ToplistákCsaládi kiruccanásEldugott kirándulóhelyekProgramok hétvégéreTavaszi zsongás

Top 10 tavaszi kirándulóhely Magyarországon gyerekkel

2 perces olvasási idő
Fun Extreme Canopy és Kalandpark - Visegrád

Kimozdulnál a gyerekekkel, de unod már a megszokott helyeket? Olyan eldugott kirándulóhelyek után kutatsz, amelyek ezer élménnyel és programmal várnak, ráadásul a csemetéket is lekötik? Mutatjuk, melyik az a top 10 tavaszi kirándulóhely Magyarországon gyerekkel, amit mindenképpen fel kell fedezned idén! 

Top 10 tavaszi kirándulóhely Magyarországon gyerekkel
Visegrádi bobpálya

Top 10 tavaszi kirándulóhely Magyarországon gyerekkel

Eldugott kirándulóhelyek – Gyerekekkel utaznál? Irány Királyrét! 

Ha örömmel kirándulnál a Börzsönyben, válaszd a Királyréti Erdei Vasút járatait, tesztelt a Királyréti Hajtánypályát, a gyerekekkel járd körbe a Királyréti Tanösvény állomásait, vagy csak sétáljatok egyet a Morgó-patak partján. Királyrét egész napos kikapcsolódást ígér. Itt garantáltan nem fogsz unatkozni! 

Szállást keresel az erdei kisvasút környékén? >>

Királyréti Erdei Vasút

Mesebeli helyek Magyarországon – Barangolás a Rám-szakadék sziklái között

Nagyobb gyerekekkel keresel programot? Ugye a Rám-szakadék is szerepel a listádon? A túra kezdőállomása Dömös, és bár ez Magyarország legnehezebben járható turistaútvonala, évente több ezer kiránduló fedezi fel magának. Te miért ne tennéd? 

A vadregényes kirándulóhely igazán nagy kihívás lesz számodra, ha nem vagy edzésben, de az élmény páratlan, a kilátás pedig tényleg pazar.

Foglalj szállást Dömösön! >>

Top 10 tavaszi kirándulóhely Magyarországon gyerekkel
Rám-szakadék

Kirándulóhelyek Észak-Magyarországon – Fedezd fel Lillafüred legszebb részeit! 

Ha van olyan tavaszi kirándulóhely Magyarországon, ahol akár több napot is garantáltan eltölthetsz a gyerekekkel úgy, hogy egyetlen percig sem unatkoznak majd, Lillafüred biztosan az. Utazz a Lillafüredi vasúttal, próbáld ki a Libegőt, majd tegyél egy sétát a Hámori-tó, a Lillafüredi függőkert, a vízesés és az Anna barlang környékén. 

Tengernyi a látnivaló, és a nap végén biztosan elfáradsz majd, de ezt egy cseppet sem bánod majd! 

A legjobb szálláshelyek Miskolcon >>

Top 10 tavaszi kirándulóhely Magyarországon gyerekkel
Hámori-tó

Ismeretlen helyek Magyarországon – Jártál már Pócsmegyeren? 

Hallottál már Pócsmegyerről? Ez a bájos kis település a Szentendrei-szigeten fekszik, Szigetmonostor szomszédságában. A falu környékét akkor fedezheted fel legjobban, ha kerékpárral tekered körbe a szigetet. 

A közelben kerékpárkölcsönzésre is van lehetőség, ha nem szeretnéd a saját bicikliket csatasorba állítani, a gyerekek pedig biztosan élvezni fogják a Duna-parton és a Kisoroszi Szigetcsúcson a labdázást, frizbizést és futkározást. Bevállalnál egy egynapos kenutúrát a sziget körül? Akár túravezetéssel is nekivághatsz!  

Foglalj szállást Pócsmegyer környékén >>

Top 10 tavaszi kirándulóhely Magyarországon gyerekkel

Egynapos tkirándulás gyerekekkel – Kapcsolódj ki Visegrádon

Többször is jártál már Visegrádon, és jól ismered a Salamon-tornyot, a Fellegvárat és a Királyi Palotát? A gyerekek garantáltan nem unják viszont a visegrádi bobpályát, a canopy pályát, és a Mátyás Király Történelmi Játszóparkot! 

Ha fotózni is szeretnél, akkor a bobpálya melletti Zsitvay-kilátóba is érdemes felkapaszkodni, a kilátó lépcsőinek megmászása a kisebb csemetéknek sem jelent majd gondot. Tavasszal indulnak a sétahajó járatok is, bátran válaszd ezeket az 1 órás utakat akár babával is! 

A legjobb szállások Visegrádon >>

Top 10 tavaszi kirándulóhely Magyarországon gyerekkel
Fun Extreme Canopy és Kalandpark – Visegrád

Tavaszi kirándulóhely babával – Irány Dobogókő! 

