HorvátországNyári vakációTengerparti szállásokToplisták

Top 10 meseszép hotel a Dubrovnik régióban

3 perces olvasási idő

Dubrovnik régióját sokan a nevet adó várossal azonosítják, amely a Trónok Harca sorozat óta töretlen népszerűségnek örvend. Természetesen a történelmi óváros csodálatos, azonban maga a régió számtalan csodás helyet rejt, így érdemes azokat is felfedezni. Bemutatjuk most nektek a környéken található Top 10 hotelt, ahol egy felejthetetlen nyaralást tölthettek el!

Dubrovnik régió

Dubrovnik régió viszonylag nagy területet ölel fel. Beletartozik a Pelješac-félsziget, Lastovo – , Korčula – , és Mljet-szigetek, valamint egy hatalmas szárazföldi terület egészen Vitaljina városáig, amely a Kotori-öbölnél található.

Minden évben rengeteg turista keresi fel Dubrovnikot, sokan a város történelmi mivolta miatt, sokan pedig azért, hogy meglessék a Trónok Harca ikonikus helyszíneit.

Szerencsére nem csak Dubrovnikban van sok látnivaló, Korčula szigetén például számtalan búvárkodásra alkalmas helyszín található, valamint az óvárosa szintén gyönyörű. A Pelješac-félsziget híres finom vörösborairól, Orebić városa rengeteg különleges építménnyel rendelkezik, a Ston nevű települést pedig egy keskeny kőhíd köti össze a szárazfölddel.

A Mljet-sziget 1/3-át egy nemzeti park teszi ki, ahol számtalan érdekes növényt és állatot találhattok, valamint maga a sziget pihenésre abszolút alkalmas. Lássuk hát, milyen hoteleket kínálnak Dubrovnik régióban! Íme a Top 10 szálloda, amit érdemes kipróbálnotok!

Modern és történelmi megjelenés egy szálláson – Hotel Palace Natali Dubrovnik*****

Igazi luxuskörülmények várnak benneteket, ha a Hotel Palace Natali szállást választjátok Dubrovnikban. A szálloda mindössze pár percnyi autóútra található a történelmi óvárostól, így a nyaralásotok alatt könnyen felfedezhetitek a várost. A hotel a híres Natali nemesi család tulajdona volt a 16. században, a kivitelezők figyelembe vették a múltját, és ennek megfelelően újították fel.

A szálláson összesen 20 szoba található, amelyben ötvözik a modern kiegészítőket a történelmi megjelenéssel. 900 méterre találtok kavicsos és sziklás strandot, azonban a hotel területén medence, jakuzzi, és többfajta wellness szolgáltatás vár benneteket.

A hotel saját éttermében mediterrán étrenddel kényeztetik az itt pihenőket, és odafigyelnek a glutén – illetve laktózmentes étrendet tartókra is.

Luxuspihenés a tengerparton – Hotel More Dubrovnik*****

Gyönyörű kilátásra ébrednétek, közvetlenül a tenger partján? Ne is keressetek tovább, ugyanis a Hotel More a ti szállásotok! Mindössze 50 méterre található egy betonos és egy sziklás strand, így szinte a hotel kertjéből tudtok fejest ugrani a tengerbe. Természetesen a szálloda rendelkezik saját úszómedencével és jakuzzival is, így, ha inkább édesvízben úszkálnátok, erről sem kell lemondanotok a nyaralásotok alatt, azonban azzal számoljatok, hogy ennek a használata 60 euróba kerül.

A hotel prémium kategóriás, luxus szobákat kínál, valamint rendelkezik 8 suite-tal is, így minden álmotok teljesülhet a pihenés alatt, ráadásul a parkolás is teljesen ingyenes az ott tartózkodásotok alatt. A tökéletes kikapcsolódás érdekében térítés ellenében kipróbálhatjátok milyen a kényeztető talpmasszázs, valamint elazulhattok a hatalmas parton a medence mellett. Dubrovnik belvárosa 3 kilométerre található, bátrabbak akár gyalog is megtehetik ezt a távot. Pihenjétek ki a fáradalmakat ebben a csodás hotelben, és térjetek haza élménygazdag emlékekkel!

