BalcsiÍzkalandToplisták

TOP éttermek a Balaton déli partján – íme a legjobb túrógombóc és burger

2 perces olvasási idő

Tudod, hol vár rád a legjobb túrógombóc, BBQ burger, vagy harcsapaprikás a Balatonnál? Mutatjuk, melyek azok a TOP éttermek a Balaton déli partján, ahol a fergeteges ízek és a balatoni borok még különlegesebbek a panoráma ölelésében. Ha imádod a déli partot, erre a gasztrokalandra nem mondhatsz nemet!  

TOP éttermek a déli parton

Bistro La Familia, Balatonberény

A Bistro La Familia Balatonberényben tökéletes választás egy kellemes családi ebédhez vagy egy esti randevúhoz, az étterem hangulatos teraszán üldögélve könnyen elfelejted a stresszes hétköznapok fáradalmait. 

A bisztróban levesek, tésztaételek, és halételek közül választhatsz, de akkor sem fogsz csalódni, ha édes ízekre vágysz, a csokis szuflé gyümölcslekvárral a vendégek nagy kedvence. Hétvégenként élőzenés vacsorában lehet részed.

Gianpiero’s Étterem, Balatonboglár

Balatonboglár központjában, a Parti sétányon találod a Gianpiero’s Éttermet, ahol ebéd vagy vacsora közben külön élmény a platánfák árnyékában hűsölni. 

Garantáltan élvezed majd a magyar és olasz ízek játékát a teraszon üldögélve, a tészták és pizzák minden vendéget hamar visszacsalogatnak az étterembe. Az ételek mellé a legjobb balatoni borokat kínálják, ráadásul a fenséges ízekért nem is kell messze sétálnod a Balaton partjától, hiszen az étteremtől mindössze 150 méterre fekszik a vízparttól

Olive Bistro & Delicates, Balatonföldvár

Ha Balatonföldváron merülnél el a kulináris élményekben, vedd célba az Olive Bistro & Delicatest, az étterem egy 100 éves, felújított villában található. Az egyedülálló borkoktélok mellé izgalmas fogásokat kínálnak, ráadásul az étterem gyalogosan is könnyen megközelíthető helyen fekszik. 

A kemencében sült, friss pékáru mellett a ragacsos császárhúsos lepényt és fish & chipset is érdemes megkóstolni, de a gyömbéres marhapörkölt és a három hétig szárazon érlelt magyar Vörös Angus csontos hátszín is biztosan levesz majd a lábadról. 

Platán Étterem, Balatonföldvár

Balatonföldváron szeretnél kikapcsolódni a családdal, és olyan éttermet keresel, amely hangulatos kerthelyiséggel vár a Halastó közelében? A Platán Étterem ideális választás, annál is inkább, mert magas színvonalú ételekkel, magyaros és a nemzetközi ízekkel vár. 

A Platán tálat és Földvár palacsintáját nem hagyhatod ki, de ha pizzát, esetleg halat ennél, akkor is jó helyen jársz. Az étlap összeállításánál a vegetáriánusokra és a gyerekekre is gondoltak. 

Kedvesem Bisztro, Balatonlelle

Fenséges ízekkel, mesés tálakkal és vidám kiszolgálással vár Balatonlelle központjában a Kedvesem Bisztro, ahol a magyar és a nemzetközi konyha ízeit élvezheted, miközben a Balaton látványában gyönyörködsz

Bár az étlap igen rövid, nem okoz majd csalódást, ráadásul a túrógombócot és a somlói galuskát akkor is meg kell kóstolnod, ha úgy érzed, már nem tudsz többet enni. Az ételek mellé helyi borokat fogyasztanál? A Kedvesemben természetesen erre is van lehetőség. 

Hegyi Borterasz, Balatonlelle

Nem szívesen távolodsz el a Balaton-parttól, de kíváncsian várod, milyen fogásokkal vár a balatonlellei Kishegyen található Hegyi Borterasz? Abban biztos lehetsz, hogy a panoráma egészen elképesztő, a Káli-medence és a Badacsony hegy látványa a naplemente fényeiben még különlegesebb.

Ha csak mártogatóst vagy desszertet ennél, akkor is bátran keresd fel Lelle egyik legjobb éttermét. A mediterrán környezetben teljes kikapcsolódást biztosít a falatozás, az ízek harmóniáját még izgalmasabbá teszik a helyi borok és helyi alapanyagok.

Port Étterem, Balatonmáriafürdő

Mit szólnál egy olyan étteremhez, amelynek a teraszáról egyenesen Balatonmáriafürdő hajókikötőjére láthatsz rá? Ha szereted a vízi élményeket, a Port Étterem biztosan nagy kedvenced lesz. 

A Balaton közelsége mellett az ízek is meggyőznek majd arról, hogy akár a street food, akár a kézzel nyújtott, kövön sült pizzák közül választasz, remekül döntesz. Az ételek mellé a balatoni borvidék borait, házi készítésű szörpöket, és kávékülönlegességeket kínálnak.

Kistehén Burger Étterem, Balatonszárszó

Balatonszárszó a Csukás Színház és a hangulatos vízpart miatt már önmagában is bakancslistás település a déli parton, a Kistehén Burger Étterem pedig különleges burgerekkel teszi még színesebbé a látogatást. 

Az étlapról 14 féle burgerből lehet választani, a bélszíncsíkos BBQ burger, vagy a ropogós bundában sült chicken nuggets után már csak egy szelet sajttorta vagy panna cotta teheti teljesebbé a gasztoélményt. 

