Kedvenc szállásokCsaládi kiruccanásNyári vakációŐszi élményszüretRomantikus búvóhelyekTavaszi zsongásToplistákVidéki vendégség

TOP 10 hangulatos csárda és fogadó, ha különleges szállásra vágytok

2 perces olvasási idő

Ha azt mondjuk, csárda vagy fogadó, sokunknak egy romantikus, városon kívül eső szállás jut eszébe, ahol a finom ételek fontos részét képezik az élménynek. Ezt a társítást lehet még cifrázni a régies berendezéssel, a kocsmákra hajazó hangulattal, netán a múltbeli betyárok emlékével. Egy biztos: fogadóban megszállni egyedi élmény! Ha vonzanak a különleges szállások, ez a lista segít úti célt választani.

TOP 10 hangulatos csárda és fogadó Magyarországon:

Kassai Fogadó Kaposmérő

Időutazás a Zselic lábánál! A Kapos-folyó völgyében, egy horgásztó közelében csábít pihenésre ez a különleges szállás. Vidékies stílusú berendezés és hagyományos magyar konyha garantálja az autentikus csárdás élményt.

Programtippek a szállás közelében:

Parti Csárda és Fogadó Balatongyörök

Nádtetős ház, piroskockás abrosz a kinti asztalokon, fagerendás mennyezet, finom ételek – semmi kétség, ez a szállás ízig-vérig csárda. Összesen 4 tetőtéri, galériás szoba közül választhattok. A strand és a bicikliút is csak 50 méterre található. 

Programtippek a szállás közelében:

Kertész Csárda és Fogadó*** Székesfehérvár

Családias fogadót kerestek a külvárosban? Megtaláltátok: a szállás a főútvonal mellett található, ennek ellenére csendes szobákban pihenhettek. A 0-24 órás nyitva tartás is a régi, útmenti fogadók világát idézi. A tágas, á la carte vendéglő bőséges ételkínálatának hála igazi habzsi-dőzsiben lehet részetek.

Programtippek a szállás közelében:

Csikar Csárda és Panzió Kőszeg

Ez a meghitt csárda Kőszeg történelmi központjától mindössze negyedóra sétára található. Ám nem csak ezért érdemes ide foglalni: hangulatos terasz, mini játszótér, és finom ételek várnak rátok a hagyományos magyar és nemzetközi konyha ínyencségeivel.

Programtippek a szállás közelében:

Kemencés Panzió és Csárda Hajdúszoboszló

Ha Hajdúszoboszló, akkor wellness szállodák – kivéve, amikor nem! Ez a barátságos csárda klassz választás pároknak és családoknak is. Tölgyfa bútorok vesznek körül, biomatracon alhattok, és a fix reggeli mellé a helyszínen akár félpanziós ellátást is kérhettek.

Programtippek a szállás közelében:

Jánkahegyi Gyuri Csárda és Vendégház Zalaegerszeg

Ez a különleges szállás a panoráma miatt tűnik ki a többi csárda közül. Mivel a város felé emelkedik, így egészen pazar kilátással szolgál. Egy kirándulós nap után jól fog esni a szaunázás, vagy a szezonális dézsafürdőben is ázhattok. A csárda saját borozójába is érdemes bekukkantani.

Programtippek a szállás közelében:

Vonz a vidéki stílus és a nyugalom? Hangulatos vidéki házikók, ahol mesebeli környezetben bújhatsz el a világ elől >>

Mártoni Csárda és Fogadó Szigetszentmárton

A múltat idéző csárdás hangulat nem összeférhetetlen a modern luxussal! Erre jó példa ez a szállás, ahol kifogástalan kényelem és jacuzzis-szaunás wellness vár. De a legnagyobb előny, hogy közvetlen vízparton található. Üljetek ki a kertbe, és gyönyörködjetek, ahogy a naplemente megcsillan a Duna hullámain!

Programtippek a szállás közelében:

Fakanalas Fogadó Mátrakeresztes

Ha elvonulnátok a világ elől, irány a hegyvidék! Ez a romantikus fogadó erdei patak mellett, fák között bújik meg – épp ezért érdemes a teraszra kiülve elfogyasztani a finomabbnál-finomabb fogásokat. Stressz és zaj nincsen, cserébe van harapnivalóan friss levegő és időtlen nyugalom.

Programtippek a szállás közelében:

Joó Fogadó Wellness Panzió Sárvár-Rábapaty

Kössétek össze az idilli, csárdás hangulatot a wellness élményével! Ez a szállás gyönyörű környezetben fekszik, a vendégértékelések pedig nem győzik a konyhát dicsérni, ráadásul van kinti és benti medence, szauna, és napozóterasz is.

Programtippek a szállás közelében:

Vinatus Pince és Fogadó Villány

A borok szerelmeseinek hol máshol lenne a helyük, mint Villányban? Az étterem és pince lehetővé teszi a borkóstolást, és a hagyományos magyar ízek élvezetét. Az emeleten lévő kényelmes szobákban szusszanhattok egyet, mielőtt kimennétek egy kellemes sétára, hogy felfedezzétek Villány hangulatos utcáit. Pároknak, romantikus hétvégéhez tökéletes választás!

Programtippek a szállás közelében:

Itt a mediterrán ősz! Túrák, várak és borkóstoló Pécs környékén >>

Ha még nem szálltatok meg csárdában, itt az ideje – kicsit olyan, mintha az ember visszamenne az időben! A szűrő beállításával tudtok további fogadók között böngészni >>

(Képek: Szallas.hu, shutterstock.com)


Hogy tetszett a bejegyzés?
Tetszik
Tetszik
89%
Imádom
Imádom
7%
Vicces
Vicces
0%
Hűha
Hűha
0%
Nem tetszik
Nem tetszik
4%