Budapest és környékeNyári vakáció

Retro Design Center – üljetek fel Szentendrén a nosztalgia hullámaira!

1 perces olvasási idő

Valóságos időutazásra csábítunk titeket a Dunakanyar szívébe, a szentendrei Retro Design Centerbe, mely megidézni a 70’-es, 80’-as évek soha vissza nem térő, utánozhatatlan hangulatát. Szóval azt tanácsoljuk, hogy a nosztalgia vonat helyett pattanjatok be egy retro mintás Trabant kombiba (vagy egy rózsaszín Wartburg kabrióba) és fedezzétek fel az 1000 négyzetméteren elhelyezkedő interaktív kiállítás többi izgalmas elemét is! 

Retro Design Center, Szentendre

Az őrületes retro élmények és ereklyék lelőhelye Szentendrén található, a Korzótól csupán pár lépésnyire, a Rév utca 4. szám alatt. Ne aggódjatok, mert eltévedni szinte lehetetlen! A barátságos családi ház bejáratánál ugyanis egy Polski Fiat 126 árulkodik majd arról, hogy jó helyen jártok. Térjetek be ide a hét bármelyik napján, 10-18 óra között, és utazzatok vissza egy különleges korszakba, melynek emlékei ma is mosolyt fognak csalni az arcotokra! Mondjuk és mutatjuk, mire számíthattok! 

30 retro autóritkaság

Már a kertbe lépve is elámultok majd, ha végighordozzátok a tekinteteteket azon a 30 autócsodán, melyek neve eggyé forrt a szocializmus eszméivel. A négykerekűk szerelmesei pedig biztosan elégedetten nyugtázzák majd, hogy Moszkvics, Zastava, valamint egy 1300-as Dacia és Polski Fiat is helyet kapott a ritka kínálatban. Persze nem csupán nézegetni lehet ezeket a múltból fennmaradt, ritka kincseket, hanem akár a vezetőülést is elfoglalhatjátok, ha úgy tartja kedvetek! Ragadjátok meg a lehetőséget és akár az Ikarus busz kormányát is!

Retro Design Center - üljetek fel Szentendrén a nosztalgia hullámaira!
Retro Design Center, Szentendre

Régi, kedves emlékeink

Amikor már kigyönyörködtétek magatokat a retro autókínálatban, ideje belépni a ház belsejébe, mely menten előcsalogatja azokat a kedves, rejtett emlékeket, amiket mindannyian oly’ féltve őrzünk. Mindenki emlékszik még az 1980-as évek kultikus személyi számítógép-típusára, a Commodore 64-re, mellyel a jellegzetes Varia bútorok között játszottunk? Természetesen szigorúan a Sky fotelekben, a színes-mintás tapétákkal díszített falak árnyékában… vagy nálatok csak óriási Videoton TV volt, amit a végtelenségig kellett hangolni, hogy tökéletes legyen az adás? 

Retro Design Center - üljetek fel Szentendrén a nosztalgia hullámaira!

Fabulon szappantól a Moncsicsikig

Ugye, hogy ma már mennyivel egyszerűbb az életünk? Nem kell ceruzával kazettákat sem tekergetni… mégis olyan jó elveszni kicsit a retro világban, ahol a Moncsicsik, a TT vasutak és a Gazdálkodj Okosan partyk mindennaposak voltak! Nos, ezen a helyen újra találkozhattok ezekkel a kedves kiegészítőkkel, ahogy a bakelit lemezek sokaságával, a régi Fabulon szappannal, a Tomi mosóporral vagy a díszítésnek szánt üres sörösdoboz-tárlattal is a szekrény tetején.

Retro Design Center - üljetek fel Szentendrén a nosztalgia hullámaira!

Na? Meghoztuk már a kedveteket az induláshoz? Akkor foglaljatok egy príma szálláshelyet is az utazáshoz, hogy a Retro Design Centert és Szentendre többi látnivalóját is megcsodálhassátok!

Bővebb információt ITT találtok! >>

TOP 3 szálláshely, amit ajánlunk a programhoz:

1. Hotel Róz Szentendre***

Gyönyörű kerthelyiséggel, légkondis szobákkal és családias hangulatú étteremmel találkozhattok, ha a Hotel Róz Szentendre***-t választjátok a vakáció színhelyéül. Töltődjetek fel itt, ahová még kedvenceteket is magatokkal vihetitek!

2. Mathias Rex Panzió Szentendre

Kényelem, pihentető környezet, finom ételek és kedves személyzet vár rátok ezen a szuper kis szálláshelyen… és hogy mi még? Azt nézzétek meg magatok!

3. Centrum Panzió Szentendre

Színes szobakínálat fogad majd titeket ebben a remek panzióban, melyből kiindulva a település összes nevezetességét könnyedén elérhetitek. A tisztaságra, a kedves személyzetre és a komfortra pedig biztosan nem panaszkodtok majd!

Ha további szálláshelyet kerestek Szentendrén, itt garantáltan találtok >>

Még több programtipp Budapesten és a környékén:

(fotók: szallas.hu)


Hogy tetszett a bejegyzés?
Tetszik
Tetszik
100%
Imádom
Imádom
0%
Vicces
Vicces
0%
Hűha
Hűha
0%
Nem tetszik
Nem tetszik
0%