztáji finomságokat és ismerjétek meg azt a határtalan vendégszeretetet, amivel fogadnak benneteket! Nézzétek meg, melyik 10 szálláshelyet ajánljuk egy erdélyi kalandhoz!

1. Cabana Bucin II

Egy kis tisztás lapul az erdők közé zárva a Görgény-havas ölelésében, ahol mesés szobákban vagy privát vendégházakban töltődhettek fel. A csodás táj szinte beszippantja a látogatókat. A páratlan panorámát ráadásul a forró dézsafürdőből is élvezhetitek.

A szálláshely különlegessége a 4 féle szaunát rejtő Sauna Village, melynek kipróbálása után a fák között hintázó függőágyakban is ejtőzhettek. A gyerekek eközben a jó levegőn fedezhetik fel a játszóteret. Este pedig minden igényt kielégítő, kandallós házikókban készülhettek fel a következő napra.

2. Casa de oaspeti Tornácos Siculeni

A székelykapun átlépve bájos, fatornácos portán találjátok magatokat. A különleges hangulatot árasztó helyen segítőkész, kedves vendéglátók vezetnek be benneteket az általatok választott tiszta, barátságos szobákba, amikhez szépen felújított, praktikus fürdő is tartozik.

Túrázóknak, természetbarátoknak kifejezetten jó választás ez a szállás, mert közel esik a Rákosi-Hargita csúcshoz. Ám érdemes benézni a negyedórányira fekvő Csíkszeredára is.

3. Woodville Resort Moisei

Romantikus pillanatok egy illatos rönkházban a hegyek lábánál? Reméljük, felkeltettük a kíváncsiságotokat, mert a Woodville Resort önálló, 2 fős kuckói lehetőséget teremtenek a csendes elvonulásra.

A prémium minőségű berendezést az igényesen kialakított fürdőszoba koronázza meg, ahol még néhány piperetermékeket is találtok. Ha azonban szívesebben aludnátok a komfortos, hoteleket idéző szobákban, akkor az sem probléma. A lényeg, hogy ne felejtsetek el csobbanni a dézsafürdőben!

4. Tiny Transylvania Casele Micești

Rajongtok az egyedi szálláshelyekért és szívesen bújnátok be pár napra egy panorámaablakos, apró kabinba? Nos, akkor jó helyen jártok, mert itt kis helyen, nagyon sok minden járul hozzá az otthon érzetének megteremtéséhez.

A 4 vagy 2 fős faházakban kiválóan felszerelt konyha, étkező és háló is akad egy légtérben. A modern, letisztult designú lakásokat légkondicionálóval is ellátták, így a fűtés-hűtés télen-nyáron megoldott. 

5. Crăiasa Drăganului Valea Drăganului II

Legyetek boldog lakói egy gyönyörű vendégháznak, melynek ablakai a tömött erdőkre néznek! Az 5, illetve 2 fős szobákban maximális kényelemben lesz részetek ‒ karnyújtásnyira a természettől. A fával gazdagon borított helyiségekben esténként tévénézésre is lesz lehetőség.

Napközben ellenben jobban teszitek, ha a játszóteret is magába foglaló, meseszép kertben grilleztek vagy beiktattok egy kis wellnesst a remek fürdődézsában, esetleg szaunáztok egyet. 

6. Cabana Cota 1000 Arieșeni

A hegyoldalon kapaszkodó Cabana Cota 1000 lehetőséget biztosít nektek a felhőtlen, stresszmentes kikapcsolódásra. A varázslatos környezet látványában a komfortos szobák ablakaiból kitekintve vagy a szilaj patak csobogását hallgatva merülhettek el.

Borozzatok a teraszon üldögélve, süssetek omlós húsokat a grillen a szabad ég alatt és keressétek fel a környék nagyszerű túraútvonalait! Érdemes reggelivel együtt lefoglalni a szállást, mert a napindító étkezések itt igazán kiadósak és finomak! 

