Kedvenc szállásokBarátokkalCsaládi kiruccanásRomantikus búvóhelyekRomantikus kikapcsolódásVidéki vendégség

Sárkányok házai: 7 szállás Trónok harca-rajongóknak

2 perces olvasási idő

Emlékeztek még, mikor 2019-ben az volt a legnagyobb bajunk, hogy a Trónok harca 8. évada kissé megosztóra sikeredett? Azok voltak a szép idők! Idén azonban az előzménysorozat, a Sárkányok háza szolgáltatja a témát. Ha szeretitek Westeros világát és kedvet kaptatok egy kiruccanáshoz – de a forgatási helyszínek felkeresése túl sok macerával járna – akkor íme, egy sárkányos szállásajánló! Sajnos igazi sárkányokkal nem tudunk szolgálni, de hangulatos, vidéki szálláshelyekkel igen.

Excalibur miniHotel Eger

Túra tipp: Egy tényleg sárkányos vidék Magyarországon

Bár még csak néhány rész ment le a Sárkányok házából, az máris látszik, hogy nem sajnálták a büdzsét, és hogy a Trónok harcához hasonlóan itt sem lesz hiány intrikából és politikai cselszövésből. Nem csoda, ha a néző kedvet kap, hogy belecsöppenjen egy fantáziavilágba és különleges tájakon barangoljon. Ehhez tökéletes úti cél a Balaton-felvidéki Szent György-hegy, amihez több sárkányos legenda is kapcsolódik. 

Sárkányok (vendég)háza: TOP 6 szállás Trónok harca-rajongóknak
Szent György-hegyi bazaltorgonák

Az egyik történet szerint a Sárkány-liknak nevezett barlangban élt anno a bestia, ami elragadta a falu szűz lányait, mígnem Szent György végzett vele. Szent György emléke nemzetközileg is úgy maradt fent, mint a sárkányölő lovag. Egy másik verzió szerint a sárkány békét kötött a falu lakóival, így végül nem volt szükség erőszakra: egymagában éldegélt tovább a hegyen, mígnem kilehelte a lelkét – ezért olyan jeges még most is a Sárkány-lik.

Szent György-hegyi panorámatúra >>

Valójában a jégbarlang-szerű jelenség oka, hogy télen lehűlt levegőt bent tartják a bazaltkövek. Érdemes egészen közel merészkedni a nyíláshoz, akkor érződik igazán a kontraszt. Akár 20 fok is lehet az eltérés! Ha tehát egy izgalmas helyszínt kerestek, ami sárkányos legendát őriz, ráadásul földtani különlegességnek számít és mesés panorámával is megörvendeztet, akkor irány a Szent György-hegy!

Pihenjetek sárkánymentes, ám gyönyörű tájakon – mutatjuk hozzá a TOP 6 szállást:

1. Amitől még Rhaenyra is beájulna: Excalibur miniHotel Eger

Már a szállás bemutatkozásából is érezhető, hogy itt jó hangulat, kedves kiszolgálás, középkori lakomák és különleges szobák várnak: „Fáradt vándor, ki betérsz hozzánk, hogy jót lakomázz, tán szomjad borral oltván lepihennél kicsit, jó hírünk van, Nagyságid ezt megteheti itt! Hat szobánk van terád várván, s tetőnkön egy házi-Sárkány. Háltak már itt koboldok és vidám udvari bolondok, egy se ment el ijedten, sokkal inkább pihenten. Foglalj gyorsan, s nem hibázol, hisz innen már csak te hiányzol. A fekhelyink kényelmesek, ráadásul érdekesek. Úgy hajthatod fejed hátra, mint Királynő a sárkányvárba.”

Az ide látogatogatóknak ajánljuk még az egri Excalibur Középkori Lovagi Étteremet is. Itt garantáltan fejedelmi lakomában lesz részed. Az étterem megújult, középkori berendezésű terasszal és belső térrel rendelkezik, melyekben korhű zene fokozza a hangulatot.

2. A bazaltorgonák mellett: Szent György-hegyi Sárkányles Vendégház Kisapáti

Magányos, de barátságos! Ez az önálló házikó a Szent György-hegy tövében vár rátok, ahol még szomszédok sincsenek. A 4 férőhelyes nyaralóhoz saját terasz is tartozik, ahonnan megcsodálhatjátok a környező tanúhegyeket.

