BarátokkalProgramok hétvégére

Szurkoljatok a Tour de Hongrie mezőnyének!

1 perces olvasási idő

Több évtizedes múltra tekint vissza Magyarország kerékpáros körversenye, a Tour de Hongrie. Biztos láttátok már a tévén, ahogy egyebek mellett a Tour de France-on a helyszínen szurkolnak megannyian. Miért ne tennénk mi is ezt itthon? Irány a kerékpárverseny!

A Tour de Hongrie története

A magyar kerékpáros körverseny legelőször 1925. június 27-én, hajnali négykor rajtolt el a budapesti Gellért Hotel elől. A II. világháborúig két év kihagyással minden évben megrendezték. A háború után hol volt, hol nem volt, de nemzetközi szinten nem tartozott a rangos események közé. Tavaly szintet ugrott a verseny; olyan besorolást kapott a nemzetközi kerékpársport-szövetség jóvoltából, ami már felkeltette komoly, nemzetközi csapatok, valamint külföldi tévécsatornák érdeklődését is. Az állami sportcsatorna élőben közvetíti a szakaszokat. A verseny lényege, hogy több napon át tesznek meg a versenyzők szakaszokat az ország különböző pontjai közt. A leggyorsabb nyer. Bár körverseny, de nem szükségszerű, hogy valóban kört tegyen meg a mezőny. Idén június 11-16. között kerül megrendezésre a Tour de Hongrie.

A Tour de Hongrie szakaszai

Siófoki prológ

Az első napon, Siófokon egy mindössze négy kilométeres gyorsasági szakaszt tekernek a versenyzők. Foglaljatok szállást Siófokon és keressetek egy jó helyet a pálya mellett, ahonnan nagyon tudtok szurkolni!

Velencéről Esztergomba

A másnap már 194 kilométeres lesz. Velencéről igen látványos környéken teker át a mezőny. Érdemes lehet Velencén, vagy Agárdon megszállni. Vigyetek magatokkal bicajt és ha elment a mezőny tekerjétek akár ti is körbe a Velencei-tavat. Vagy megszállhattok a szintén az útvonalon lévő Zsámbék környékén, Dobogókőn és Esztergomban.

Tour de Hongrie

Balassagyarmat-Miskolc

A következő, 201 kilométeres napon figyelhetitek Balassagyarmat, Salgótarján, Eger, Lillafüred, Bükkszentkereszt és természetesen Miskolc környékén. Szállást biztos találtok és ezen az útvonalon is érdemes a helyszínen maradni a mezőny elvonultával, bringatúrázgatni kicsit.

Kazinbarcikától Hajdúszoboszlóig

Tiszafüred érintésével tekernek a kerékpárversenyzők a Tour de Hongrie tavalyi befutójának helyszínét adó Kazinbarcikáról Hajdúszoboszlóra. Ha Egerben szálltatok meg, ennek a napnak is szurkolhattok. Azonban a mezőny érint Poroszlót, Tiszafüredet, Hortobágyot is, majd végül Hajdúszoboszlót. A Tisza-tó körüli kerékpártúráról már szóltunk. Hajrá!

Látványos kerékpártúra a Tisza-tó körül

Tour de Hongrie

Karcagról az ország tetejére

Reméljük nem fogják a versenyzők unni, hogy ezen napon néhány kilométer ugyanott halad, mint egy nappal korábban. Ti viszont, ha Tiszafüreden, Poroszlón, Egerben vagy Egerszalókon foglaltatok szállást, maradhattok még, mert ennek a napnak is szurkolhattok. A Kékestetőig pedig foglalhattok akár siroki barlangszállást is, megszállhattok Parádon, Parádsasváron, Mátraházán.

Tour de Hongrie
Tour de Hongrie 2018 Date: 02/06/2017, Time: 16:06, 08

Az utolsó szakasz

Június 16-án Kecskemétről indulnak a versenyzők. Székesfehárvárig 169 kilométert tekernek. Kecskemét, Dunaföldvár, Sárbogárd, Székesfehérvár érintettek az útvonalon. De ha amúgy is Velencei-tónál szálltatok meg, ismét kimehettek lelkesíteni a mezőnyt. A befutó alkalmával Székesfehérvár biztos nagy eseménnyel készül.

Ha szeretitek a kerékpársportot, magatok is bicajoztok és egy remek sportesemény apropóján felfedeznétek újabb országrészeket, keljetek útra, foglaljatok szállást és szurkoljatok a Tour de Hongrie nemzetközi mezőnyének! >>

(fotók: Halmágyi Zsolt)


Hogy tetszett a bejegyzés?
Tetszik
Tetszik
0%
Imádom
Imádom
0%
Vicces
Vicces
0%
Hűha
Hűha
0%
Nem tetszik
Nem tetszik
0%