HorvátországNyári vakációTengerparti szállásokToplisták

TOP látnivalók a strandjairól és pezsgő életéről híres Vodice városában (+ szállásajánló)

2 perces olvasási idő

Vodice Dalmácia középső részén, a Jadranska magistrala (Adriaparti főút) mentén helyezkedik el. A település remek strandjai miatt kifejezetten ideális úti cél minden korosztály számára. Egy igazi pezsgő városka, amit imádnak a fiatalok, de a családok is szívesen töltik itt a vakációt. Mutatjuk az itt fellelhető legjobb csobbanóhelyeket és legkényelmesebb szállásokat.

Vodice legjobb strandjai

Mi mással kezdhetnénk az ajánlót, mint Vodice strandjaival, hiszen ha Horvátország az úti cél, akkor a tengerben való lubickolás kihagyhatatlan program. Szerencsére itt bőven van választék. Ráadásul a legjobb strandok a tengerparti sétány mentén sorakoznak fel, így a megközelítésük is egyszerű.

Mindjárt elsőként Vodice egyik legszebb és egyben legnépszerűbb strandját említjük, ami nem más, mint a Plava beach. A neve kék strandot jelent, utalva ezzel az itt található kristálytiszta vízre. Ezzel a Plava srand ki is érdemelte a Kék Zászlós kitüntetést, ami garancia a kiváló minőségű vízre. A strand alapvetően kavicsos, de vannak kisebb homokos részek, a víz pedig fokozatosan mélyül, ezért ideális kisebb gyerekkel utazó családok számára is.

Szintén szuper hely kisgyerekes családoknak is a Vodice déli részén található, kavicsos Male Vrulje strand, aminek a parti része szintén nagyon sekély

TOP 10 szállás és látnivalók a strandjairól és pezsgő éjszakai életéről híres Vodice városában

A város legnagyobb strandja a kavicsos Hangar Olympia, ahol méretéből is adódóan rengeteg szolgáltatás igénybe vehető. A sétány mentén remek (de hozzá kell tenni, hogy nem olcsó) vendéglátóhelyek közül válogathatunk. A nyugágy és napernyő bérlés mellett pedig lehetőség van motorcsónak, jetski és vízibicikli kölcsönzésre is. Nem mellesleg remek naplemente-néző hely is ez a partszakasz.

Az Imperial beach is Vodice legszebbjei közé tartozik, a sekélyen mélyülő strandot ugyanis zöld fák szegélyezik. A nagyobb gyerekkel utazó családoknak kifejezetten ajánljuk, mert található itt egy óriás csúszda is.

Kihagyhatatlan programok és látnivalók Vodice városában

Vodice történelmi múltja gazdag, ám ennek ellenére nem rendelkezik olyan látványos óvárossal, mint néhány ismertebb horvát település. Ennek oka, hogy a törökök a XVII. században lerombolták szinte a teljes várost. Helyette ma egy pezsgő, élettel teli teleüpülés fogadja a látogatókat, amit a fiatalok a jobbnál jobb szórakozóhelyek miatt kedvelnek igazán.

Azért a városnézést mégsem érdemes kihagyni, mert a fentiek ellenére is akad látnivaló. Ilyen például a XVIII. századi Szent Kereszt templom, vagy a vele szemközti sikátorban található Čorićev toranj nevű őrtorony. Emellett érdemes megnézni a 135 méter magas Okit-hegyen álló Kármeli Szűzanya tiszteletére emelt templomot és Szent Illés próféta templomát is.

TOP 10 szállás és látnivalók a strandjairól és pezsgő éjszakai életéről híres Vodice városában
Az Okit-hegy temploma

Gyerekekkel különösen érdekes program az Akvárium, ahol az Adriai-tenger és a trópusi vizek élővilágáról szóló kiállítás tekinthető meg.

Vodice kikötőjében számos lehetőség van különféle hajókirándulásokra is. Akik viszont szívesebben csodálják a tengert a szárazföldről, azok járják végig a város hangulatos tengerparti sétányát.

TOP 10 szállás és látnivalók a strandjairól és pezsgő éjszakai életéről híres Vodice városában
Vodice kikötője

Extra tipp kutyával utazóknak: kevés helyen lehet olvasni róla, de Vodice egy kifejezetten kutyabarát város. A múzeumokat és egy-két éttermet, illetve a Hangar strandot kivéve a legtöbb helyre négylábú kedvencünk is bevihető, sőt az állatbarát Amartment Milka City Centar közelében még egy kutyás strand is található.

