Budapest és környékeCsaládi kiruccanásNyári vakációProgramok hétvégére

Tűzijáték, Harry Potter és tükörlabirintus – TOP gyerekbarát programok augusztus 20-án Budapesten

2 perces olvasási idő

Hamarosan véget ér a nyári szünet hosszú 11 hete. Ha még a szeptemberi stresszes iskolakezdés előtt feltöltődnétek utoljára egy kis élménnyel, akkor az augusztus 20-i hétvége egy remek időpont erre. Ezen a napon az ország számos pontján izgalmas rendezvényeket találhattok, de ha egy egész hétvégét rászánnátok, akkor érdemes Budapest felé venni az irányt, ahol rengeteg gyerekbarát program vár rátok. És hogy nektek már csak pakolni kelljen, mi összeválogattuk a legjobbakat közülük.

TOP gyerekbarát programok Budapesten 

Zugligeti libegő

Libegőzni nem sok helyen lehet az országban, így érdemes kihasználni ezt a lehetőséget Budapesten. A Zugligeti libegő közel negyedórás útja alatt a Budai-hegység fantasztikus panorámája tárul elétek. A lankák ölelésében futó drótkötélpálya végállomása a János-hegy, ahol különböző pavilonokat és egy kilátót is találni fogtok.

TIPP: bár a Zugligeti libegőt a BKK üzemelteti, de sima vonaljeggyel nem vehető igénybe. Az élményhez külön jegyváltás szükséges, a működését pedig az időjárás is befolyásolja.

TOP gyerekbarát programok augusztus 20-án Budapesten
Zugligeti libegő

Ahol a gyerekek irányítanak: a Gyermekvasút

Ha nálatok is sláger a Thomas, a gőzmozdony és minden, ami vonat, akkor irány a Széchenyi-hegy és a Gyermekvasút. Ez a program száz százalékig gyerekbarát, hiszen magát a vonatot is gyerekek irányítják. A kisvasút végállomásán múzeum és ajándékbolt is vár benneteket.

Fővárosi Állat- és Növénykert

A világ legrégebbi állatkertjei között számontartott budapesti intézmény nemcsak a gyerekeknek, hanem a felnőtteknek is hatalmas élményt nyújthat. A közel 800 állatfajt bemutató állatkert patinás épületei között akár egy egész napot is eltölthettek. A bérelhető húzogatós kiskocsik, a játszóterek, a különböző büfék és a baba-mama szoba csak még kényelmesebbé teheti az itt töltött napot.  

TIPP: vegyétek meg előre online a belépőiteket, hogy elkerüljétek a melegben való sorban állást. 

TOP gyerekbarát programok augusztus 20-án Budapesten
Fővárosi Állat- és Növénykert

A gyerekbarát programok csúcsa: a Csodák Palotája

Ha igazán tuti gyerekbarát programot szeretnétek Budapesten, akkor az óbudai Csodák Palotája kihagyhatatlan. Ez a kétszintes épület 5000 négyzetméteren összesen 250 interaktív játékkal vár mindenkit az óvodásoktól egészen a felnőttekig. Ezen a helyen akár az egész napot eltölthetitek, mert a jegyhez kapott karszalaggal bármikor visszatérhettek a nap során. 

Az egészen kicsikkel válasszátok a Csipet Csopa útvonalat. Ha követitek a kisbaglyokat, akkor biztosan csak olyan játékok jönnek majd szembe, amelyeket már az óvodások is élvezni tudnak. Lesz benne homoksivatag, fakírágy, és a tükörlabirintus is kötelező elem. 

Tarzan Park, a gyerekparadicsom

Ha különböző korú gyerkőcöket kell lekötnötök, akkor az újpesti Tarzan Parknak hálásak lesztek. A komplexum tulajdonképpen egy hatalmas, gyerekbarát játszótér, ami fel van szerelve mindennel, amire csak vágyhatnak. 

Van itt Hintarét, Liándzsungel, Pattanjdomb és még Placcs Placc is. Ez utóbbi miatt jó, ha hoztok ide magatokkal váltóruhát, vagy fürdőruhát és törölközőt is. A Parkban van egy étterem, hangulatos kis terasszal, hűsítő fagyizó, valamint az anyukák kényelméért baba-mama szoba is. 

Magyar Ízek Utcája

Az ebédet vagy a vacsorát megoldhatjátok ezen a hétvégén a Várkert Bazár előtti Magyar Ízek Utcájában. Az augusztus 20-át is felölelő rendezvényen a perectől a halászléig fogtok ennivalót találni a Kárpát-medence gasztrokínálatából

Megkóstolható lesz az Ország tortája, vagy a Szent István napi kenyér is, így itt tuti találtok még a legválogatósabb apróságnak is olyat, ami a kedvére való. A program természetesen ingyenes és rengeteg gyerekbarát előadással tarkított. Böngésszétek át az esemény hivatalos leírását, hiszen mesemondók, gólyalábasok és óriásbábos előadások is színesítik majd ezt a gasztrorendezvényt. 

