Balaton 111BalcsiÍzkalandToplisták

TOP 12 panorámás étterem a Balaton partján, ahol a gasztroélmény lélegzetelállító kilátással párosul

2 perces olvasási idő

A különleges balatoni borok és a helyi ízek rabja vagy, emellett nem szívesen mondasz le a kávé- és desszertkülönlegességekről sem? Tedd emlékezetesebbé a kulináris kalandozást azzal, hogy egy panorámás étterem teraszán ülve ismerkedsz a rendhagyó kínálattal és a Balaton látványával! 

TOP 12 panorámás étterem a Balaton partján

1. Csendes Dűlő Szőlőbirtok, Badacsonyörs

A badacsonyörsi Csendes Dűlő Szőlőbirtok saját borokkal és helyi ízekkel várja azokat, akik kedvelik a balatoni gasztronómiát. A birtok panorámás étterméből elképesztő kilátás nyílik Badacsonyra és a Balaton csillogó vizére.

Ha örömmel borozgatnál a barátokkal, és a kutyádat sem szeretnéd otthon hagyni, itt tárt karokkal várnak. Érkezhetsz akár biciklivel is, a Csendes Dűlő ugyanis maximálisan kerékpárosbarát hely!

2. Laposa Birtok, Badacsonytomaj

Ha az egyik kedvenc balatoni úti célod Badacsonytomaj, feltétlenül keresd fel a Laposa Birtokot, ahol családias, hangulatos környezetben élvezheted a finom ízeket és a balatoni panorámát. 

Az ízletes sajtok és a szezonális fogások garantáltan nem okoznak csalódást, ahogyan a helyi borok sem, amelyeket egy impozáns panorámateraszon fogyaszthatsz el. 

TIPP: A legszebb látnivalók és legjobb balatoni kalandok mellé itt találod a legkényelmesebb balatoni szállásokat >>

3. Petrányi Pince és Borterasz, Csopak

A Petrányi Pince és Borterasz a Csopak fölé magasodó Szitahegyen helyezkedik el. A pince melletti Borterasz havonta megújuló étlappal és helyi borokkal vár, miközben a lábaid előtt fekszik a Balaton. 

A 3,5 hektáros birtokon a hagyományos fehér szőlőfajták mellett traminivel és sárgamuskotállyal is foglalkoznak, merlot-ból és kékfrankosból rosé-t készítenek. Ha Csopakon jársz, feltétlenül látogass el a Petrányi pincészet éttermébe, amely akár egy romantikus randevú helyszíne is lehet. 

4. Szászi Birtok, Hegymagas

A Szászi Birtok a nyugalom szigete. A Balaton-felvidéken található pincészet különlegessége, hogy a hosszan elterülő szőlősorok társaságában élvezheted a Szent György-hegy oldalában pihenő borászat vendégszeretetét. 

A fedett teraszról és a szabadtéri területekről mesés kilátás nyílik a tanúhegyekre, a Balatonra és a Szigligeti várra.

A borkóstolás előzetes bejelentkezéshez és egyeztetéshez kötött, de kisebb társaságok a Vinotékában is megízlelhetik a helyi borokat. A Viridárium panorámás étterem pedig gondoskodik róla, hogy a helyi fogásokra még jövőre is emlékezz. 

5. The Rusty Coffee Boksz, Balatonakarattya

A Rusty Coffee Box egy specialty kávézó Balatonakarattya magaspartján, a Kisfaludy sétányon, ahonnan csodás kilátás nyílik a Balatonra. A modern kávézónak a minőség a védjegye, az egyedi kínálatnak köszönhetően igazi kávéélményben lehet részed.

A flat white, latte, és espresso rendkívül nagy népszerűségnek örvend, emellett a kínálatban olyan kávéfajtákkal találkozhatsz még, mint a chai latte, batch brew, cold brew vagy cortado. Kíváncsi vagy, milyen íze van a ZUZMO italnak? Itt erre kérdésre is választ kapsz! 

6. Apátsági Rege Cukrászda, Tihany

A varázslatos szépségű Tihany egyik legkedveltebb találkahelye az Apátsági Rege Cukrászda. A panorámás étterem teraszáról áprilistól októberig gyönyörködhetsz a panorámában. Az étteremben a házi sütemények mellett meleg étellel és reggelivel is várnak. 

Kedveled a magyaros ízvilágot és a mediterrán fogásokat? Az étterem biztosan nagy kedvenced lesz, a balatoni halászlé, a tihanyi saláta és a levendulás fogasfilé egyszerűen utánozhatatlan. Ha az édes ízeket sem hagynád ki, válaszd a málnás paleo sütit vagy a levendulás krémest

7. Hegyi Borterasz, Balatonlelle

A balatonlellei Hegyi Borterasz a Kishegyen található, ahonnan mesés kilátás nyílik a Káli-medencére és a Badacsonyra. Legyen szó családi kikapcsolódásról vagy baráti kiruccanásról, a kellemes, mediterrán hangulatú panorámás étterem remek választásnak bizonyul majd. 

