Vidéki vendégségCsaládi kiruccanásRomantikus kikapcsolódás

Tündérfarm, Tündérmajor – Meghitt faházak a Bakony tündérszép ölén

2 perces olvasási idő

A Bakony fővárosa, Zirc egy igazi ékszerdoboz – ennek a legszélén, erdők és mezők ölelésében terül el a Tündérfarm. Tündérek ugyan nincsenek, minden más viszont igen: friss levegő, hatalmas szabad tér, hangulatos faházikók, állatok, wellness, csodás túraútvonalak a közelben… Itt el tudtok menekülni a város rohanós mindennapjai elől. Irány a Bakony szíve!

Tündérfarm, Tündérmajor – Meghitt faházak a Bakony tündérszép ölén
Tündérfarm a Bakonyban

10 ok, amiért válasszátok a Tündérfarmot!

1. Fantasztikus helyszín: idilli farm, aktív kikapcsolódási lehetőségekkel

Kezdjük azzal, hogy a Tündérfarm név önmagáért beszél! Ez a hely valóban mesés: egy hatalmas farm, melyet egyik oldalról erdő vesz körbe, a másik oldalról pedig már Zirc házai integetnek. Zirc hazánk legmagasabban fekvő városa, festői környezet veszi körül, és hangulatos, takaros utcák alkotják. Látnivalói közt olyan „hírességek” szerepelnek, mint a Bakonyi Természettudományi Múzeum, a Ciszterci Apátság vagy a Zirci Arborétum. Ezek autóval mindössze 4-5 percnyire vannak, vagy gyalogosan egy kellemes 30-40 perces sétára. 

Tündérfarm, Tündérmajor – Meghitt faházak a Bakony tündérszép ölén
Légi felvétel a farmról

Ha tehát városnézéshez van kedvetek, mindjárt a szomszédban eleget tehettek neki – de a farmon is bőven akad izgalmas programlehetőség. Van itt minden, ami kell, az istállótól a tavacskáig. A lovaspályán befizethettek lovaglásra, megnézhetitek az állatsimogatót, van asztalitenisz és biliárd, bográcsozó hely, illetve kinti szauna és medence is. 

2. Túrára fel! A legjobb kiránduló útvonalak a környéken

A Bakony legjobb túraútvonalai önmagában kitennének egy teljes cikket – ami azt illeti, már írtunk is róluk korábban: itt a Cuha-völgyről, itt pedig 5 olyan bakonyi túrát szedtünk össze, amit gyerekkel lehet végigcsinálni

Néhány tipp, hogy hol kiránduljunk a Bakonyban:

  • A Cuha-völgy hazánk egyik legszebb patakvölgye, ahol erdei tanösvényen túrázhattok. 
  • A Cseszneki-vár csak egy 15 km-re van a Tündérfarmtól, ahol csodás panoráma vár.
  • Látogassatok el a Bakony csúcsára, a 709 méteres Kőrishegyen található Vajda Péter kilátóba
  • Bakonybél sincs messze a farmtól, sok turistaútvonal ide vezet/innen indul. Festői kis falu, az itt található Pannon Csillagdát pedig a gyerekek és felnőttek egyaránt élvezni szokták. 
  • A Bakony leglátványosabb vízesése, a bakonynánai Római-fürdő is kihagyhatatlan célpont a környéken! 
Tündérfarm, Tündérmajor – Meghitt faházak a Bakony tündérszép ölén
Cseszneki vár

3. Hangulatos faházakban alhattok

Ti is szeretitek azokat a házakat, amelyek belesjében a fa dominál? Valahogy olyan megnyugtató a kinézetük és az illatuk, ráadásul segítenek abban, hogy közelebb érezzük magunkat a természethez.  Pontosan ilyen helyen hajthatjátok álomra a fejeteket: felújított, hangulatos faházakban, amelyek kényelmes szobákkal várnak. Ráadásul a faházak közt kellő távolság van, így biztosítva lesz számotokra a privát szféra. 

4. Wellness a természet lágy ölén

Bár a zöld környezet és a csend nagyban segíti a testi-lelki feltöltődést, azért van még valami, ami nagyon jól jön a relaxáláshoz: egy kis wellness! Próbáljátok ki a wellnessrészleget, azaz a kinti finn szaunát, a jacuzzit, vagy a kültéri, szezonális medencét. Meglátjátok, különösen jól fog esni a nap végén, ha egy kiadós túrából érkeztek vissza.

