ToplistákEldugott kirándulóhelyekNyári vakációProgramok hétvégére

TOP5 szuper nyári kirándulóhely

1 perces olvasási idő
  • Nyári programok és kipróbált helyek olvasóink ajánlása alapján
  • Magyarország ismert és kevésbé ismert helyei

Programtippeket keresel a nyári szünetre? A tömegmentes, eldugott helyeket szereted? Íme 5 remek belföldi programtipp és nyári kirándulóhely közösségünk tagjaitól, ha már unod a vízpartot. 

1. Nyári kirándulás a Kányavári sziget rejtett ösvényein

“A Kányavári-sziget a Kis-Balatonhoz tartozik, Zalakarostól negyed óra alatt elérhető kocsival, tágas parkoló várja az érkezőket. Szabadon látogatható egész évben, nem kell hozzá semmilyen vezető. Körülbelül 2 óra alatt kényelmesen bejárható a sziget, ennyi idő alatt már a kilátókba is felmásztunk és végigsétáltunk a Búbos Vöcsök Tanösvényen. Azoknak ajánlom, akik szeretik a háborítatlan természet közelségét. Ezen felül azért van a szigeten játszótér és tűzrakásra kijelölt hely is, így piknikezni is kényelmesen lehet.”

Fotók: Varga Nóri – Programtippek 365 – Élmények az év minden napjára!

2. Smaragdzöld színével kápráztat a Jósvafői tengerszem

“Csodaszép helyen jártunk ma, a Jósvafői Tengerszemnél. A tó egy része sűrűn fedett békalencsével, a másik oldal azonban gyönyörű smaragdszínű és a vize kristálytiszta. Az ott induló fürkész tanösvényen túrázva sokat megtudhatunk az ottélő állat- és növényvilágról. Autóval könnyen megközelíthető, és aki szereti a hosszabb túrákat az több útvonalat is fog találni amin elindulhat.

Fotók: Kőrösi Dorottya – Programtippek 365 – Élmények az év minden napjára!

3. Nyári barangolás a Gyilkos-tó körül

“Ide szinte minden évben ellátogatunk egyszer a gyerekekkel. Nyáron ilyen nagy melegben ez volt az első alkalom ☀️. Bakonybéltől mindössze 6 perc kocsival. Az igazi neve Hubertlaki-tó, szerintem az egyik legszebb tó kis hazánkban. A gyerekeim (5 és 7 évesek) simán bírták az túrat, nincs nagy szint emelkedés. 

  • Ha az Odvaskői parkolóból indultok, akkor kövessétek a kék kereszt jelzést. 
  • A táv kb. 3,5 km oda és ugyanerre gyertek vissza.
  • Az út széles babakocsival is könnyen járható.
  • Vizet és szendvicset érdemes vinni.
  • Kullancsriasztó legyen nálatok.
  • A parkoló mellett található az Odvaskő étterem és panzió. Csoportos társaságokat nehezen tudnak kezelni, elvesznek a sok rendelés én, de 4-5 főt szerintem el tudnak látni finom étellel.
  • Az Odvaskői- barlangot is érdemes felmászni, ha már itt vagytok, illetve a Boroszlány-tanösvényen végig haladni.

Fotók: Pajor Csilla – Programtippek 365 – Élmények az év minden napjára!

4. Szédítő kilátás a Fertőrákosi Kőfejtő tetejéről

“A Fertőrákosi Kőfejtőből származó kövek nagyon sok környékbeli magyar és osztrák település neves épületeinek szolgáltak alapanyagául. Maga a kőfejtő viszont látogatható, 1-1,5 órás kellemes  túrával a sziklák tetején kiépített tanösvényen járhatjuk körbe az egészet, kilátókkal, pihenőpadokkal. Belátható a teljes Fertő Medence, távcsövekkel az osztrák kisvárosokra is ráláthatunk. Csigalépcső vezet le a denevérbarlangba, majd onnét egy alagúton át a föld alá jutunk a Miocén barlangba, ahol életnagyságú cápákkal, tengeri tehenekkel barátkozhatunk. 🙂 Itt került kialakításra a barlangszínház, ami biztosan hatalmas élményt nyújthat, kihasználva a hely adta akusztikát (sajnos nem volt előadás amikor ott voltunk). A színházat elhagyva, pár lépcsőt megmászva (na jó, pár százat 🙂 ) szembesülhetünk a Kőfejtő egészére jellemző szédítő magasságokkal és mélységekkkel. Az utóbbi néhány évben nagyon komoly fejlődésen ment át a Kőfejtő, érdemes meglátogatni annak is, aki korábban már járt arrafelé.”

Fotók: Pintyőke László – Programtippek 365 – Élmények az év minden napjára!

5. Hajmeresztő családi élményekkel vár a Zemplén kalandpark

“A Zemplén kalandparkba érdemes ellátogatni gyerekekkel. Üljetek fel a bobra, élvezzétek a kilátást a libegőről vagy csússzatok át a völgy felett kötélpályán! 🧗 A kalandparktól néhány km-re fekszik Rudabányácska és a Smaragdvölgy Pihenőpark, ahol sétálhattok a tó körül és élvezhetitek a jó időt! 🌳🌅”

Fotók: Tóth Boglárka – Programtippek 365 – Élmények az év minden napjára!

Neked mi a személyes kedvenced? Te melyik nyári kirándulóhellyel egészítenéd ki a listát? Oszd meg velünk Facebook csoportunkban!

Nyári programokat és kipróbált helyeket keresel? A Programtippek 365 – Élmények az év minden napjára! Facebook csoportunkban Magyarország ismert és kevésbé ismert úti céljait segítünk megismerni. Közösségünkben már több mint 7800 lelkes utazó cserél naponta új programtippeket! Belföldi utazási tanácsokat kaphatsz és örülünk, ha saját tapasztalataidat, élményeidet Te is megosztod a csoport tagjaival.

Csatlakozom az ingyenes nyári programtipp ajánlókért >>

Ha még nem találtad meg az ideális programot a nyárra vagy még több több tipp között böngésznél, ezt a listát ne hagyd ki :


Hogy tetszett a bejegyzés?
Tetszik
Tetszik
65%
Imádom
Imádom
29%
Vicces
Vicces
6%
Hűha
Hűha
0%
Nem tetszik
Nem tetszik
0%