A helyszínen tudtok grillezni és bográcsozni, ráadásul Buksi vagy Cirmi is veletek tarthat, méghozzá ingyen. A hegyen haladó turistaösvény egy rövidke gyalogtúrával elérhető, akárcsak a Sárkányölő Szent György Emlékhely is.

3. A nyugalom szigete: Sárkány Bio Panzió Csöde

Az Őrség háborítatlan, békés vidéke még a legvérszomjasabb sárkányt is megszelídítené. A panzió egy apró falu szélén, erdő szomszédságában, a Kéktúra mellett bújik meg. A híres Vadása-tó is a közelben terül el, egy kényelmes 5-6 km-es kerékpártúrával megközelíthető.

Eldugott erdei tó az Őrségben >>

A 7 szobás panziót belül fabútorzat teszi otthonossá, kint pedig csend és harapnivaló friss levegő vesz körül. Ameddig a szem ellát, zöld, idilli táj nyúlik a messzeségbe. Ráadásul mindennap bőséges, falusi reggelivel indíthatjátok a napot, ami jól fog jönni egy kiadós kirándulás előtt!

4. Kis faház, nagy kaland: Sárkányfészek Vendégház Zebegény

A Dunakanyarral nem nagyon lehet melléfogni, ahogy ezzel a romantikus vendégházzal sem. A zebegényi Sárkány-dombon, ősfás telken található, így ha kiültök az apró teraszra, az erdő illatát szippanthatjátok magatokba.

A faház 2 fő számára nyújt menedéket, így elsősorban olyan pároknak ajánlott, akik megelégelték a város zaját és a fák jótékony ölelésébe menekülnének, takarva a külvilág kíváncsi szemei elől. Zebegény macskaköves utcái és a Duna-part is rövid sétatávolságra van.

Meglátni, és megszeretni. Ez Zebegény! >>

5. Modern és családias: Sárkány Apartman Miskolctapolca

Roppant előnyös helyen található a szállás: Miskolctapolca főútján, mégis csendes környezetben, 10 perc sétára a Barlangfürdőtől. Kiváló opció egy családi kiruccanáshoz! A kerti játszótér és főleg a trambulin nagy sikert fog aratni a gyerekek körében, míg ti, szülők valószínűleg inkább a napozóterasz vagy a bográcsozó felé fogtok orientálódni.

A szálláshely összesen 3, külön bejáratú és kifogástalanul felszerelt apartmannal rendelkezik, melyekhez privát terasz tartozik, így el lesztek szeparálva a többi vendégtől.

6. Tóparti wellness: Sárkány Apartman és Kemping Nyírbátor

Ha csábít a kemping ötlete, de nem az a sátrazós fajta, ami valljuk be sok nyűggel jár – akkor íme, egy klassz választás! Erdő szélén, tóparton vár a kemping, ami a Sárkány Wellness és Gyógyfürdő mellett található.

A szállásdíj már tartalmazza a gyógyfürdő használatát. Az apartmanok kényelmesek, télen-nyáron foglalhatók. Játszótértől kezdve a bográcsozáson át a biciklibérlésig számos programlehetőségetek lesz!

7. Levendulaültetvény a kert mögött: Sárkányházi Apartman Barnag

Ahol a Veszprémi-fennsík és a Balaton-felvidék összeér, ott terül el a 120 fős kis Barnag. Két, különbejáratú apartman van, tágas kerttel, melynek végében a baromfiudvar lakói kapirgálnak békésen.

A kertből csodálatos látvány tárul elétek: egy hatalmas levendulamező. Ha kirándulni szeretnétek, a nagyvázsonyi Kinizsi-vár, a balatonudvari Alpaka farm, vagy Balatonszőlős pincészetei mind a közelben találhatók.

Kalandra és túrára fel – irány a sárkányos szállások valamelyike! További belföldi szálláshelyek >>

Trónok harca helyszínek – Ide utazz, ha szeretnéd megtalálni a Vastrónt! >>

(Képek: Szallas.hu, shutterstock)


Hogy tetszett a bejegyzés?
Tetszik
Tetszik
100%
Imádom
Imádom
0%
Vicces
Vicces
0%
Hűha
Hűha
0%
Nem tetszik
Nem tetszik
0%