Szűk sétálóutcában, kávézók mellett – Hotel Dubrovnik Dubrovnik***

A népszerű Lapad-öbölben, egy kedves kis sétálóutcában található a Hotel Dubrovnik, amely éttermekkel és kávézókkal van körülvéve. A strand mindössze 200 méterre található, így egy kellemes séta után már meg is mártózhattok a sós vízben. A hotel rendelkezik saját parkolóval, ám a parkolás kissé körülményes, és 10 euróba kerül naponta, így érdemes más közlekedési eszközt választani, ha ide látogattok. 

A szobákból meseszép panoráma nyílik a környező hegyekre, valamint légkondicionálóval, minibárral és síkképernyős TV-vel felszereltek. A hotel saját éttermében glutén – és vegetáriánus ételek közül is választhattok, azonban számtalan, kiváló vendéglátóhely van a közelben, így bármelyiket kipróbálhatjátok egy romantikus vacsorára. Kedves személyzettel, tágas szobákkal és a városközponthoz közeli fekvéssel vár benneteket a Hotel Dubrovnik!

Reggeli csodálatos kilátással – Hotel Villa Avantgarde Brašina****

Dubrovnik központjától mindössze 7 kilométerre található a Hotel Villa Avantgarde, amely a csendes kis Mliniben kapott helyet. A szállástól 5 perc sétával elérhető a tengerpart, számtalan különleges étterem és kávézó, valamint egy bankautomata és egy szupermarket is. A hotelben egy kisebb medence kényezteti a vendégeket, továbbá temérdek masszázsféle közül választhattok térítés ellenében.

A hotelben a parkolás ingyenes, ám ami igazán különlegessé teszi a helyet, az a hatalmas terasz, ahol reggeli közben gyönyörködhettek a tenger szépségében. Ha nagyobb társsággal érkeznétek, a szálláson akár grillezésre vagy tárcsázásra is lehetőségetek van. Szálljatok meg a nyüzsgő Dubrovnik mellett, és fedezzétek fel a környéket akár autóval, akár tömegközlekedéssel!

A hegyek és a tenger ölelésében – Aminess Grand Azur Hotel Orebić****

A tengerparton található Aminess Grand Azur Hotel frissítő reggelivel, a medencénél kialakított bárral és bőséges vacsorával várja vendégeit. Akár soft all inclusive ellátást is választhattok, de félpanziós és csak reggelis foglalás is lehetséges.

A gyönyörű kavicsos strand 50 méterre található a hoteltől, így nem kell messzire mennetek egy kis pancsoláshoz. A szállásról meseszép kilátás nyílik a tengerre és a hotelt körülvevő hegyekre, így páratlan látványban lesz részetek az itt tartózkodásotok során. Dubrovnik városa 111 kilométerre található, azonban a környéken is számtalan, történelmi látnivaló van, amit könnyen felfedezhettek.

Csend és nyugalom közvetlenül a tengernél – Aminess Hotel Casa Bellevue Orebić****

Egy fenyőerdő közepén helyezkedik el az Aminess Hotel Casa Bellevue, Orebić gyönyörű strandjainak közvetlen közelében. Töltsetek el egy felejthetetlen nyaralást a dalmát tengerparton, járjátok be biciklivel a partot, vagy pihenjetek az 50 méterre lévő tenger partján. A hotel mozgássérültek részére nem alkalmas, foglaláskor ezt a kitételt vegyétek figyelembe.

