Külföldi kalandokCsaládi kiruccanásÍzkalandVárosnézések

Városnézés Krakkóban, a sárkányok városában

1 perces olvasási idő
Mária templom Krakkó belvárosában

Krakkó Európa egyik kedvelt turista központja, ahol éjjel-nappal pezseg az élet. Infrastruktúrájának köszönhetően sajnos elég nehéz megközelíteni autóval Krakkó belvárosát, ami mindennapos fejtörést okoz az ott élők számára. Azonban ha csak látogatóba érkezünk ide, akkor tömegközlekedéssel vagy akár türelmesen autóval is bejuthatunk a város szívébe. És hogy mi mindent érdemes megnézni? Városnézés és a legszebb látnivalók Krakkóban!

Városnézés Krakkóban
Mária templom Krakkó belvárosában

Városnézés Krakkóban

A főtérhez vezető pár perces úton is rengeteg a látnivaló. Az óváros maradványai teszik igazán különlegessé a belvárost, ahonnan minden látványosság gyalog megközelíthető. Utunk az óváros falánál kezdődött, ami évszázadokig védte a várost az idegenektől. Manapság már csak aprócska részlete maradt meg az utókor számára, viszont ez is sokat ad a város karakteréhez. 

A kapun átlépve a Floriańska sétálóutcára jutunk, ami egykor az uralkodók koronázási menetének adott helyet, manapság pedig boltok és éttermek százait találhatjuk. Ez az út vezet a Rynek, azaz a főtér felé.  Visszafordulva megcsodáltuk a Barbakánt, ami a városfal kapuerődjeként szolgált. Az utca épületei is hasonlóan gyönyörűek, többször is megálltunk bámészkodni sétánk során.

Városnézés Krakkóban
Utcarészlet

A főtérre érkezve egyből elénk tárul a monumentális Mária-temlom, aminek főbejáratán a turisták nem mehetnek be, csak a hívek. Ha belülről szeretnénk körülnézni, akkor 10 zloty ellenében megtehetjük a turistáknak fenntartott oldalsó bejáraton keresztül. Belül pompázik Veit Stoss hatalmas szárnyas oltára, ami több mint 12 évig készült.

Városnézés Krakkóban
Mária templom

A Rynek nevezetessége a Mária-templom mellett a Posztócsarnok, aminek nyitott csarnokában apró kézművesüzletek üzemelnek. Az emeleten található a Krakkói Nemzeti Múzeum kiállítása, illetve egy kávézó, ha megszomjaznánk. A csarnok alatt föld alatti múzeumot alakítottak ki Rynek Underground néven.

A kiállítás az egész főteret behálózza, az eredeti műkincsek, középkori épületek és utak maradványai eredeti helyszínen, feltárt állapotukban vannak bemutatva, így belecsöppenhetünk Krakkó valódi történetébe, és szinte mi is újra átélhetjük ezeket a korokat. A kiállítás rendkívül interaktív, így a gyerekek is maximálisan élvezhetik.

Városnézés Krakkóban
Posztócsarnok

Krakkó belvárosa gyalogosan akár egy nap alatt bejárható, így valószínűleg áthaladnunk a Rynek főtéren is, ami nem csak a közösségi életben játszik fontos szerepet, de rengeteg látnivalót kínál. Remek éttermeiben ülve megtapasztalhatunk egy tradicionális lengyel vacsorát, miközben a főtér teljesen átalakul éjszakai pompájába.

Krakkó legjobb gasztro élményei

A főtér rengeteg látványosságot kínál, így akár napokat is el lehet tölteni a felfedezésével. Rengeteg opció van a városnézés utáni pihenésre, így biztosan mindenki megtalálhatja itt a neki megfelelő szálláshelyet.

Szállások Krakkóban

OK MAIN SQUARE Apartments Kraków

Imperial Hotel Kraków****

MINT Apartments Kraków

MINT Apartments Kraków

Még több szállás Krakkóban >>

(fotók: Czakó Fanni, szallas.hu)


Hogy tetszett a bejegyzés?
Tetszik
Tetszik
100%
Imádom
Imádom
0%
Vicces
Vicces
0%
Hűha
Hűha
0%
Nem tetszik
Nem tetszik
0%