7. Cabana Meselak Ocna de Sus

Székelyföld csodálatos látnivalóinak a felkutatásához kiváló választás a Cabana Meselak. A 4 fős parasztházat játékos, bohém megoldások jellemzik. Amikor hűvösebbre fordul az idő, jó szolgálatot tesz az étkezőben elhelyezett kandalló. A lenyugvó nap utolsó sugarait a kerti hintaágyban ringatózva követhetitek végig, a tornácra beállított asztal pedig a reggelizéseknek is remek helyszíne lehet.

Mivel Parajd csupán egy ugrás innen, ezért végre lesz lehetőségetek bejárni a híres sóbányát vagy belevetni magatokat a wellnessélményekbe. Persze, ehhez előbb szállást kell foglalnotok. 

8. Cabanele Rus Budești

Takaros, igényes szobákban hajthatjátok álomra a fejeteket a Cabanele Rusban, ahol az autentikus berendezésből és a legendás erdélyi vendégszeretetből is ízelítőt kaphattok. A házigazdák nagyon rugalmasak, így a „csak reggelitől” az all inclusive ellátásig mindenféle opció elérhető az étkezés terén.

Ha szeretitek a hasatokat, a nagy lakomákat, a házias ínyencségeket és mellette szeretnétek nyugodt, békés helyen pihenni, akkor ez a legjobb hely számotokra. Az idilli udvaron dézsafürdő, gyermekmedence és játszótér is található. 

9. Little House Gheorgheni

Családosoknak és nagyobb baráti társaságoknak bátran ajánljuk ezt a 9 férőhelyes, galériás faházat, melyet nagyjából 30 km választ el a lenyűgöző Békás-szorostól és a Gyilkos-tótól. A táj végtelen nyugalma biztosan hamar átragad rátok, amiről odabent sem kell lemondanotok.

A napfényes tereket hatalmas ablakok biztosítják. Mielőtt leszáll az este, gyújtsatok be a kerti bogrács alatt vagy relaxáljatok a hihetetlenül egészséges finn szaunák melegében!

Erdély egyik legszebb természeti csodája, a Gyilkos-tó >>

10. Cabana Botond Panoráma Șiclod

Hagyományos, mázas bútordarabok színesítik a Cabana Botond Panoráma szobáit, ahol visszarepültök majd a múltba. A 21. század kényelméről azonban nem kell lemondanotok, mert a modern, tökéletesen felszerelt konyha és a szépen felújított, zuhanyzós fürdő garantálja a zavartalan kikapcsolódást. A kerti pavilonból és a dézsafürdőből pedig pompás kilátás nyílik az egymásra hajló hegyekre. 

Ahol a folyók és a hegyek összeérnek – 4 napnyi látnivaló és kirándulás Erdélyben >>

Még több erdélyi szállást is megnéznétek? Akkor kattintsatok IDE >>

(Képek: Szallas.hu)


Hogy tetszett a bejegyzés?
Tetszik
Tetszik
0%
Imádom
Imádom
0%
Vicces
Vicces
0%
Hűha
Hűha
0%
Nem tetszik
Nem tetszik
0%
85 bejegyzés

A szerzőről
Több mint 10 éve foglalkozom újság- és szövegírással, -szerkesztéssel, valamint kiadványok tördelésével. A szüntelen kíváncsiságom vitt előre, amikor 2019-ben szabadúszóként csatlakoztam a Szallas.hu csapatához. Azóta együtt hódolunk közös szenvedélyünknek, az utazásnak. Az évek alatt 200-nál is több cikket írtam élményekről, valamint szállásokról. Fedezzük fel együtt hazánk kincseit!
Bejegyzések
    Ajánlott bejegyzések
    Toplisták

    Tavaszi-nyári bakancslista – 30+ szuper látnivaló, amit muszáj megnézned

    2 perces olvasási idő
    Wellness + Hotelek

    TOP 50 családbarát wellness hotel – íme a Blog.szallas.hu országos összeállítása

    9 perces olvasási idő
    Családi kiruccanás

    Magyarországi állatkert gyűjtemény - "Állati jó" helyek térképpel

    9 perces olvasási idő