Vidéki víkendCsaládi kiruccanásHegyek-völgyekŐszi élményszüretRomantikus kikapcsolódásTavaszi zsongás

Tengerszem túra és mesés látnivalók egy festői, magyar borfaluban

1 perces olvasási idő

Elragadó, hagyományőrző település, utánozhatatlan vidéki bájjal, türkizkék tengerszemmel és megannyi látnivalóval? Ismerjétek meg a csodás kirándulóhelyekben bővelkedő, Tokaj-Hegyalján meghúzódó, pöttöm kis borfalut, Erdőbényét! 

Az Aranyosi-völgy kapujában, a vadregényes Zempléni-hegység és a végtelen Alföld találkozásánál bújik meg Tokaj-Hegyalja egyik legrégebbi települése. A parányi Erdőbénye földjén járva a szelíden hullámzó lankák, a virágos rétek, a védelmező hegykoszorúk egyből rabul ejtik a szíveteket. Ezen a mesebeli tájon még a háborítatlan természettel, a szívélyes vendéglátással és a múltból megőrzött értékekkel találkozhattok. 

Ám ezen kívül kitűnő borok, magával ragadó látnivalók, szuper kirándulóhelyek és csodás szállások is bőven akadnak errefelé.

Kövessetek minket és nézzétek meg, mit nem szabad kihagyni!

Húzzatok bakancsot, hogy kifürkészhessétek ennek az elbűvölő falunak a titkait! A takaros házikók és pincék között sétálva hamar átragad majd rátok Erdőbénye hamisítatlan, vidéki hangulata. Az egyházi épületek közül a Szent György Római Katolikus Templomot és az Erdőbényei Református templomot is megéri felkeresni. 

Múltról mesélő tárlatok

  • Lépjetek be a csinos Tájház kapuján, ahol megismerhetitek az olyan – helyiek között ma is apáról fiúra szálló – mesterségeket, mint a kádárkodás, a fa- vagy a kőfaragás! A korhű berendezésekkel, eszközökkel és szerszámokkal ékesített tárlat visszarepít benneteket a múltba, ahol szinte magatok előtt látjátok majd a hajdan itt élő lakosság mindennapjait. Mindezt pedig tovább fokozhatjátok, ha érkezés előtt bejelentkeztek egy izgalmas tárlatvezetésre
  • Térjetek be a felújított, szintén ingyenesen látogatható Szepsi Laczkó Máté Emlékházba, melynek névadó református lelkészét a tokaji aszú „feltalálójaként” is szokták emlegetni! Ezen az érdekes kiállításon egy 500 darabos dugógyűjteményt is megcsodálhattok. 

Festői túraútvonalak – nem csak természetjáróknak

  • A Mulató-hegy köré épült borfalu egyik legkedveltebb kirándulóhelyszíne azonban a türkizkék színben játszó, helyenként 20 méter mély Erdőbényei Bányató, amit itt-ott meredek sziklafalak határolnak – fenséges panorámát kínálva. Ennél jobb helyet biztosan nem találhattok egy kis piknikezésre, feltöltődésre, de ha szerettek pecázni, akkor ahhoz is tökéletes lesz ez a lebilincselő látványt nyújtó úti cél. 
  • Különleges túraösvények kanyarognak a patakparti égerligetek, sziklák és lápok között is a védett növényekben és természeti értékekben bővelkedő Aranyosi völgyben, mely több madárfajnak is otthont biztosít. Nézzétek meg közelről!

Tipp: Ha Erdőbényén jártok, akkor feltétlen kóstoljátok meg a helyi kádárok boraiból származó, mennyei italokat a Bardon Borászatban vagy az Illés Pincében

Foglaljatok szállást ide: Magita Hotel és Étterem***!

Lassuljatok le és töltsétek a szabadság napjait távol a világ zajától, mesés természeti környezetben a Magita Hotel és Étterem***-ben! A kényelmes, tiszta és barátságos szobákban egyből otthon érzitek majd magatokat. 

A mediterrán hangulatú, kőfallal körülvett, zöldellő udvaron hatalmas szabadtéri medencében úszkálhattok. Ha elfáradnátok, akkor pedig a nyugágyakban dőlhettek hátra egy kis napozásra. 

A kinti fürdőzési lehetőség mellett természetesen a beltéri wellness is a rendelkezésetekre áll. Tisztítsátok meg a testeteket és lelketeket a forró szaunákban, majd merüljetek el a pezsgőfürdő masszírozó buborékaiban! 

A finom ételekről a kiváló konyha modern remekei gondoskodnak majd, ahol vegetáriánus, valamint laktóz- és gluténmentes ételeket is felszolgálnak.

További szálláshelyekért kattintsatok IDE >>

Ugye, hogy máris kedvet kaptatok egy kis kiruccanáshoz? Akkor ne tétovázzatok, hanem eredjetek az élmények nyomába Erdőbényén!

10 tokaji látnivaló, amiért érdemes útra kelni >>

(Képek: Szallas.hu)


Hogy tetszett a bejegyzés?
Tetszik
Tetszik
100%
Imádom
Imádom
0%
Vicces
Vicces
0%
Hűha
Hűha
0%
Nem tetszik
Nem tetszik
0%
85 bejegyzés

A szerzőről
Több mint 10 éve foglalkozom újság- és szövegírással, -szerkesztéssel, valamint kiadványok tördelésével. A szüntelen kíváncsiságom vitt előre, amikor 2019-ben szabadúszóként csatlakoztam a Szallas.hu csapatához. Azóta együtt hódolunk közös szenvedélyünknek, az utazásnak. Az évek alatt 200-nál is több cikket írtam élményekről, valamint szállásokról. Fedezzük fel együtt hazánk kincseit!
Bejegyzések
    Ajánlott bejegyzések
    Toplisták

    Tavaszi-nyári bakancslista – 30+ szuper látnivaló, amit muszáj megnézned

    2 perces olvasási idő
    Wellness + Hotelek

    TOP 50 családbarát wellness hotel – íme a Blog.szallas.hu országos összeállítása

    9 perces olvasási idő
    Családi kiruccanás

    Magyarországi állatkert gyűjtemény - "Állati jó" helyek térképpel

    9 perces olvasási idő