Dobogókő hangulatos sétautakkal és elképesztő panorámával vár, a kilátóhoz pedig akadálymentesített út vezet, így babakocsival is elérhető. Ha a hordozókendőt választod, akkor még több helyet felfedezhetsz a környéken, de az biztos, hogy itt a kirándulás babával nem kihívás, hanem élmény lesz! 

A kilátó autóval is megközelíthető, maximum 30 perces gyaloglásra kell számítanod, ami a tavaszi napsütésben biztosan jól fog esni a hideg téli napok után! 

Foglalj szállást Dobogókő közelében >>

Tavaszi kirándulóhelyek után kutatsz? – Vár a Kisfaludy-kilátó Badacsonytomajon

Nem vágysz több órás kirándulásra, de szívesen túráznál a Badacsony környékén? Vedd célba a 18 méter magas Kisfaludy Sándor-kilátót, amely 437 méter magasból tekint le a Balatonra. A kihelyezett padoknál és asztaloknál megpihenhetsz, sőt, akár sütögethetsz is, hiszen tűzrakóhelyet is találsz majd. 

A kilátóhoz három turistaútvonal is vezet, a fontosabb tudnivalókat pedig elolvashatod az információs táblákon. A gyerekek is élvezik majd az utat, ebben biztos lehetsz! 

Többnapos pihenéshez foglalj szálláshelyet Badacsonytomajon >>

Kisfaludy Sándor-kilátó

Kevésbé ismert kirándulóhelyek – Ismerd meg Balatonboglárt! 

A balatonboglári Gömbkilátóhoz vezető út nem jelent leküzdhetetlen távolságot, a balatoni panoráma viszont elképesztően szép innen. A Várdombon álló építmény a formája miatt mindenképpen különleges, ráadásul a díszkivilágításának köszönhetően még az északi partról is megcsodálhatod. 

Innen ötperces sétára találod a Kalandparkot és Bobpályát, ahonnan a gyerekeket alig tudod majd hazavarázsolni. A Balaton-parton sétálva pedig szinte azonnal feltűnik majd a móló elején elhelyezett Csavargőzös Műemlékhajó, amely a Balaton legöregebb hajója. 

Szálláshelyek Balatonboglár közelében >>

Gömbkilátó

Várlátogatás gyerekekkel? – Válaszd a Balaton északi partját! 

Örömmel fedezed fel a csemetékkel a magyar várakat? Jártál más Sümegen és Szigligeten? A Sümegi várnál érdemes megnézni a hadigép kiállításon az ostromgépeket, illetve a tűzfegyvereket. Tökéletes tavaszi kirándulóhely.

A Balaton váraként emlegetett Szigligeti várban pedig megtekinthető egy korhű harcászati bemutató, de a kovácsműhelyt, a várkápolnát, a fegyverkiállítást és a várgalériát is feltétlenül keresd fel.

Foglalj szállást Sümeg vagy Szigliget környékén >>

Sümegi vár

Vizes élmények Poroszlón – Tisza-tavi Ökocentrum gyerekekkel! 

Az Ökocentrum, és a körülötte elterülő 7 hektáros szabadidőpark felfedezése egész napos programot jelent. Ismerd meg a Tisza-tó élővilágát a GPS navigációval ellátott csónakokról, vagy kishajó-járatokról, nézd meg vidrák látványetetését, vagy éppen a kormorán bemutatót. 

Felmászhatsz az Ökocentrum kilátójába, emellett megcsodálhatod a közel 1 millió liter össztérfogatú édesvizű akváriumrendszert is, amelyben óriási vizák, harcsák és pontyok úszkálnak. 

Poroszlón keresel szállást? >>

Tisza-tavi Ökocentrum

+1 igazi, tavaszi, gyerekbarát szálláshely, ami önmagában is szuper program lehet:

Tündérkert Hotel és Rendezvényközpont Noszvaj ***

Tündérkert Hotel és Rendezvényközpont Noszvaj ***

Ezek a tavaszi kirándulóhelyek biztosan meggyőznek arról, hogy érdemes nyitott szemmel járni, és felfedezni Magyarország kevésbé ismert látnivalóit is. Egy egynapos kirándulás babával sem lehetetlen küldetés, ráadásul olyan eldugott helyek várnak, ahol garantáltan nem lesz körülötted több száz turista. 

Foglald le a legjobb gyermekbarát szállásokat a szállás.hu kínálatából, és kapd a hátadra a hátizsákod! Végre tavasz van, mozdulj ki a négy fal közül! >>

(fotók: szallas.hu)


Hogy tetszett a bejegyzés?
Tetszik
Tetszik
0%
Imádom
Imádom
0%
Vicces
Vicces
0%
Hűha
Hűha
0%
Nem tetszik
Nem tetszik
0%