Külföldi kalandokToplisták

TOP 16 látnivaló a sokoldalú Tenerife szigetén

2 perces olvasási idő
Candelaria temploma

Tenerife a Kanári-szigetek legsokoldalúbb, és ezzel együtt legkedveltebb szigete is, ahol szinte egész évben a napfény az uralkodó és még télen is kellemes tavaszias az időjárás. Egy feledhetetlen nyaraláshoz azonban nem elég a jó idő, kellenek a kalandok, sok-sok élmény és érdekes látnivalók. Tenerifén mindez megvan, ráadásul minden korcsoport találhat kedvére való szórakozást.

Télből a nyárba: melyik Kanári-szigetre utazzunk?

Most nem csak azokat a látnivalókat mutatom meg, amit minden úti könyvben megtalálhattok, hanem olyan tippeket is adok, amiről kevés helyen olvashattok.

Íme Tenerife TOP 16 látnivalója

1. Montana Roja, a déli part legszebb kilátója

Aki vállalkozik egy kis hegymászásra, az nem fog csalódni, a Montana Roja 173 méter magas csúcsáról gyönyörű a kilátás a környék strandjaira.

TOP 16 látnivaló Tenerife szigetén
Kilátás a Montana Roja csúcsáról

2. Playa de las Americas, a legnépszerűbb strand

Az aranyhomokos tengerpart és környéke valódi földi paradicsom a strandkedvelők és pihenni vágyók számára. Az egyik legkiépítettebb üdülőövezetről van szó, ahol bőséges a választék éttermekből, ajándékboltokból és hotelekből. Legjobb döntés, ha a közeli Los Cristianosban keresgélünk szállást.

3. Güímar titokzatos piramisai

Nem tévedés, a szigeten valóban épültek piramisok, amik bár nem hasonlíthatók az egyiptomiakhoz, mégis nagyon misztikusak. A mai napig nem tudni, pontosan kik és hogyan készítették, illetve hogy mi volt a funkciójuk.

TOP 16 látnivaló Tenerife szigetén
Piramis Güímar városában

4. Candelaria, az egyik legfontosabb vallási helyszín

A legenda szerint a guancso törzshöz tartozó halászok az itteni partok mentén bukkantak rá egy csodatévő szoborra, ami később ismét a tengerbe veszett. Ma egy gyönyörű templom áll a főtéren, a part menti sétányt pedig guancso uralkodók monumentális szobrai díszítik.

TOP 16 látnivaló Tenerife szigetén
Candelaria temploma

5. Városnézés a fővárosban

Santa Cruz de Tenerife több látnivalót is tartogat. Városi sétánk során érdemes megnézni többek között a Nuestra Senorade la Concepción tornyát, az Auditorio de Tenerife „Adán Martín” érdekes épületét, és a híres Plaza de Espana teret.

Santa Cruz de Tenerife
Nuestra Senorade la Concepción

6. Holdbéli táj Tenerifén

Kevesen keresik fel, mert egy kisebb túrával érhető csak el, pedig gyönyörű, földönkívüli táj a Paisaje Lunar. Vilaflor városából közelíthető meg, ahol egy másik nevezetesség, a 45 méter magas Pino Gordo fenyő is áll.

TOP 16 látnivaló Tenerife szigetén
A Paisaje Lunar felé vezető út

7. A város, ahol a kalózok menedékre leltek

A nyugati parton lévő Masca kicsi, ám látványos városka, ami egy völggyel körbevett 600 méter magas sziklára épült. Nem is csoda, hogy a kalózok menedékeként szolgált, hiszen megközelítése még ma sem egyszerű, egy szerpentines úton lehet elérni.

TOP 16 látnivaló Tenerife szigetén
Masca

8. Roque Cinchado, a különleges sziklaalakzat

Talán nincs is úti könyv, ami ne említené ezt az érdekes formájú sziklát, de ne érjük be annyival, hogy gyorsan megnézzük, és tovább állunk. Megéri kicsit túrázni is a környéken, hiszen innen már a Teide csúcsa is nagyon szépen látszik.