A szálloda állatbarát, így akár a kiskedvencetek is veletek töltheti a nyaralást 20 euró/éj díj ellenében. A szálláson félpanziós, soft all inclusive, valamint csak reggelis ellátás is választható, a nagy szobákból pedig pazar kilátás nyílik a hegyekre és a tengerre

A vízisport és a túrázás szerelmeseinek – Hotel Lumbarda Korčula***

Korčula szigetén található a Hotel Lumbarda, amely pihentető kikapcsolódást nyújt az aktív vendégkörének. Számos kis öböllel és homokos stranddal körülvett szállás ideális lehet olyan párok számára, akik szeretik felfedezni a környéket, akár gyalogosan, akár kerékpárral. 

A szobák egy része tengerparti kilátással rendelkezik, azonban mindegyikben található légkondicionáló és TV. 1 kilométeren belül kipróbálhatjátok a vitorlázást, a szörfözést, a búvárkodást, vagy éppen a lovaglást, de túrázásra és kerékpárkölcsönzésre is lehetőségetek van. Dubrovnik városa 122 km-re fekszik, ha szeretnétek, áldozzatok rá egy napot, hogy felfedezzétek, de a környéken is rengeteg a csodás látnivaló

Újonnan nyílt, design szálláshely – Hotel Moro Inn Korčula***

Korčula városában, újonnan nyílt a Hotel Moro Inn, amely szögletes formáival, különleges megjelenésével azonnal kitűnik a városi látképből. A strandtól mindössze 400 méterre, az óvárostól pedig 1,5 kilométerre fekszik, így akár gyalogszerrel is könnyen bejárhatjátok a környező látnivalókat. A vendégek kontinentális és svédasztalos reggeli közül választhatnak, szobák tekintetében pedig a klasszikus franciaágyas és a földszinti franciaágyas verzió között dönthettek. 

Egy kis félsziget csücskében – Aminess Liburna Hotel Korčula****

Szintén Korčula városában található az Aminess Liburna Hotel, amely egy kis félszigeten helyezkedik el. A kiváló helyszínnek köszönhetően a szállásról gyönyörű kilátás nyílik a tengerre, valamint a szemben lévő Pelješac-félszigetre. Nagyméretű szobákkal, modern berendezéssel, finom reggelivel vár benneteket a kedves személyzet, akik horvátul, olaszul, angolul és németül is beszélnek.

A hotel saját, őrzött parkolóval rendelkezik, amit 3 euró/nap ellenében vehettek igénybe, a közelben pedig lehetőségetek van teniszezni vagy minigolfozni is. A szálláson található egy medence, de a tenger közelségének köszönhetően akár mindennap megmártózhattok a sós vízben. 

Tengerre néző szobákkal – Aminess Lume Hotel Smokvica****

Smokvica városában, a Korčula-sziget kellős közepén található az Aminess Lume Hotel, melynek szobái az Adriai-tengerre néznek. A szobák tágasak és modern berendezésűek, ahová akár a négylábú kedvenceteket is magatokkal vihetitek 10 euró/éj ellenében.

A tengerpart mindössze 50 méterre fekszik, azonban a szállásnak hatalmas napozóterasza és egy tökéletes méretű medencéje van, amit a nap bármely szakában használhattok. Választhattok reggelis vagy félpanziós ellátást, a konyha a mediterrán ízvilágból és a helyi specialitásokból tevődik össze, így biztosan megtaláljátok a kedvenc fogásotokat. 

Dubrovnik régiója nemcsak Dubrovnik városából áll, hanem számtalan különleges város és látnivaló található itt. Válasszátok ki a számotokra szimpatikus hotelt, és fedezzétek fel ezen részét a csodás Horvátországnak! Ha azonban más helyet választanátok, a Szallas.hu oldalán temérdek remek szálláshelyet találtok egy dalmát pihenéshez! >>

Ezek a dalmát város legszebb látnivalói >>

További szállások Horvátországban >>

(Képek: Szallas.hu)


Hogy tetszett a bejegyzés?
Tetszik
Tetszik
0%
Imádom
Imádom
0%
Vicces
Vicces
0%
Hűha
Hűha
0%
Nem tetszik
Nem tetszik
0%