Programok hétvégéreCsaládi kiruccanásCsobbanóhelyekNyári vakációTavaszi zsongásVidéki vendégség

Varázslatos barlangfürdők Magyarországon

1 perces olvasási idő
Miskolctapolca Barlangfürdő - Miskolctapolca

Bár a strandszezon még messze van, tél végén és tavasz elején sem kell lemondanunk a fürdőzésről. A fedett fürdők különlegességei közé tartoznak a hangulatos barlangfürdők, melyből hazánkban kettő is található. Miskolctapolcán és Demjénben egyaránt érdemes eltölteni legalább egy-egy napot, de természetesen hosszabb pihenést is be lehet tervezni, hiszen adódnak programlehetőségek bőven a wellnessen kívül is.

Olvassatok tovább és döntsétek el, hol töltitek a következő hétvégét!

Miskolctapolca barlangfürdők
Miskolctapolcai Barlangfürdő

Barlangfürdők Magyarországon

Miskolctapolca Barlangfürdő – Miskolctapolca

Az Európában egyedülálló Miskolctapolcai Barlangfürdő járatait a természet alkotta ilyen páratlan szépségűvé. A kellemes hőmérsékletű gyógyvíz és a barlang klímájának gyógyhatása miatt alkalmas ízületi betegségek kezelésére. A beltéri medencék különlegessége, a Csillagterem, éjszakai égboltot idéző fényeivel igazán különleges élménnyé varázsolja a pihenést. Az Öreg barlangi medence és a Hidas-terem is rendkívül hangulatos, érdemes az összes medencét meglátogatni. A fürdőzésen túl infraszauna, lávaköves finn szauna és gőzkabin is várja a relaxálni vágyókat, valamint különböző frissítő, méregtelenítő masszázsok és stresszoldó kezelések is elérhetőek.

Miskolctapolca barlangfürdők
Miskolctapolcai barlangfürdő

TIPP: Próbáljátok ki a float spat is, hogy feltöltődve térhessetek vissza a dolgos hétköznapokba!

A legjobb szállások Miskolctapolcán ide kattintva>>

Még több program Miskolctapolca környékén

Cascade Barlang – és Élményfürdő – Demjén

Igazi mesevilágba csöppenhetnek a demjéni Cascade Barlang – és Élményfürdőbe látogatók. Közép-Európa legnagyobb barlangfürdője 1500 négyzetméternyi vízfelülettel várja az egyedülálló élményt keresőket. A Tündérbarlang élménymedence fényei és pezsgőágyai, A Titkok barlangjának megnyugtató atmoszférája, a Termál-öböl gyógyvize mind-mind a pihenésről gondoskodnak. A család legkisebb tagjainak kedvenc helye a Mesesziget lesz. Ha pedig a wellnessen kívül további kalandokra áhítoztok, a Csúszdatorony látványliftjével biztosítja a felejthetetlen élményeket. A Szaunabarlangban finn szauna és aromaszauna áll a vendégek rendelkezésére, de a Sóbarlang gyógyító hatásait is megtapasztalhatjátok.

Cascade Demjén barlangfürdők
Demjén Cascade Resort, Barlangfürdő és SPA

A legjobb szállások Demjénben ide kattintva>>

Még több program Demjén környékén

Legszebb barlangfürdők külföldön

Hazánkon kívül más országokban is találhatóak káprázatos barlangfürdők. Talán ebből a szempontból Mexikó a legváltozatosabb, hiszen a Grutas Tolantongo természetes hőforrás vízesései és sziklába vájt melegvizes medencéi mellett a Yucatán-félszigeten is káprázatos látványban és felejthetetlen élményekben lehet része a turistáknak, Mexikó legnagyobb  barlangrendszerei ugyanis itt találhatóak. A barlangokat különböző túrákon fedezhetitek fel, gyalogosan, csónakkal, sőt akár búvárkodva is. A vadregényes környezet és a fények különleges játéka ámulatba ejti a látogatókat.

Szintén egy természet alkotta medencében fürödhettek Dominikán. A Cabarate barlang nem csak a cseppkövekről híres, hanem a földalatti fürdőzés egyedülálló élményét is kínálja azoknak, akik itt töltik a vakációt.

Kínában a Buddha vízi barlangban mártózhattok meg. A barlangnak vannak víz nélküli járatai és hőforrása is, de a legkedveltebb része egyértelműen az iszapfürdő, mely jótékony hatással van a bőrre. Az iszaptól a barlang bejáratánál lévő vízesés szabadítja meg a fürdőzőket.


Hogy tetszett a bejegyzés?
Tetszik
Tetszik
100%
Imádom
Imádom
0%
Vicces
Vicces
0%
Hűha
Hűha
0%
Nem tetszik
Nem tetszik
0%