Harry Potter – mánia

Az ebéd utáni ejtőzést és a desszertet ejtsétek meg valamelyik J. K. Rowling mesevilágával átszőtt, budapesti kávézóban. Ilyenből már kettőt is találtok a fővárosban: a Repülő Seprű Élmény és Varázs Kávézó Óbudán, a The Magic pedig egy macskaköves utcában, a VI. Kerületben várja a Harry Potter-rajongó felnőtteket és gyerekeket egyaránt. 

TIPP: mivel mindkét hely nagyon népszerű, ezért ha ide készültök, nem árt előre asztalt foglalni.

Ingyenes múzeumok

Az állami ünnepeken nagyon sok múzeum ingyenes belépést biztosít a látogatóinak. Így lesz ez idén augusztus 20-án is. Fedezzétek fel ingyen például a Magyar Természettudományi Múzeum hatalmas barázdásbálna-csontvázát, vagy csodáljátok meg a Néprajzi Múzeum formabontó épületét kívülről és belülről egyaránt, de a Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum gyerekbarát kiállításai is megérnek egy kirándulást. 

Jó tudni: a Természettudományi Múzeum népszerű Dinókertje ősztől új helyre költözik, ezért augusztusban ez a rész már nem látogatható.

TOP gyerekbarát programok augusztus 20-án Budapesten
Magyar Természettudományi Múzeum

Szent István nap és tűzijáték

Az államalapítás ünnepén Budapest egy igazi fesztiválvárossá változik. Minden évben jobbnál jobb programok érik egymást, és ez idén sem lesz másként. 2023-ban megnézhetitek a legendás Aranyvonatot, kipróbálhattok egy csomó interaktív sportjátékot a Sporthősök című egyedülálló sporttörténeti kiállításon.

A Vajdahunyad várának közelében megnyílik a mesés Varázsliget, ahol többek között óriáscirkusz, herceg- és hercegnőképző valamint számtalan gyerekprogram várja a családokat. A napot lezáró esti tűzijáték pedig gyönyörű zárása lehet a hétvégéteknek. 

TOP gyerekbarát programok augusztus 20-án Budapesten
Szent István nap és tűzijáték

TOP gyerekbarát szállások augusztus 20-ra

Érezzétek jól magatokat gyönyörű fővárosunkban a nyár egyik utolsó laza hétvégéjén! Ennyi kalandhoz és programhoz pedig válasszatok egyet a TOP 10 gyerekbarát szállásunk közül, hogy biztosan ne érjen semmilyen csalódás benneteket! 

1. The Hotel Unforgettable Hotel Tiliana by Homoky Hotels & Spa

A felnőttekre exkluzív környezet, a gyerekekre pedig hatalmas park vár tele játéklehetőségekkel a Tiliana Hotelben.

2. Six Inn Hotel Budapest***

Közel lesztek a belváros látnivalóihoz, ha az Andrássy úthoz közel fekvő Six Inn Hotelben szálltok meg.

3. Le Rose Hotel Budapest***

Csendes, kertvárosi környezetben, a Dunától nem messze, a belvárostól pedig mindössze 15 percre vár benneteket a gyerekbarát Le Rose Hotel.

4. Hotel Castle Garden**** Budapest

A budai Várfal tőszomszédságában található Hotel Castle Gardenből szinte rögtön a Várnegyedben találjátok magatokat.

5. Vitta Hotel Superior Budapest

Ha pancsolnátok is egyet, akkor az Aquaworld fürdőkomplexumhoz közel található Vitta Hotelben érdemes megszállnotok.

6. Práter Residence Apartman Budapest

A Práter Residence egy új építésű, 6 emeletes, lifttel rendelkező épület a Corvin-negyedben, amelynek bármelyik apartmanjában jól felszerelt konyhát találhattok majd.

7. Nova Aparthotel Budapest

Közel a városközponthoz és a metrómegállóhoz vár benneteket a Nova Aparthotel 20 tágas, jól felszerelt szálláshellyel.

8. City Hotel Unio Budapest***+superior

Kényelmes, nagyméretű és hangszigetelt szobákkal várja a családokat az Erzsébet körúttól 1 percre található City Hotel Unio.

9. Corvin Center Suites Budapest

Fizessetek SZÉP-kártyával a Corvin Center Suites kényelmes apartmanjaiért! 

 10. Aquaworld Resort Budapest ****

Az abszolút vizes kedvence Aquaworld belépővel az árban, az Aquaworld Resort.

Ha kirándulni támadna kedvetek, szuper helyeket ajánlunk Budapest közelében >>

(Képek: Szallas.hu, facebook.com, shutterstock.com)


Hogy tetszett a bejegyzés?
Tetszik
Tetszik
0%
Imádom
Imádom
0%
Vicces
Vicces
0%
Hűha
Hűha
0%
Nem tetszik
Nem tetszik
100%