Az étlap összeállításánál a klasszikus európai és magyar ételek kaptak főszerepet, nagy hangsúly került az ízek harmóniájára. Ha szereted a kemencés fogásokat és a helyi borokat, jó helyen jársz! 

8. Tópart Hotel és Étterem, Balatonvilágos

Közvetlenül a Balaton partján keresel panorámás éttermet, ahol a hangulatos vacsora mellett a kilátás is lenyűgöz? A Tópart Hotel és Étterem teraszán a gasztronómiai élményt a balatoni szellő vidám játéka teszi teljessé. 

A magyar és nemzetközi ízvilágot képviselő fogásokat a legújabb technológiával készítik, mellé a balatoni és a magyar borvidékek legnemesebb borait kínálják. A Balatonvilágoson található éttermet biztosan a kedvenceid között tartod majd számon. 

TIPP: Kipróbálnád a Balaton legjobb éttermeit? Ennél egy jó lángost? Kiváncsi vagy, hol a legfinomabb a fagyi? Jöhet egy pohár kéknyelű a badacsonyi naplementében? Imádsz jókat enni, inni, de annyi a lehetőség, hogy nem tudod merre indulj, mit próbálj ki? A Balaton 111 nevű térképünkön összegyűjtöttük a nyár kihagyhatatlan programjait >>

9. Völgyhíd Konyha & Rét, Kőröshegy

A Völgyhíd Konyha & Rét a Kőröshegy egyik legszebb vidékén található, közel a Balatonhoz. A panorámás étterem híres arról, hogy fogásai friss, kiváló minőségű alapanyagokból készülnek, így a Völgyhíd látványa mellett az ízek is levesznek majd a lábadról.

Legyen szó egy csésze különleges kávéról, egy kiváló desszertről, vagy egy kiadós hamburgerről, itt otthon érzed majd magad. Nincs mese, vedd célba Kőröshegyet, és mutasd meg a barátoknak is, mit tud ez hely! 

10. Hold és Csillag Étterem és Kávézó, Balatongyörök

Hatalmasat túráztál, és pihenésképpen egy panorámás étteremben ebédelnél? A balatongyöröki Szép-kilátónál található Hold és Csillag Étterem és Kávézó ideális választás, ha szereted a családias hangulatú helyeket. 

Az étlap összeállításánál a vegetáriánusokra, vegánokra, laktózérzékenyekre és a gluténérzékenyekre is gondoltak, emellett a csemetéket játszósarokkal várják. A kutyabarát hely a kutyás kirándulók egyik legnagyobb kedvence. 

11. Taberna Infinito, Kisapáti

A Szent György-hegy oldalában elhelyezkedő Taberna Infinito Kisapáti különleges étterme. A tapas-bárból lenyűgöző kilátás nyílik a környező tájra és a Balatonra. Az étterem ideális választás, ha szereted a rendhagyó ízeket, és kipróbálnál valami újat a hagyományos magyar konyha mellett. 

A hely a spanyol konyha specialitásaival vár. A spanyol pörköltet, lecsót, vagy a patatas bravast mindenképpen írd fel a listádra. A 8 és 12 tapasos ajánlathoz magyar borokat, frissítő házi szörpöket és limonádét kínálnak. 

12. Party Csóka Étterem és Kávézó, Balatongyörök

Keszthely közelében keresel panorámás éttermet? Ne menj tovább, máris megtaláltad! A Party Csóka Étterem és Kávézóban exkluzív balatoni kilátás mellett élvezheted a klasszikus magyar ízeket és az újragondolt fogásokat. 

A balatongyöröki étterem teraszán ülve elfeledkezel a hétköznapok fáradalmairól, és a népszerű húsos ételek – mint a pulled pork ciabbata – mellett vegetáriánus fogások is várnak rád. A helyi borok és az ízletes koktélok még különlegesebbek lesznek a hangulatos zene mellett.

Mesés ízek, pazar kilátás. Melyik balatoni panorámás étterem került fel a bakancslistádra? 

Szállást keresel a Balaton partján?

(Képek: Szallas.hu)


Hogy tetszett a bejegyzés?
Tetszik
Tetszik
67%
Imádom
Imádom
17%
Vicces
Vicces
17%
Hűha
Hűha
0%
Nem tetszik
Nem tetszik
0%
108 bejegyzés

A szerzőről
Turisztikai újságírással foglalkozom, utazás közben elsősorban az élményeket gyűjtöm, egy-egy új hely megismerését valódi kalandként élem meg. A belföldi utakat kedvelem, az otthonom a Dunakanyar, de az ország legszebb vidékeit járva a Balatonon, egy kutyás túra során, motorozás közben, vagy egy kirándulóhajó fedélzetén is éppen olyan jól érzem magam.
Bejegyzések
    Ajánlott bejegyzések
    Toplisták

    Tavaszi-nyári bakancslista – 30+ szuper látnivaló, amit muszáj megnézned

    2 perces olvasási idő
    Wellness + Hotelek

    TOP 50 családbarát wellness hotel – íme a Blog.szallas.hu országos összeállítása

    9 perces olvasási idő
    Családi kiruccanás

    Magyarországi állatkert gyűjtemény - "Állati jó" helyek térképpel

    9 perces olvasási idő