Wellness + HotelekCsaládi kiruccanásRomantikus kikapcsolódásToplisták

Nyüzsgés helyett pihenés – TOP 10 wellness hotel hosszú hétvégére

3 perces olvasási idő

Vannak azok a nyaralások, amikor az ember nem vágyik másra, csak arra, hogy feküdjön a medence partján, kortyolgassa a koktélokat és élvezze a pihentető víz csobogását. Szerencsére Magyarországon számtalan lehetőségetek van arra, hogy eltöltsetek egy hosszú hétvégét valamelyik wellness hotelben úgy, hogy ki sem mozdultok egész pihenés alatt a szállodából. Mutatjuk a TOP 10 wellness hotelt, ahonnan garantáltan feltöltődve fogtok hazatérni:

TOP 10 wellness hotel kikapcsolódáshoz 

Colosseum Hotel Mórahalom****+superior

Ha igazi luxus kényeztetésre vágytok egy hosszú hétvége keretében, akkor a Colosseum Hotel a ti helyetek. Szegedről mindössze 20 km-re található a szállás, ahol számtalan wellness-szolgáltatást vehettek igénybe. 

A hotelből közvetlen átjárást biztosítanak számotokra a Szent Erzsébet Mórahalmi Gyógyfürdőbe, ahol teljesen díjmentesen élvezhetitek a fürdő és spa kényeztető pillanatait. 

A 77 szobával és 5 lakosztállyal rendelkező négycsillagos hotelt 2020-ban az Év szállása díjátadón Minőségi Díjjal illették. Igazi családbarát szállás, amely gondoskodik a legkisebbek szórakozásáról is: játszóházzal, gyerek- és bababarát szolgáltatásokkal is elősegíti a felnőttek és a gyerekek pihenését. 

Hotel Európa Fit Hévíz ****+superior

Az elmúlt időszaban látványosan megújult Hotel Európa Fit, amely három generáció pihenését biztosítja akár egy hosszú hétvégére is. Mindössze pár percre található a híres hévízi gyógytótól, de ha nem akartok még ennyit sem sétálni, akkor a beltéri wellnessrészlegen megtaláltok mindent, ami a tökéletes pihenéshez szükséges. 

Több mint 700 négyzetméternyi vízfelület gondoskodik az élménygazdag relaxációról családi élménymedencétől kezdve, a gyermekpancsolón át egészen a szaunavilágban található számtalan különleges szaunáig

A hotelben a rekreációra is nagy hangsúlyt fektettek. Így, ha szerettek vízitornázni, tai-chizni, gerinctornázni, vagy kipróbálnátok a golfot, a lovaglást, esetleg a hajózást, a repülést, akkor azt a környékben megtehetitek.

2020-ban az Év szállása keretében a Hotel Európa Fit Hévíz kapta a fődíjat, így ezzel a hotellel egészen biztosan nem fogtok mellé. 231 teraszos szobával, egyénileg szabályozható légkondicionálóval, ingyenes internettel, valamint félpanziós ellátással várnak benneteket az év bármely hosszú hétvégéjén!

Tündérrózsák földjén – Aktív nyaralás Hévízen és környékén >>

Hotel Kapitány Wellness Sümeg ****+superior

A sümegi vár szomszédságában, a Balatontól mindössze 20 km-re található a Hotel Kapitány Wellness, amely 2021 tavaszától már a saját, fúrt kútjáról származó termálvízzel várja a kikapcsolódni vágyókat akár hosszú hétvégére is.

A fürdőben számtalan wellness-szolgáltatást kipróbálhattok, de az igazán különleges programot a minden szerdán és szombaton megrendezésre kerülő Történelmi Lovasjátékok és a Középkori Lakoma jelentik. Emellett változatos gyerekprogramokat és minőségi szolgálatásokat is igénybe vehettek, miközben a tapolcai medence szépségében gyönyörködtök.

A szálláshelyen összesen 154 szoba található, amelyek közül több is a sümegi várra néz, valamint babaággyal és pótággyal is könnyen kiegészíthető. Mennyei ételek, kivételes panoráma, exkluzív programok várnak itt. Válasszátok pihenésetek helyszínéül!

Körülnéznétek a többi wellness hotel között is? >>

Zalakaros Resort&Spa Zalakaros****+superior

Zalakaros egyik legnépszerűbb szállása a Zalakaros Resort&Spa, amely megannyi kikapcsolódási lehetőséget biztosít hosszú hétvégére is a pihenni vágyók számára. Az elhelyezés apartmanokban történik, így akár egy 3-4 fős család is teljesen otthonosan érezheti magát a nyaralás alatt. 