TOP 16 látnivaló Tenerife szigetén
Roques de Garcia háttérben a Teide csúcsával

9. Teide, a sziget legmagasabb pontja

A teide vulkanikus kúpja Tenerife jelképe is egyben. A legtöbb képeslapon és prospektusban találkozhatunk vele, de egyik sem olyan lenyűgöző, mint a valóság. Legegyszerűbben felvonóval juthatunk fel a csúcsra, de az edzettebbek nekivághatnak egy hosszú és megerőltető túrának is. Ha rám hallgattok, felvonóval mentek fel, és lefelé vállaljátok be a túrát, még így is szép teljesítmény lesz.

Hasznos tipp: Aki a legfelső csúcsra is szeretne felsétálni, az jó előre igényeljen úgynevezett Teide Pass engedélyt, mert ennek hiányában nem lehet felmenni.

Kilátás a Teide csúcsáról

10. Los Gigantes óriási sziklái

A hatalmas, függőleges sziklafalak akkor a leglátványosabbak, ha vállalkozunk egy hajókázásra, de azért a partról is pazar a látvány.

TOP 16 látnivaló Tenerife szigetén
Los Gigantes

11. Garachico, az északi part ékszerdoboza

Mindenképpen megéri itt eltölteni néhány órát, mert a hangulatos kis város utcáin gyönyörű épületek sorakoznak, a kikötőhöz közel pedig egy kis erőd, a Castillo de San Miguel található.

TOP 16 látnivaló Tenerife szigetén
Castillo de San Miguel

12. Drago Milenario, az ezer éves sárkányfa

Icod de los Vinos városa egy szép botanikus kertnek ad otthont, melynek leglátogatottabb növénye az a sárkányfa, ami állítólag már ezer éves.

Drago Milenario

13. Őserdő a sziget északi részén

Míg délen inkább a kopárság és a szárazság a jellemző, északon, az Anaga-hegységben valóságos őserdőkre bukkanhatunk. Az pedig csak megkoronázza a látottakat, hogy több pontról gyönyörű a panoráma a környékre.

Anaga-hegység

14. Különleges virágok Puerto de la Cruz botanikus kertjében

A kedvelt üdülővárost nem csak a strandjai és híres papagáj parkja miatt érdemes felkeresni. Sokan nem is tudják, milyen csodálatos botanikus kertet rejteget. A Jardín Botánico körbejárása egy másfél órás program, amit kár lenne kihagyni.

Puerto de la Cruz

15. Loro Parque

A sziget egyik legnagyobb attrakciója az 1972-ben alapított papagáj park, amit eredetileg a veszélyeztetett papagájok megóvására hoztak létre. Ma már ennél sokkal több, egy modern követelményeknek megfelelő állatkert, ahol az ott élő állatok tágas kifutókon, egyesek pedig szabadon élhetik mindennapjaikat. Mindemellett látványos show műsorok is várják a látogatókat, mint például papagájos, delfines, vagy éppen orka bemutatók. A belépő gyerekeknek 26, felnőtteknek 38 euró.

Szabadon sétálgat a Loro Parque területén

16. Siam Park

Végül említést kell tenni a borsos árú, ám mégis nagyon népszerű Siam Parkról, ami a déli part hatalmas fürdőkomplexuma rengeteg csúszdával, és élménymedencékkel. A gyerekjegy 26, a felnőtt 38 euróba kerül.


Az biztos, hogy aki a szigetre látogat, nem fog unatkozni, hiszen Tenerife rengeteg látnivalóval és élménnyel várja a pihenni vágyókat.

(fotók: Bene Marianna, szallas.hu)


Hogy tetszett a bejegyzés?
Tetszik
Tetszik
89%
Imádom
Imádom
4%
Vicces
Vicces
4%
Hűha
Hűha
0%
Nem tetszik
Nem tetszik
4%