TOP 10 szállás Vodice városában

1. Hotel Punta Vodice****

A hotelt elsősorban kiváló elhelyezkedése miatt szeretik a városba érkezők. Közel van a Plava beach, és rengeteg vendéglátó- illetve szórakozóhely veszi körül a szállodát. A tengerre néző szobákból pazar a kilátás, de nagy előnye a hotlenek az is, hogy tartozik hozzá egy jól felszerelt wellness részleg.

2. Hotel Villa Arausana & Antonia Vodice****

A közvetlenül a tengerparton található szálloda szobáihoz tengerre néző erkély is tartozik, és akár néhány perces sétával már meg is mártózhatunk a hűs habokban. A szobák berendezése modern, tartozik a szálláshoz egy első osztályú étterem, hangulatos park, valamint még saját medencéje is van.

3. Croatia Camp Mobile Homes Vodice

Akik nem kedvelik a nagy szállodákat, és pénztárcabarát, de mégis igényes szállást keresnek Vodicében, azoknak kitűnő választás lehet ez a modern kemping. Az itt található üdülőházak berendezése kifejezetten otthonos, tartozik hozzájuk saját fürdőszoba, egy kis konyha és a legtöbb légkondicionált is.

4. Beach Resort Matilde Vodice

A szállás a Hangar standhoz esik közel, de a környékén több kisebb csobbanásra alkalmas strand is akad. Azoknak ajánljuk, akik kisebb gyerekkel utaznak, mert a szálláshely rengeteg gyerekbarát szolgáltatást nyújt, köztük kérhető kiságy, etetőszék, valamint a gyerekek használhatják a szálláshely játszóterét is.

5. Pansion Hrga Vodice

A tengerparttól kicsit távolabb helyezkedik el ez a hangulatos kis panzió, ezért cserébe viszont megfizethető áron szuper szállást kapunk, ahol a házigazdák vendégszeretetét is megtapasztalhatjuk.

6. Apartmani Depa Vodice

Akiknek fontos, hogy az otthon kényelméről a nyaralás alatt se kelljen lemondani, azok egyszerűen imádni fogják ezt a szálláshelyet. Az itt foglalható 3 apartman nem csupán gyönyörű, hanem tágas is. A 60 négyzetméteren akár nagyobb családok is kényelmesen elférnek.

7. Apartments Finka Vodice

Az Apartments Finka szintén 3 apartmant kínál, melyek között található 32 négyzetméteres, amit pároknak ajánlunk, de van két 3 hálóteres apartmanjuk, melyekben 7 illetve 8 fő szállhat meg, ezért baráti társaságoknak is szuper.

8. Apartman Sabina Vodice

Itt 3 különálló apartman várja a pihenni vágyókat, amikhez tartozik erkély is. Bár mindegyikben található egy kis konyhasarok, de az apartman kitűnő elhelyezkedésének köszönhetően néhány perces sétával elérhetők a part menti éttermek is.

9. Asadria Apartmani Vodice

Közel a tengerhez, mégis megfizethető áron kínál szállást Vodice-ban az Asadria Apartmani. Ráadásként több népszerű szórakozóhely is található a közelben, így akik szeretnek bulizni, azoknak remek választás lehet ez a szállás.

10. Rooms Dejana Vodice

A TOP 10-es lista összeállításánál fontos szempont volt, hogy ne csak luxus szállások kerüljenek fel rá, hanem pénztárcabarát ötletek is. Ezért a végére egy olyan szállást hagytunk, ami ebből a szempontból tökéletesen megfelel a kritériumnak. Amellett, hogy olcsó, egy igényesen berendezett, jól felszerelt, tiszta szállásról van szó.

A szobák kicsik, de a közelben több strand is található, ezért akik kevés időt töltenek a szálláson és sokat a város felfedezésével, azoknak bátran ajánljuk ezt a helyet.

Még nem késő foglalni, ezek a szállások még kínálnak szabad szobákat a nyárra, csapjatok le minél hamarabb a nektek szimpatikus ajánlatra >>

Ezek is érdeklhetnek, ha Horvátországba készülsz:

(Képek: Szallas.hu, shutterstock.com, instagram.com)


Hogy tetszett a bejegyzés?
Tetszik
Tetszik
0%
Imádom
Imádom
0%
Vicces
Vicces
0%
Hűha
Hűha
0%
Nem tetszik
Nem tetszik
0%