Kistücsök Étterem, Balatonszemes

Ki ne hallott volna a Csapody Balázs nevéhez fűződő balatonszemesi Kistücsök Étteremről, amelyet 2010-ben a legjobb vidéki étteremnek választottak? Csapody Balázs, az étterem Gundel Károly-díjas tulajdonosa magas minőségű, egyedi fogásokat álmodott meg, amelyek a balatoni régió kiváló minőségű alapanyagaiból készülnek. 

A Kistücsökben a klasszikus ízek mellett szezonális és vegán fogások is várják a vendégeket, ráadásul az éttermet 2021-ben egy „Séfszobája” nevű résszel is kiegészítették, ahol tematikus vacsora- és boresteket tartanak, eközben a séffel is lehet beszélgetni. 

Tópart Étterem, Balatonvilágos

Kell-e egy étterem mellett több érv annál, mint hogy a Balaton partján fekszik, ahol a balatoni panoráma társaságában merülhetsz el a kulináris kalandokban? Ha Balatonvilágoson jársz, a Tópart Étterem mindenképpen legyen rajta a bakancslistádon! 

Az étterem kínálatában friss alapanyagokból előállított, ízletes és egészséges fogások szerepelnek, a magyar és a nemzetközi konyha ízei mellé a balatoni borvidék legjobb borait kínálják. 

A Konyhám Stúdió 365, Fonyód

A Konyhám Stúdió 365 nagy kedvenced lesz Fonyódon, ha ettél már Balatonfenyvesen A Konyhámban. Szikra Gabriella legendás konyhája olyan ízekkel és tálalással teszi különlegesebbé a kikapcsolódást a Balaton partján, ami semmiképpen sem mondható hétköznapinak. 

Gabriella és társa, Renczés Gábor új éttermet nyitott Fonyódon, A Konyhám Stúdió 365 szokatlan ízpárosításokkal menetel előre, a brassói, a hortobágyi húsos palacsinta és a harcsapaprikás túrós csuszával egyaránt izgalmas, új értelmezésben készül.

Völgyhíd Konyha & Rét, Kőröshegy

Előszeretettel látogatsz olyan éttermeket, amelyek rendhagyó helyszínen várják a vendégeket? Ettél már a Kőröshegyi völgyhíd lábánál? Ha nem, éppen itt az ideje, ínycsiklandozó fogások és különleges kávék várnak rád! 

A Völgyhíd Konyha & Rét grillezett, frissen sült ételekkel és süteményekkel teszi különlegesebbé a kiruccanást, akár a barátokkal vacsoráznál, akár csak egy gyors ebédre jut idő a családdal. 

Mala Garden, Siófok

Ha kipróbálnál egy egzotikus éttermet Siófok egyik legszebb részén, látogass el a Mala Garden Étterembe, ahol a páratlan balatoni panoráma mellett a különleges enterőr is nagy kedvenced lesz.  

Az étterem távol-keleti és mediterrán ízekkel, újragondolt tradicionális fogásokkal, színes salátákkal és különleges halételekkel vár. A balatoni borok és a kiváló kávék társaságában az esti fényekben is érdemes beszélgetni, az étterem kivilágítása igazán megkapó látványt nyújt. 

TIPP: Kipróbálnád a Balaton legjobb éttermeit? Ennél egy jó lángost? Kiváncsi vagy, hol a legfinomabb a fagyi? Jöhet egy pohár kéknyelű a badacsonyi naplementében? Imádsz jókat enni, inni, de annyi a lehetőség, hogy nem tudod merre indulj, mit próbálj ki? A Balaton 111 nevű térképünkön összegyűjtöttük a nyár kihagyhatatlan programjait >>

Egy Csipet Nádas, Siófok

Szívesen beülnél Siófokon egy olyan étterembe, amely a Töreki Tanösvény közelében található? Az Egy Csipet Nádas névre keresztelt vendéglátóhely különlegessége, hogy nyugodt, csendes környezetben fekszik, ahol egy baráti beszélgetéssel egybekötött gasztroélményt csak a madarak vidám csivitelése szakíthat félbe. 

Az étteremben tematikus gasztronómiai programok várnak, amelyeken vendégszakácsok főznek neked, ennek köszönhetően többféle ízvilággal találkozhatsz a nyár folyamán. Kár lenne kihagyni! 

El sem tudod képzelni az idei nyarat a déli part fergeteges ízei nélkül? Ne hagyd ki az élményt, térképezd fel mihamarabb a kínálatot! 

A gasztrokalandok mellé kihagyhatatlan látnivalókat is ajánlunk >>

(Képek: Szallas.hu, Shutterstock.com, egycsipetnadas.hu)


Hogy tetszett a bejegyzés?
Tetszik
Tetszik
100%
Imádom
Imádom
0%
Vicces
Vicces
0%
Hűha
Hűha
0%
Nem tetszik
Nem tetszik
0%
108 bejegyzés

A szerzőről
Turisztikai újságírással foglalkozom, utazás közben elsősorban az élményeket gyűjtöm, egy-egy új hely megismerését valódi kalandként élem meg. A belföldi utakat kedvelem, az otthonom a Dunakanyar, de az ország legszebb vidékeit járva a Balatonon, egy kutyás túra során, motorozás közben, vagy egy kirándulóhajó fedélzetén is éppen olyan jól érzem magam.
Bejegyzések
    Ajánlott bejegyzések
    Kedvenc szállások

    Kapcsolódjatok ki tavasszal is – Top 15 apartman húsvétra

    2 perces olvasási idő
    Wellness + Hotelek

    Ahol a nyuszi is szívesen megszállna - Top 15 hotel húsvétra

    2 perces olvasási idő
    Városnézések

    10+1 kihagyhatatlan látnivaló a Hírös városban, szállásajánlóval

    3 perces olvasási idő