Jacuzzi

5. Háztáji, faszénen sült ételek: Ízletes fogások a Tündérfarm éttermében

A felszolgált ételek olyanok lesznek, hogy a tíz ujjatokat megnyaljátok utána; hagyományos fogásokra számíthattok, grillezett, bográcsban főtt és faszénen sütött ételekkel. Az adagok kiadósak, de ez legyen a legnagyobb baj: egy-egy korty zamatos bor segít majd az emésztésben. Reggelivel, vagy félpanzióval foglalhattok.

Tündérfarm, Tündérmajor – Meghitt faházak a Bakony tündérszép ölén
Kint is lehet enni

6. Az etetőkészlettől az állatsimogatóig: Igazi gyerekbarát szállás

Itt a gyerek garantáltan nem fog unatkozni, nektek pedig nem kell azon agyalni, hogy milyen gyerekholmit felejtettetek otthon. A baba-és gyerekbarát szállás előnyei ott kezdődnek, hogy 3 éves korig ingyenes a szállás, de ezen felül biztosítanak gyerekágyneműt, fürdetőkádat, baba etetőkészletet, és bébi étel melegítésre is van lehetőség. 

A farmon lovak is laknak: az udvar egy része, télen

Az efféle praktikus szempontok mellett pedig a legfontosabb dologra is gondoltak: a játékra! Van játszótér és játszószoba is, de gyerekbiciklit is kölcsönözhettek. És ugyebár már említettük a sok-sok aktív kikapcsolódási opciót a szálláson, amit szintén imádni fognak a lurkók, a lovaglástól kezdve az állatsimogatóig.

7. A házikedvenc is veletek tarthat

Ne hagyjátok otthon négylábú barátaitokat, ez a farm nekik is élmény lesz! Kutya és macska is elszállásolható 2500 ft / éj ellenében. Imádni fogják a hatalmas szabad teret. Magányosak sem lesznek, hiszen a farm már eleve otthont ad néhány állatnak.

8. Praktikus szolgáltatások a modern kényelemért

Jó-jó, a természet lágy ölén az ember vágyik a csöndre és nyugalomra, de azért valljuk be, nehéz megállni, hogy időnként ne nézzünk fel az internetre. Ezzel bizonyára a szállásadók is tisztában vannak, ezért a közösségi terekben ingyenesen élvezhetitek a wifit.

Csöndé s nyugalom

A faházakban pedig ingyenes légkondicionáló található, hogy a legnagyobb kánikulában se izzadtan forgolódva, álomtalanul teljen az éjszaka. Egy másik, nem elhanyagolható kényelmi szempont, hogy a szállás ingyenes saját parkolóval rendelkezik, így az autóval érkezők biztonságban tudhatják a kocsit.

9. Pároknak és családoknak is ideális

Szeretnétek kettesben elmenekülni a városi rohanás elől, a természet ölén jacuzzizni, vagy Zirc hangulatos központjában romantikázni? Jó helyen jártok. Vagy szeretnétek a családdal közösen kimozdulni, kirándulni, és hagyni, hogy a gyerekek telefonnyomkodás helyett a farm nyújtotta programokat, játékokat élvezzék? Szintén jó helyen jártok!

10. Kiváló a vendégértékelése

A Tündérfarm jelenleg 9,7 pontos értékelésen áll, ami kiemelkedően jónak számít. A legtöbb pontot a tisztaságra kapta, de minden egyéb kritérium esetében is 9 fölötti értékelést kapott. De mit mondanak konkrétan a vendégek? Egy példa:

„Teljes nyugalom, a személyzet segítőkész és kedves, finom vacsora és bőséges reggeli!! Örülök, hogy ezt a szállást választottuk a hosszú hétvégénkre!!” – középkorú pár, 3 nap alapján

Foglaljatok a Tündérfarmra, nem fogjátok megbánni! A Bakony sok-sok élménnyel vár, ez a szállás pedig tökéletes választás lesz. Itt találjátok a szállás oldalát, ahol tudtok foglalni >>

(fotók: szallas.hu)


Hogy tetszett a bejegyzés?
Tetszik
Tetszik
86%
Imádom
Imádom
14%
Vicces
Vicces
0%
Hűha
Hűha
0%
Nem tetszik
Nem tetszik
0%