Nyári vakáció

TOP 14 nyaralásra csábító vendégház és faház, amit ha meglátsz, rögtön pakolnád is a bőröndödet!

3 perces olvasási idő

Amikor beköszönt a szikrázó napsütés és a hőmérő higanyszála az egekbe szökik, végre jöhet a várva várt nyaralás, a lágy szellő a tóparton, a csobbanás a hűsítő vízben, a nyugalom az erdő mélyén… Toplistánkban az idei nyár legcsábítóbb vendégházairól és faházairól találsz gyűjteményt, hogy ezzel segítsünk neked kiválasztani az ideálisat. Van köztük erdei álomkuckó, tóparti nyaraló, sőt még olyan is, ahol a kert végében csörgedezik a folyó. Ne hagyd ki ezt a gyűjteményt, hiszen könnyen lehet, hogy itt lelsz álomnyaralásod szálláshelyére!

TOP 14 nyaralásra csábító vendégház és faház

Tölgyes Menedék Noszvaj

Az erdei faházak varázslatos helyek. A Tölgyes Menedék ráadásul Noszvajra, az ország egyik legszebb természeti kincseivel megáldott vidékére csábít nyaralni. A faház két külön bejáratú és teljesen felszerelt apartmanból áll. Az alsó egy pároknak készült, exkluzív, egyterű apartman, ahol akár a 2 személyes kádból, a habok közül is nézhetitek kedvenc filmeteket. A felső faházban is garantált a legjobb minőség. A szobákban prémium hideghab matracok és hangulatos világítás szenderít álomba. Ezen felül több meglepetés is vár rátok. Fürdődézsa, könyvek, társasjátékok, sporteszközök, hegyi bringák tartogatnak sok-sok élményt, ha az erdő csendje, a váratlanul felbukkanó mókusok, rókák jelenléte nem lenne elég.

Villa Dolce Vita Vendégház Eger

Az édes életet nem csak a mennyei Egri borok biztosítják számodra, ha a Villa Dolce Vita Vendégházban szállsz meg. A házat csak egyben adják ki, így nem kell a kerten, a teraszokon mással osztoznod. 3 hálószobája, 1 nappalija kényelmes és mediterrán hangulatot árasztó otthont nyújt akár 9 fő számára, ezért kifejezetten ajánljuk nagyobb családoknak és baráti társaságoknak. A vendégház egy csendes zöldövezeti részen fekszik, de olyan közel vannak Eger nevezetességei, hogy az ajtón kilépve még azon fogsz tűnődni, mindent bezártál-e, máris az Egri Várnál, vagy a belvárosban találod magad.

Panoráma Vendégház Balatonudvari

A balatoni panoráma és a nyugodt, madárcsicsergős környezet szerelmeseinek is tartogat tippet a gyűjtemény. A Panoráma Vendégház Balatonudvari külterületén, az Öreghegynek nevezett részén, egy varázslatos erdei úton található. Két nagyméretű (65 m2-es), teljesen felszerelt, családok számára is ideális, 5 férőhelyes apartman csábít ide pihenésre. A nagy közös udvar tökéletesen alkalmas családi grillpartikhoz, melyhez a hátteret a balatoni örökpanoráma adja. 

Malomtó Vendégház Tapolca

A Balaton-felvidék egyik legizgalmasabb pontján, a páratlan szépségű Tapolcai-medence szívében került kialakításra a Malomtó Vendégház. A gyönyörűen felújított, klimatizált, új bútorokkal, kényelmes szállodai ágyakkal berendezett vendégház tökéletes kiindulópont Tapolca felfedezéséhez. A Közép-Európában egyedülálló, kristálytiszta vizű Tapolcai-tavasbarlang (ahol romantikus csónakázásra is nyílik lehetőség) mindössze egy kellemes sétára található. De bátran ajánljuk azoknak is, akik felfedeznének tanúhegyeket, vulkanikus képződményeket, barlangokat, kápolnákat, és persze finomabbnál finomabb borokat!

Gombás Kúria Szobák és Apartmanok Balatonfüred

A hajdani középnemesi szőlőbirtok uradalmi épületeként szolgált ház az északi Balaton-part egyik legjelentősebb parasztbarokk épülete. Ám ami még fontosabb, hogy mára vendégházként született újjá és tárt kapukkal várja vendégeit egy nemesi miliőben eltöltött Balaton-parti hűsölésre. Széles szobaválaszték, fiatalos berendezés, gyönyörű pihenőkert, a Balaton közelsége, és eleganciája teszi olyan ellenállhatatlanná ezt a csábító vendégházat.

Ligetszépe Vendégház Békésszentandrás

Békésszentandrás egyedülálló hely az országban, ahol a kert végében a Körös csordogál. Csak képzeld el, milyen lehet egy erős kávéval a hajnali nap fényében, a saját stégeden kezdeni a napot! Vagy éppen lezárni egy nyári vidám grillpartival, aminek a végén csak lógatjátok a lábatokat a folyóba és számoljátok a csillagokat… A Ligetszépe Vendégházban ez az idill valósággá válik. A 4 fős ház ráadásul nem egy retró horgászbódé! Igényes berendezésű, tökéletesen felszerelt vendégház, ami gyerekeknek is ideális, a sekélyre kialakított partszakasznak köszönhetően. Kevés szállás foglalható már ide nyárra, de a Ligetszépe Vendégházba még találsz szabad dátumokat. Kár lenne kihagyni!