Ha szeretnétek ti is élvezni a hideg- és melegvizes medencék kényeztetését, vagy a termálvizes pihenésben vennétek részt a saját apartmanotok sarokkádjában, masszázzsal és kozmetikai szolgáltatásokkal tennétek tökéletessé a nyaralásotokat, akkor ezt a szállást nektek találták ki. 

A hosszú hétvégén felfedeznétek a Kilátó-Borozót is? Élvezzétek a 16 méter magas építményből a kilátást akár 10% kedvezménnyel, és falatozzatok a mennyei kemencés ételekből egy finom pohár bor társaságában.

Érzékek útján Zalakaroson >>

Hunguest Hotel Pelion Tapolca****+superior

A nyüzsgő városi életet kedvelők igazi gyöngyszemre lelhetnek a Hunguest Hotel Pelionban, amely Tapolca belvárosában helyezkedik el közvetlenül egy, légúti megbetegedések gyógyítására szolgáló barlang felett. Az élmény-, gyerek-, termál-, és kerti medencék mellett a 300 m-re lévő Gyógybarlang is a pihenéseteket szolgálja majd, melyet 90 percig ajánlott igénybe venni egy alkalom során. 

A Gyógybarlangba felár ellenében tudtok belépőt váltani:

  • Felnőtteknek: 1 300 Ft/ alkalom
  • Gyermek: 650 Ft/gyermek/ alkalom (4-12 éves korig)

A szállás 228 szobával rendelkezik, amiből 8 apartman, 4 pedig jakuzzis lakosztály, így, ha luxus körülmények között töltenétek a hosszú hétvégét, mennyei ételek és különleges spa kezelések mellett, akkor irány Tapolca!

Greenfield Hotel Golf and Spa Bükfürdő****

A teljes felújításon átesett Greenfield Hotel and Golf Spa meseszép környezetben vár benneteket. Az utóbbi időben számtalan pontját átalakították a szállodának, sokkal modernebb és letisztultabb megjelenést kapott.

2022. július 22-től már a kültéri élménymedence is használható, emellett pedig a belső térben kialakított wellnessrészleg, a bővített szaunavilág, a megújult lobby bár és terasz, valamint a hosszú hétvégén megérdemelt pihenést még felejthetetlenebbé varázsoló Chill & Fun szórakoztató központ is használható.

A hotelben található 207 szoba is új külsőt kapott, így ti is megtalálhatjátok azt, ami számotokra a legkényelmesebb, legszimpatikusabb. Családoknak, romantikus elvonulást keresőknek tökéletes helyszín, isteni ételekkel és nagyszerű kikapcsolódási lehetőségekkel. 

Ha nem hoz lázba benneteket a golf vagy a billiárd, látogassatok el a Kristálytorony Kalandparkba, ahová 10% kedvezményt biztosítunk a számotokra. Igazi adrenalinfüggőknek találták ki, ezt a 17 méter magas tornyot, ami egy óriási hintával és a Flying Fox csúszással teszi felejthetetlenné az élményt.

Kirándulástól a városnézésig: kihagyhatatlan úti célok a Bük-Sárvár térségből >>

Lake and Spa Apartman Velence****

A Velencei-tó közvetlen szomszédságában terül el a Lake and Spa Apartman hatalmas komplexuma, ami kicsik és nagyok számára álomnyaralást biztosít akár hosszú hétvégére is. Közvetlen összeköttetésben van a Velence Resort and Spa fürdőkomplexummal, így egy folyosón keresztül egyszerűen a wellness egy új szintjét ismerhetitek meg!

Az elhelyezés apartmanokban történik, ahol két felnőtt és két gyermek vagy 3 felnőtt kényelmesen elfér. Kérésre díjmentesen etetőszéket és babaágyat is biztosít a szálloda, így nektek csak a fürdőruhátokat kell becsomagolni az élménygazdag pihenés érdekében.

Ha kisállattal utaznátok, az sem jelent problémát, a Lux Family apartmanokon kívül 3 500 Ft/ éj áron a kutyátok vagy a macskátok is veletek nyaralhat. Fedezzétek fel a környéket, bringázzátok körbe a Velencei-tavat, vagy csak élvezzétek a gyönyörű kilátást az apartmanotok teraszáról!

