MaiutazásKülföldi kalandokToplisták

TOP 5 +1 látnivaló Lisszabonban!

1 perces olvasási idő

A csempézett falú portugál fővárost, Lisszabont , még nem fedezte fel magának az utazók zöme, pedig tökéletes célpont gyerek(ek)kel is. Természetesen a csúcsszezon itt is a nyár, de az év bármelyik időszakában megéri ide látogatni.

15 foknál sosincs hűvösebb, viszont ősztől tavaszig elkél az esőkabát, mert bármikor elkezdhet szakadni. Ha jól időzítesz, akkor egy rendkívül kedvezményes utazást szervezhetsz magatoknak. Emiatt érdemes akár az iskolai szünetek valamelyikére betervezned, ráadásul Lisszabon az egész családot elvarázsolja.

TOP 5 +1 látnivaló Lisszabonban!
Kiruccanás Lisszabonba

Repüljetek Lisszabonba!

Azért is jó a tél közepén utazni, mert kicsit megszökhettek az itthoni mínuszok elől. Portugáliában ilyenkor is stabilan 15-20 fok van, szóval igazán kellemes a hőmérséklet a városnézéshez. A legjobb talán mégis az, hogy ilyenkor alig vannak más turisták. Megússzátok a nagy sorban állasokat, lesz helyetek a vendéglőkben, és anélkül élvezhetitek a liftekből a kilátást, hogy bárki átsétálna a képben (vagy a lábatokon). 

TOP 5 +1 látnivaló Lisszabonban!
Lisszabon

Ha tudsz, akkor a repülőn ablak melletti helyet foglalj, mert már a megérkezéskor varázslatos élményben lehet részetek. A lisszaboni reptér fennsíkra épült, így a landolás előtti pár percben már a levegőből megpillanthatjátok a vörös hidat, a dimbes dombos város rendszertelen utcáin robogó villamoskocsikat. Mindez azonban csak néhány pillanatra tárul a szemetek elé, így szemfülesnek kell lenni leszálláskor.

TOP 5 +1 látnivaló Lisszabonban!
Diadalív, Lisszabon

A híres Belém negyed, a Pastéis de Belém cukrászdájának kerülete

Ha ennél valami finomságot és különlegeset a kiruccanás alatt, kezdjétek a napot a Pastéis de Belém nevű cukrászdában. A nevezetes sütemény, a Pastel de Nata, vonzza az érdeklődőket, hiszen állítólag egyszerre csak hárman ismerik a receptet.

Ez teszi ellenállhatatlanná a leveles tésztás-pudingos édességet. Ha elvitelre kértek plusz adagot, tesznek mellé porcukrot és fahéjat is, hiszen így igazán autentikus. Falatozás közben egy hosszabb (negyedórás) sétával eléritek a Belém Tornyot, ahonnan csodás kilátás nyílik a városra és a Tajora.

TOP 5 +1 látnivaló Lisszabonban!
A tökéletes Pastel de Nata

Föld alatti folyosó a Jeromos kolostorból

A cukrászdából egyenesen átsétálhattok a Szent Jeromos kolostorba, Lisszabon kihagyhatatlan helyszínére. Ez egy hatalmas, hófehér, elképesztően díszes épület, helyesebben épületegyüttes. Állítólag a szerzetesek egy időben a ruha fehérítésből származó bevételből tartották fenn magukat. A fehérítéshez a tojások fehérjéit használták fel, a sárgáját pedig átadták a szomszédos cukrászdának. Ők pedig kitalálták a fent említett sült tésztát.

Az egykori szerzetesek otthona majd 100 évig épült, így sokféle építészeti jegy megfigyelhető rajta. Csodáljátok meg Lisszabon építészeti kincsét és szívjátok magatokba a város hangulatát. Ha kombinált jegyet vettetek, akkor innen egy föld alatti folyosón át is eljuthattok a Belém toronyba.

TOP 5 +1 látnivaló Lisszabonban!
Jeromos kolostor

Tisztelgés Vasco de Gama előtt

A gótikus stílusú Belém torony a csipkés erkélyeivel eltéveszthetetlen. A vámházként majd börtönként is működő épület mára inkább csak turistáktól népes és hangos. Ha elfáradtatok, itt a fák alatt megpihenhettek, vagy egyszerűen csak csodálhatjátok a Tejo folyó áramlását

TOP 5 +1 látnivaló Lisszabonban!
A Belém torony

Nem messze innen található a Felfedezések Emlékműve. A hajót formázó alkotás legelső alakja Tengerész Henrik, aki expedícióival számos gyarmattal gazdagította országát. A téren egy óriási márvány világtérkép szemlélteti a portugál hajósok útvonalait.

TOP 5 +1 látnivaló Lisszabonban!
Felfedezések Emlékműve

Tipp: Ha a gyerkőcnek látványosan csappan a lelkesedése, keressetek gyorsan egy Santini féle kedélyállapotjavító fagyit, és teszteljétek le, hogy tényleg a legjobb fagylalt-e a világon. A Santini 1949-ben nyitotta meg kapuit, a városban több helyen is van üzletük.

Döcögjetek át a városon villamossal

Nyaranta a lisszaboni 28-as villamosra csak a végállomásokon lehet felszállni, olyan sokan utaznak vele. Ha nem szezonban utaztok, akkor bármelyik megállóban felpattanhattok a nyikorgó, hangulatos járgányra, garantáltan el fogtok férni.

Kössétek össze a kellemeset a hasznossal: a bőrüléses fa járművön utazva kényelmesen megnézhetitek a nevezetes látnivalókat Lisszabonban. A szűk kis macskaköves utcákon néhol hajszálnyi távolság választja el az épületektől a villamost, mégsem történik baleset. Érkezés után vásároljatok a tömegközlekedéshez Lisszabon kártyát, ezzel a reptérről is kedvező áron juthattok be a városba, és a látványos liftekre is érvényesek. 

TOP 5 +1 látnivaló Lisszabonban!
A villamosozás is élmény Lisszabonban

Libegőzés a Tejo felett

A libegő egyik végállomása az Ócenárium mellett van közvetlenül, így akár megnézhetitek azt is egy füst alatt. Szánjatok legalább 2-3 órát az akvárium élővilágainak a megcsodálására. Több szinten és folyosón lehet kanyarogni, nézelődni, megpihenni. A halak, cápák és rákok mellett a kinti részben bepillantást nyerhettek a vidrák, pingvinek, sirályok mindennapjaiba.

Innen kiérve szállhattok fel a maximum 8 fős, zárt kabinos libegőbe, ami 30 méterrel közlekedik a Tejo fölött. Pazar kilátás nyílik a Vasco de Gama hídra, a Nemzetek Parkjára és a Szent Gábriel toronyra. A program 2 éves korig ingyenes, a kombinált jegy 19 euro 3-12 éves korig, a felnőtt pedig 28 euróba kerül.

TOP 5 +1 látnivaló Lisszabonban!
Libegő a Tejo felett

Foglald le a repülőjegyeket, mi pedig segítünk a tökéletes szállás megtalálásában >>

(Képek: shutterstock.com)


Hogy tetszett a bejegyzés?
Tetszik
Tetszik
100%
Imádom
Imádom
0%
Vicces
Vicces
0%
Hűha
Hűha
0%
Nem tetszik
Nem tetszik
0%