Green Corner Vendégház Püspökladány

Nyugalom, csend, a Hortobágy közeli vidéki élet barátságosan csordogáló napjai… Ha idén nyáron te is a lelassulást és a zavartalan pihenést keresed, akkor Püspökladányt írd a GPS-be! A felnőttbarát Green Corner Vendégház prémium berendezéssel, klimatizált apartmanokkal, szabadtéri sütős partikhoz minden felszereléssel, ingyenes jacuzzival és számos egyéb extrával vár rád. Ráadásul egy kőhajításnyira helyezkedik el az álmosan bólogató gémeskutak és a békésen legelésző szürkemarhák hazája is, a Hortobágyi Nemzeti Park.

Dézsavű Vendégház Szigetvár

A Dézsavű Vendégház egy olyan varázslatos kuckó Szigetváron, ahol garantáltan rálelsz arra, amire vágysz. Legyen szó egy romantikus bekuckózásról kettesben, egy családi pihenésről egy csendes szőlőhegyen, esetleg egy különleges házibuliról a haverokkal, ez lesz az ideális választás. A 6 férőhelyes vendégház legnagyobb büszkesége a 30 m2-es fedett teraszán található fürdő dézsa. Így akár azt is megteheted, hogy a kellemes vízben üldögélve, a hűs koktélod társaságában csodálod a szigetvári szőlőhegy csodás látványát.

Vörösalma Vadászház Kaposgyarmat

Igazi romantikus, elvonulós lehetőség a kelet-zselici vadászterület szívében a Vörösalma Vadászház. Tökéletes pihenési lehetőséget nyújt mindenkinek, akik a város zajától távol, a zselici dombok, erdők ölelésében szeretnének pihenni. Fontos információ, hogy a nevében ugyan vadászház, azonban hatalmas szeretettel várnak mindenkit, nem csak a vadászat szerelmeseit. Így ha te a gyalogos, vagy kerékpáros túrákat, esetleg a horgászatot részesíted előnyben, akkor se aggódj, ez a hely tökéletes lesz számodra!

Hanna Vendégház Somlószőlős

A Bakony nyugati végénél méltóságteljesen magasodó tanúhegy, a Somló hegy lábánál lelt otthonra egy igazi gyöngyszem, a Hanna Vendégház.  A 8 férőhelyes vendégház a felnőtteket dézsafürdővel, a gyerkőcöket játszótérrel várja vidám pihenésre. Lenyűgöző panoráma és páratlan vendéglátás jellemzi a több, mint 2 ezer m2-es gyümölcsfás kerttel rendelkező vendégházat. A vendéglátók ugyanis nagyon szívesen szerveznek bor- és pálinkakóstoló túrát, ha idén a Hanna Vendégházat választjátok.

Green Paradise Vendégház Szentpéterfa

Az egykori határőrlaktanya igazi paradicsomként született újjá. Ha utatok idén Szombathely és az Őrség közé vezet, a Vas megyei Szentpéterfán csodára bukkantok. A 8 szobás vendégház úgy kapott modern belsőt, hogy megőrizte a közel 80 éves épület lelkét és hangulatát. A hozzá kapcsolódó erdős lugasos természetes terület pedig -ahogy a névválasztás is utal rá- egy zöldellő paradicsom! Ha pedig mindez nem lenne elég, akkor jó, ha tudod, hogy a Green Paradise Vendégház állatbarát, étkezést is biztosít, ráadásul most előleg- és kötbérmentesen foglalhatod le a nyárra!

Thermal Village Faház Cegléd

A Thermal Village Faház Cegléd városának egyik legizgalmasabb komplexumában, a névadó Thermal Village-ben fekszik. Innen könnyedén, autó és tömegközlekedés nélkül elérsz mindent, ami egy szórakoztató nyaraláshoz szükséges. Közel van az Aquapark, a termálfürdő, a lovas klub, boros pincék és még sok-sok tartalmas kikapcsolódási lehetőséget kínáló program. A patyolattiszta faházakban az otthon kényelmével fogsz találkozni. Teljesen felszerelt a konyha, kényelmesek az ágyak, és ráadásul családoknak is ideális. Aminek ma már természetesen része a négylábú kedvenc is, így őt se hagyjátok otthon!

Strand Apartmanház Balatonföldvár

Ha a Strand Apartmanházat választod, biztos nem fogsz a szállás miatt aggódni Földvár felé félúton… A balatonföldvári strandtól mindössze 300 méterre található patyolattiszta vendégház hatalmas, zöldellő pázsittal borított kerttel, hangulatos környezetben, bográcsozási és grillezési lehetőséggel várja a nyaralókat. A szobák berendezése modern, a felszereltsége kiváló, így biztos semmiben sem fogsz hiányt szenvedni. Tökéletes választás az idei családi balatoni vakációhoz!

Rooms On The Beach Siófok

Egy ritka kincset hagytunk a végére: a Rooms On The Beach Vendégház egy minőségi szálláshely Siófok legközpontibb részén, a Petőfi Sétányon. Ha ennyire központi helyen szeretnél Siófokon szállást foglalni, általában legalább fél évvel érdemes előre gondolkodni. De ha ezt elmulasztottad, most akkor is itt a lehetőséged, hogy még az idei nyárra kifogj egy ilyen szuper szállást! A szobák légkondicionáltak, mindegyikhez tartozik saját fürdőszoba, hűtőszekrény. Az Aranypart, az óriáskerék, a nyüzsgő tóparti élet pedig egy karnyújtásnyira. Kihagyhatatlan lehetőség!

Reméljük legújabb toplistánk közelebb segített az idei álomnyaralásodhoz. Azonban, ha további inspirációra vágysz, itt találsz sok-sok menő vendégházat és faházat, melyek garantáltan nyaralásra csábítanak idén! >>

(fotók: szallas.hu, shutterstock)


Hogy tetszett a bejegyzés?
Tetszik
Tetszik
79%
Imádom
Imádom
13%
Vicces
Vicces
8%
Hűha
Hűha
0%
Nem tetszik
Nem tetszik
0%