Kerékpártúra a Velencei-tó körül – látnivalókkal >>

Vital Hotel Nautis Gárdony****+superior

A több mint 12 éve üzemelő Vital Hotel Nautis szintén közvetlenül a Velencei-tó partján fekszik a gárdonyi kikötő és a szabadstrand szomszédságában. Az aktív pihenést keresők számára ajánljuk, ugyanis számtalan víziprogrammal várják az idelátogatókat. A szálloda területén saját squash-terem és egy bowling-pálya is található.

Szabadtéri és beltéri medencékkel, a wellnessrészlegen pedig pezsgőfürdővel, szaunákkal, és kényeztető testkezelések igénybevételével tehetitek tökéletessé a jól megérdemelt hosszú hétvégéteket. 

A hotelben összesen 85 szoba várja a kikapcsolódni vágyókat, mindegyikük kényelmes fürdőszobával és légkondicionálóval felszerelt. A konyha magyaros és nemzetközi ételeit akár a hatalmas teraszon is elfogyaszthatjátok, ami meseszép kilátást nyújt a Velencei-tóra. 

Hotel Silver Hajdúszoboszló****

A gyógyvizeiről híres Hajdúszoboszlót senkinek sem kell bemutatni, hiszen nemcsak hazánkban, de külföldi körökben is rendkívül népszerű. A Hotel Silver két részből áll, a Főépületből és az Új épületből, amelyek a Mátyás király tér két oldalán helyezkednek el.

Fontos, hogy étterem csak a Főépületben található, és nincs fedett átjáró a két egység között. Mindkét részleg pazarul kialakított fürdőrészleggel rendelkezik, így, ha szeretnétek, a kikapcsolódásotok alkalmával bármelyiket kipróbálhatjátok. 

Gyerekeknek megfelelő számú jelentkezés esetén játszóházi programokat szerveznek, ami minden időszakban más és más szolgáltatást jelent. Emellett pedig terápiás gyógykezeléseken, masszázsokon, vagy akár aromaterápiás foglalkozáson is részt vehettek, amik a szállodában tartózkodtok.

A hotel 170 szobával rendelkezik, melynek mindegyike klimatizált és az igényeknek megfelelően felszerelt, a szállás parkolója pedig díjfizetés ellenében használható. Látogassatok el ti is a fürdők városába, és élvezzétek a víz kényeztető hatását!

Ha különleges programlehetőséget kerestek, látogassátok meg a Fordított Házat Hajdúszoboszlón! A látogatók megtapasztalhatják, milyen a fordított élet, a plafonon járkálhatnak, és az összes berendezési tárgyat fejjel lefelé láthatják. Első pillanatban kicsit megszédülhettek és talán össze is fogtok zavarodni, de ez az egyedi világ biztosan elvarázsol majd benneteket. A belépéshez 10% kedvezményt biztosítunk!

Hajdúszoboszló – Programok és látnivalók a fürdőn túl családoknak és pároknak >>

Két Korona Konferencia és Wellness Hotel Balatonszárszó****

Összeállításunkból természetesen a Balaton környéke sem maradhatott ki, így a Két Korona Konferencia és Wellness Hotelt ajánljuk bármely hosszú hétvégére. A Budapesttől mindössze egy órára található szállás kifejezetten a pihenésre helyezi a hangsúlyt. Aki ide érkezik, az biztosan felfrissülve távozik majd.

A szálloda wellnessrészlege a „Nyugalom szigete” nevet kapta. Ez tükrözi, hogy számtalan kényeztető szolgáltatással várják az idelátogatókat, amelyek felüdülést nyújtanak a testnek és a léleknek. 

Az étteremben magyar különlegességeket, valamint az étkezési allergiával rendelkező vendégek számára is megfelelő ételeket kínálnak. Így nem kell azoknak sem lemondaniuk a finom falatokról, akik glutén-, tej-, vagy tojásmentes étrendet tartanak. Relaxáljatok ti is a Balaton partján és válasszátok Balatonszárszót!

Országszerte számtalan lehetőségetek van wellness élményekkel kikapcsolódni bármely hosszú hétvégén. Így már csak ki kell választanotok és lefoglalnotok a Szallas.hu-n a tökéletes szállodát és elindulni a felejthetetlen pihenésre! Ha azonban nem találtátok meg a számotokra megfelelőt a felsorolásunkban, böngésszetek a további, wellnessrészleggel felszerelt szállásunk között!

(Képek: Szallas.hu, shutterstock)


Hogy tetszett a bejegyzés?
Tetszik
Tetszik
100%
Imádom
Imádom
0%
Vicces
Vicces
0%
Hűha
Hűha
0%
Nem tetszik
Nem tetszik
0%